😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

کنترل خشم را چگونه در خود تقویت کنیم ؟

کنترل خشم

ایجاد خشم در افراد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. خشم واکنش طبیعی در مقابل تهدید می باشد که منجر به رفتار خشونت آمیز می گردد. حال به این می پردازیم که چگونه کنترل خشم خود را به دست بگیریم.

خشم چیست ؟ علائم آن چیست ؟

خشم در واقع هیجان شدید در پاسخ به احساسات منفی نسبت به چیزی یا شخصی است. عدم توانایی کنترل خشم نیز باعث ایجاد رفتار های پرخاشگرانه و انفجار روحی در افراد میگردد. توانایی نحوه برخورد با خشم و عصبانیت از طریق تکنیک هایی صورت می گیرد که دانستن این مهارت جهت کنترل خشم ضروری می باشد. زیرا خشمی که کنترل نشده باقی بماند، منجر به واکنس هایی از قبیل عصبانیت ، رفتار های پرخاشگرانه ، دعوا و … می گردد.

از علائم و نشانه های وجود خشم، حمله به دیگران ، تپش قلب ، بی خوابی ، احساس تنگی نفس ،‌ فریاد کشیدن، تهدید دیگران، بدخلقی و تخریب اموال می باشند، که در افراد مختلف به صورت های متفاوتی بروز می نماید.

آیا کنترل خشم امکان پذیر است ؟
آیا کنترل خشم امکان پذیر است ؟

کنترل خشم چگونه امکان پذیر است ؟

افکار و رفتار ما می توانند احساسات ما را تشدید یا تضعیف نمایند. بنابراین اگر بخواهید خشم را از خود دور سازید، باید در افکار و رفتارتان تغییر ایجاد کنید. بهترین راه کار برای کنترل خشم، انجام برنامه ریزی در جهت کنترل آن است. یعنی این که بدانید هنگامی که خشم و عصبانیت به سراغ شما می آید، چگونه رفتار نمایید.

  • محرک های ایجاد خشم در خودتان را بشناسید. درک عواملی که تحریک کننده خشم در شما هستند، کمک می کند تا بتوانید بر اساس آن برنامه ریزی کرده و بتوانید این حس را در خود مدیریت نمایید.
  • علائم هشدار دهنده خشم را در خود شناسایی نمایید. یعنی علائمی که نشان می دهند شعله خشم و عصبانیت در شما در حال شعله ور شدن می باشد. اگر این علائم را زودهنگام تشخصی دهید، کنترل خشم در شما راحت تر بوده و اجازه نمی دهید خشم در شما اوج بگیرد.
  • هنگامی که ماندن در مکانی و یا بحث کردن با افرادی شما را به سمت خشم و عصبانیت می برد، سریعا مکان را ترک کرده و یا از بحث با آن شخص خود داری نمایید. قطعا در آن زمان با آن شخص گفتگوی سازنده ای نیز نخواهید داشت. اما مدتی بعد از آرام تر شدن می توانید بازگردید و ادامه گفتگو را داشته باشید.
  • ورزش منظم و فعالیت بدنی نیز می تواند تنش های اضافی در شما را از بین ببرد. همچنین کمک می کند سطح استرس در شما کاهش یافته و تحمل تان در مواقع دشوار زندگی افزایش یابد.
  • افکار خود را مدیریت کنید. فکر کردن به چیزهای منفی، درماندگی را در شما بیشتر کرده و آتش خشم را در شما شعله ور می سازد. بنابراین سعی کنید افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کرده و تمرکز خود را به سمت و سوی دیگری هدایت نمایید.

چکیده :

همه ما در زندگی گاهی دچار خشم و عصبانیت زودهنگام شده ایم و آن را تجربه کره ایم. یکی از راه کارهای سریع جهت فروکش کردن خشم شمارش معکوس است. هنگامی که شما شروع می کنید به شمارش معکوس، ضربان قلب در شما کاهش می یابد. این مسئله باعث می شود عصبانیت شما نیز کمتر گردد. راه کار بعدی انجام تنفس عمیق است که جلوی سرعت و شدت عصبانیت را می گیرد. نفس های آهسته از بینی و بازدم از دهان را انجام دهید و مشاهده خواهید کرد که به سرعت از میزان خشم شما کاسته خواهد شد.

یادگیری و انجام روش های کنترل خشم ممکن است زمانی برای برخی افراد یک چالش به نظر برسد. اگر احساس می کنید که خشم، خارج از کنترل شما به نظر می رسد و این مسئله زندگی شما را دچار اختلال نموده است، بهتر است از متخصصین و مشاورین در این زمینه بهره گرفته تا هر چه سریعتر آرامش را به زندگی خود برگردانید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×