😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

احساس تنهایی چگونه در ما بوجود می آید؟

تنهایی

همه ما در زندگی گاهی ممکن است احساس تنهایی را تجربه کرده باشیم. این مساله یه امر کاملا طبیعی می باشد. اما گاهی این احساس ادامه دار می شود و روی زندگی ما تاثیر منفی می گذارد.

احساس تنهایی چیست؟

معنی تنهایی برای افراد مختلف معنی متفاوتی دارد. برای برخی از انسانها تنهایی به معنی نبودن کسی در کنارشان است ولی برعکس ممکن است برخی از افراد حتی با بودن در میان جمع ممکن است باز هم احساس تنهایی داشته باشند. حال باید ببینیم دلیل این احساس چیست؟

گاهی ممکن است ما ذاتا یک شخص ، انسان درون گرایی باشد و در برقراری ارتباط با دیگران دچار مشکل شود. این درون گرا بودن او می تواند بعد از مدتی بدلیل بیش از حد آرام بودن او آزار دهنده باشد و شخص احساس تنها بودن و بی کسی کند و همچنین احساس شایستگی و لیاقت در او تحلیل رود. پس در ابتدا دلیل وجود این حس باید بررسی و مشخص گردد ، سپس به دنبال راهکارهایی برای بهبود آن احساس باشیم.

احساس تنهایی
احساس تنهایی چیست؟

چرا احساس تنهایی می کنیم ؟

معمولا چهار عامل می تواند باعث شود که ما احساس تنهایی کنیم :

۱- عوامل خارجی مانند طلاق ، نقل مکان ، تجربه یک سوگ و یا معاشرت با انسانهای منفی.

۲- عوامل درونی به این معنی که ممکن است شخص اعتماد به نفس پایین داشته باشد و دچار خودکم بینی شود.

۳- اختلالات روانی مانند افسردگی که باعث می شود از نظر روحی منزوی شود.

۴- عوامل شخصیتی به این معنی که شخص به صورت ژنتیک انسان درونگرایی باشد.

دلایل احساس تنهایی
چرا احساس تنهایی داریم؟

روشهای غلبه بر احساس تنهایی :

خودتان را بشناسید :

شما احساس می کنید که دیگران شما را درک نمی کنند یا اینکه با شما همفکر و هم راه نیستند. شاید در ظاهر درست به نظر بیاید ولی باید قبول کنید که نقش شما در بوجود آمدن این شرایط و حس تنهایی نیز کم نیست. بنابراین بهتر است شما با کسانی بیشتر در ارتباط باشید که با شما همفکرتر و هم سلیقه باشند.

موانع درونی را پیدا کنید :

هر از گاهی از دوستانتان می توانید نقاط منفی یا مثبتی که به روند بهبود رابطه شما کمک کرده است را بپرسید و یا اینکه مواردی که باعث کم رنگ شدن صمیمیت مابین شما شده است را بررسی نمایید.

در فعالیت های داوطلبانه شرکت کنید :

همکاری در گروه هایی مانند خیریه و سازمان های مردم نهاد می تواند در کمتر شدن این احساس تنهایی کمک کند. کمک به دیگران نیازهای معنوی شما را تامین کرده و غیر از اینکه شما احساس مفید بودن می کنید ، احساسات منفی را از شما دور می سازد.

حیوانات خانگی را به سرپرستی بگیرید :

با مراقبت از حیوانات احساس ارتباط در ما شکل می گیرد که دقیقا نقطه عکس حس تنهایی می باشد. همچنین این ارتباط به درمان افسردگی افراد کمک به سزایی می کند.

از پیاده روی غافل نشوید :

پیاده روی کنید حتی وقتی مقصد مشخصی ندارید. در مسیرهای جدید قدم بزنید و در میان افراد جامعه رفت و آمد کنید و در این صورت خود را بخشی از مردم دانسته و حس تنهایی در شما تحلیل می یابد.

اثر پیاده روی در احساس تنهایی
از پیاده روی غافل نشوید.

ارتباط خود را با خودتان بهتر کنید :

با خودتان بیشتر صحبت کنید و اول از همه ارتباط خود را خودتان تقویت کنید. هر زمان که با خودتان صحبت می کنید افکار و احساستان برای خودتان آشکارتر می شود و حس بهتری نسبت به زندگی ایجاد می گردد.

تجربه های تازه را امتحان کنید :

سعی کنید هر روز برای خود تجریه های جدید ایجاد کنید ، مثلا مسیر جدیدی را برای برگشتن از محل کار به خانه امتحان کنید. در طی این مسیر فروشگاه های جدید را می بینید که برایتان تازگی دارد و هیجان ایجاد می کند. این کار به رهایی شما از احساس تنهایی کمک به سزایی می کند.

برای آشنا شدن با دیگران پیش قدم شوید :

غریبه ها شما را نمی شناسند به همین دلیل شما را قضاوت نمی کنند. حتی اگر هم قضاوت کنند ، اصلا مهم نیست چرا که ممکن است دیگر هیچ وقت آنها را نبینید. وقتی سوار مترو یا اتوبوس می شوید با بغل دستی خود شروع به صحبت کنید. هرچند کوتاه و مختصر باشد ولی باعث می شود با دنیای غیر از خودتان احساس همبستگی پیدا کنید.

از ارتباط با افراد منفی و سمی دوری کنید :

معاشرت با این افراد باعث افزایش اضطراب شده و احساس تنهایی در شما تشدید می گردد. زیرا این افراد دایم عزت نفس شما را هدف قرار داده و زیر سوال می برند و باعث می شوند دوباره از دنیای بیرونی فاصله بگیرید.

چکیده :

پیشنهاد می کنیم لیستی از فعالیت ها را برای خود آماده کنید و در مواقع تنها بودن آنها را انجام دهید. کارهایی از قبیل دوچرخه سواری ، شنا ، بازدید از موزه ، حل جدول ، گوش کردن به یک موزیک خوب ، دیدن فیلم های طنز ، سفرهای کوتاه و … ، این امر به طور قابل توجهی به رهایی از احساس تنهایی در شما کمک می کند.

با تشکر – تیم هوشیاری

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×