😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

تربیت بدون فریاد چگونه امکان پذیر است؟

تربیت بدون فریاد

چگونه والدین خونسردی باشیم، آیا تربیت بدون فریاد امکان پذیر است؟ در این مقاله به این مسئله مهم خواهیم پرداخت.

تربیت بدون فریاد چیست؟

یکی از مهم ترین دغدغه های والدین تربیت کودکان است. اما گاهی به دلیل مشغله های زیاد زندگی، شیوه درست تربیتی را نمی دانیم و شاید در تربیت فرزندان خود موفق عمل ننماییم. بنابراین بسیار مهم است که صحیح ترین شیوه تربیتی را بدانیم تا بتوانیم در این زمینه موفق عمل نماییم.

اگر می خواهیم تربیت بدون فریاد و درستی را تجربه نماییم، مستلزم این است که تمام رفتار های تربیتی را به تدریج و با حوصله به کودکانمان یاد بدهیم. بنابراین اگر مدام عصبانی شویم و سر کودک داد بکشیم و یا از تنبیه بدنی استفاده نماییم، قطعا پاسخ درستی دریافت نخواهیم کرد. در کنار این مقاله می توانید مقاله درمان خشم و عصبانیت را نیز مطالعه نمایید.

تربیت بدون فریاد چیست؟
تربیت بدون فریاد چیست؟

تربیت بدون فریاد چگونه امکان پذیر است؟

درست عمل کردن در این زمینه مستلزم این نکته است که ابتدا آگاهی خودمان را نسبت به توانایی ها و محدودیت های فرزندمان افزایش دهیم. به این صورت در هر مقطع از سن کودک، رفتار متناسب با آن دوره را از او انتظار داشته باشیم. قطعا در این مسیر کودک نیز اشتباهات زیادی را تجربه می کند تا در نهایت درست ترین رفتار را یاد بگیرد. بنابراین نیازی نیست عجولانه عمل کنیم و به سرعت نا امید شویم. بهتر است به او فرصت دهیم و اگر در میانه راه خطایی از او سر زد، آن را به چشم تجربه بنگریم.

کودکان در سنین مختلف ممکن است رفتار ناشایستی را مرتکب شوند، دلیلی ندارد که حتما سر او فریاد بکشیم و او را تنبیه کنیم. اما مهم است که با او قاطعانه حرف بزنیم و او را از رفتار اشتباهش آگاه سازیم. این موضوع را بپذیریم که هیچ کودکی نمی تواند کاملا تحت فرمان والدین باشد. زیرا خصوصیات روحی کودکان با یکدیگر فرق دارد. نکته مهم این است که بتوانیم آن ها را در برابر رفتار درست قانع نماییم. به آن ها یاد بدهیم که هر رفتاری که انجام می دهند، نتیجه ای برای آن ها خواهد داشت و اگر رفتار نادرست از آن ها رخ دهد، برخی از امتیازات خود را از دست خواهند داد.

نکته مهم در تربیت بدون فریاد:

این که به کودکان دقیقا بگوییم که از آن ها چه انتظاراتی داریم، بسیار مهم است. در این صورت کودک دچار سر در گمی نمی شود. در این مسیر کنترل خشم والدین بسیار حائز اهمیت می باشد. اگر در مسیر تربیت کودک، به میزان زیاد خشمگین می شوید، بررسی کنید که دلیل خشم زیاد شما در چیست. زیرا گاهی والدین به دلیل خستگی و مشغله های زیاد زندگی، خیلی زود از کوره در می روند و سر فرزندان خود، فریاد می کشند. بنابراین مهم است که ابتدا دلیل عصبانیت خود را بیابیم تا مسیر را اشتباه طی نکنیم. در کنار این مقاله می توانید مقاله چرا پرخاشگری می کنیم؟ را نیز مطالعه نمایید.

با کودک خود رو راست باشیم:

اگر قرار است کاری را انجام دهیم، بهترین رفتار این است که با کودک خود واقع بینانه صحبت کنیم. مثلا اگر قرار است به دیدن یکی از آشنایان برویم، چه قدر خوب می شود که شرایط منزل او را برای کودک خود توضیح دهیم. به کودک خود بگوییم که چه مدت زمانی آن جا حضور داریم و او چه قدر می تواند آن جا بازی کرده و خود را سرگرم نماید. اگر هم چیز جذابی برای او وجود نداشته باشد، با او صحبت کنیم که در روز دیگری او را به جای جذاب تری مانند شهربازی و یا پارک خواهیم برد که او نیز بتواند لذت ببرد. مهم است که کودکان ما مفهوم بعدا و یا زمانی دیگر را یاد بگیرند. این گونه است که آن ها می آموزند که همیشه این امکان وجود ندارد که فقط و فقط به کار های مورد علاقه شان پرداخته شود.

چکیده:

دلایل بسیار زیادی هستند که به ما ثابت می کنند که چرا نباید سر کودک خود فریاد بکشیم. در این رابطه از خود بپرسید، وقتی که سر کودکتان داد می زنید، آیا تاثیر مثبتی روی او خواهد داشت؟ یا این که با این کار شما، کودک چیز جدیدی می آموزد؟ جواب خیر است، اما تنها چیزی که کودک شما از این حرکتتان یاد می گیرد، این است که پرخاشگری راهی است قابل قبول جهت برقراری ارتباط او با دیگران. بنابراین مواقعی که احساس می کنیم در مورد نحوه تربیت فرزند خود دچار تردید شده ایم، بهتر است این مسئله را با یک مشاور مطرح نموده و برای بهبود موضوع از او کمک بگیریم.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×