😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

چرا پرخاشگری می کنیم؟ راه های درمان آن کدام است؟

پرخاشگری

پرخاشگری در واقع رفتارهایی است که منجر به آسیب جسمی و روانی به خود و یا شخص دیگری گردد. به بیان دیگر هنگامی که خشم با واکنش جسمی و آسیب به دیگران همراه گردید ، این رفتار می تواند پرخاشگری تلقی گردد.

پرخاشگری چیست؟

در تعریف پرخاشگری باید بگوییم که رفتاری که با هدف صدمه زدن به خود و یا دیگران همراه باشد به آن رفتار پرخاشگرانه می گویند. پرخاشگری در حد معمول کمتر جای نگرانی ایجاد می کند. مخصوصا در سال های قبل از ورود به مدرسه که نشان دهنده این است که کودک می خواهد کنش متقابل اجتماعی داشته باشد. ولی اگر در سنین بالاتر این رفتار اتفاق افتاد و همچنین ادامه دار شد ، جای نگرانی وجود داشته و علت آن باید بررسی شده و در نهایت جهت درمان آن اقدام گردد.

دلایل پرخاشگری
دلایل پرخاشگری

دلایل پرخاشگری کدام هستند؟

وقتی افراد زیر فشار روحی و روانی قرار می گیرند ، برای حل مشکلات خود تلاش می کنند و گاهی ممکن است این فشار زیاد تبدیل به پرخاشگری گردد. چون فرد نمی تواند فشار ناشی از آن درد و رنج وارد شده را تحمل کند و باعث می شود رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز دهد. ناکامی در رسیدن به هدف، یادآوری خاطرات گذشته، بیماری، احساس تنهایی و بسیار مواردی از این نوع هستند که می توانند سبب بروز پرخاشگری ، عدم کنترل ذهن و رفتار در افراد گردند.

پرخاشگری می تواند به صورت مختلف از جمله کلامی ، جسمانی ، اجتماعی و … پدیدار گردد که منجر به نمود رفتارهایی از قبیل کتک زدن ، فریاد زدن ، مشت زدن ، گاز گرفتن ، هل دادن و غیره می گردد. پدیدار شدن این ویژگی معمولا یک دلیل خاص ندارد و در کل می توان گفت تعدادی از عوامل در کنار هم دست به دست هم داده و باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه می شوند. می توان گفت عواملی از قبیل :

عوامل بیولوژیکی مانند رشد نامنظم مغز یا عوارض داروهای تجویزی و سایر مواد و …

عوامل روانشناسی مانند اختلال رفتاری ، اختلال دو قطبی ، استرس مزمن و …

و همچنین عوامل محیطی مانند جامعه ، مدرسه ، محیط کار و …

باعث بروز پرخاشگری در افراد می باشند. شناسایی دلایل اصلی این رفتار می تواند اجتناب از موقعیت های محرک را آسان تر نماید. ولی باید بدانید که تحت هر شرایطی نمی توان از محرک احتمالی اجتناب نمود. پس به کار گیری راهکارهایی جهت مدیریت بهتر احساسات و حفظ کنترل در کمتر شدن این رفتار ، می تواند کمی راهگشا باشد.

انوع پرخاشگری کدامند؟
انوع پرخاشگری کدامند؟

راهکارهای درمان پرخاشگری :

  • دلیل پرخاشگری خود را پیدا کنید. مثلا یکی از مهم ترین آنها ترس است که اغلب آن را با عصبانیت نیز اشتباه می گیرند. ترس باعث بوجود آمدن یک احساس سریع می شود و در نهایت سبب عصبی شدن افراد می گردد. پس در ابتدا سعی کنید دلیل بوجود آمدن این پرخاشگری در خود را بیابید.
  • وقتی احساس می کنید به سمت عصبی شدن می روید آن محیط را ترک کنید. موقعیت خود را تغییر دهید و می توانید از طرف مقابل خود بخواهید که در یک زمان دیگر با هم صحبت کنید. اگر در شرایطی اینکار برایتان مقدور نبود ، حتی شده برای چند دقیقه محیط را ترک کرده و دوباره باز گردید.
  • نفس عمیق بکشید و یک لیوان آب سرد بنوشید. این کار کمک می کند از نظر جسمانی در شرایط مطلوب قرار بگیرید و ضربان قلب شما کاهش یافته و فشار خون نیز پایین می آید. این کار در کنترل خشم شما می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
  • صحبت کردن با افراد مورد اعتماد نیز می تواند سبب تخلیه روحی و روانی انسان شده و در نهایت در کنترل پرخاشگری کمک بسزایی به شما بکند.
  • انجام ورزش نیز می تواند تاثیر بسیار زیادی در کنترل خشم داشته باشد. ورزش کردن افراد را قوی تر ساخته و باعث می شود قدرت تحمل و ظرفیت نیز افزایش یابد.
  • افرادی که مدت زمان بیشتری است که درگیر پرخاشگری هستند می توانند با کمک گرفتن از مشاورین و افراد مجرب و برگزاری جلسات مشاوره این مشکل را حل نمایند. ولی اگر این جلسات به تنهایی جوابگو نبود، از روشهای دارویی که توسط متخصص تجویز می گردد ، به بهبود شرایط خود کمک کنند.

چکیده :

پرخاشگری واکنشی است که افراد هنگام عصبانیت از خود بروز می دهند. این واکنش غیر از آسیب روحی و جسمی می تواند باعث بوجود آمدن مشکلات بسیار جدی تر در زندگی آنها شده که می توان گفت حتی برخی از آنها قابل جبران هم نیستند. پس اگر درگیر این معضل هستید آن را جدی گرفته و بهتر است هر چه سریعتر به فکر درمان آن باشید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×