😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

خود گویی چیست؟

خود گویی

همه ما گاهی خود گویی می کنیم. حال اگر این خود گویی منفی باشد، قطعا مانند مانعی عمل می کند تا اعتماد به نفس ما را کاهش دهد.

خود گویی ذهن ….

برای تماشا لطفا با IP ایران وارد نشوید.

خود گویی یعنی چه؟

برای همه ما پیش آمده است که گاهی با خود صحبت کنیم. البته این صدا از درون ما می آید و شروع می کند به حرف زدن که به آن خود گویی و یا همان واگویه می گوییم. هنگام خود گویی انگار شخصی از درون ما شروع می کند به صحبت کردن و ما نیز اکثر اوقات به او پاسخ می دهیم. در این حین افرادی نیز وجود دارند که هنگام خود گویی گاهی صدایشان را می توان شنید.

در حالت عادی این مسئله صدمه ای به ما نمی زند. اما هنگامی که افکار منفی را در ذهن دائما بازگو می کند، آن وقت است که دچار مشکل می شویم. این گونه است که این افکار ما را آزار می دهد و اثرات مخربی را روی روح و جسم ما می گذارند.

چرا خود گویی می کنیم؟

قبلا در مقاله ندای درون چیست گفته بودیم که گاهی اوقات فکری به صورت لحظه ای به ذهن ما خطور می کند و در واقع این همان ضمیر ناخود آگاه ما است که می خواهد حرفی با ما بزند. مثلا هنگامی که پاسخی برای مسئله که مدت ها است ذهنمان را درگیر کرده است، پیدا نمی کنیم، ناگهان ندای درون به کمک ما آمده و بهترین راه را به ما نشان می دهد. اما مسئله خود گویی کمی متفاوت تر است. یعنی دائما مسائل را در ذهن ما باز گو می کند و دست بردار هم نیست.

افکار مثبت و منفی هر دو می توانند خود گویی را در ما ایجاد کنند. قطعا افکار مثبت به ما احساس خوبی می دهند و باعث رویا پردازی در ما می گردند. ریشه این کار ضمیر ناخود آگاه ما است که سر حرف را با ما باز می کند. حال چه مثبت و چه منفی، خاطرات را برایمان مرور می کند. اما امان از دست خود گویی های منفی که عزت نفس ما را نشانه می گیرند. برای درک بهتر این مطلب می توانید مقاله رسیدن به عزت نفس را مطالعه نمایید.

شخصی که عزت نفس ندارد، فقط نقاط منفی خود را می بیند و همیشه در حال عیب جویی از خود است. به این معنی که تمام تمرکز خود را روی نقاط ضعف خود می گذارد و همیشه خود را سرزنش می کند. این افراد معمولا احساس غمگینی می کنند و حتی مستعد بسیاری از بیماری های روحی و روانی نظیر افسردگی می گردند. در نهایت ترس از شکست نیز به آن ها اجازه انجام هیچ کاری را نمی دهد.

چرا خود گویی می کنیم؟
چرا خود گویی می کنیم؟

چگونه از شر خود گویی رها گردیم؟

هیچ انسانی کامل و بی عیب و نقص نیست. بهتر است دست از کمال گرایی بردارید. انسان کمال گرا همه سعی خود را می کند تا بهترین باشد و در کنار آن دیگران را نیز راضی نگه دارد و این همیشه امکان پذیر نیست. فرد کمال گرا دائما خود را با دیگران مقایسه می کند و هر نقصی که در خود ببیند شروع می کند به سرزنش کردن خود. بنابراین باید بپذیریم که ما توانایی ها و استعداد های مربوط به خود را داریم و نیازی نیست که خود را با دیگران مقایسه کنیم.

نکته بعدی این است که تا می توانید خود را دوست داشته باشید و با خودتان مهربان شوید. این گونه وقتی افکار منفی به سمت شما هجوم می آورند، بازخوردی محبت آمیز دریافت می کنند. ضمن این که از افراد منفی باف دوری کنید و سعی کنید همیشه در جمع افراد مثبت گرا حضور داشته باشید. زیرا آن ها کمک می کنند که شما نیز تفکر مثبت تری داشته باشید.

تمرین خود گویی مثبت را آغاز کنید. هنگامی که خود گویی منفی به سراغ شما آمد، تلاش کنید تا تمرکز خود را روی نقاط مثبت زندگی خود قرار دهید. حتی می توانید آن ها را یادداشت کرده و از خداوند بابت داشتن آن ها سپاسگزاری نمایید. قدردانی شما از خالق باعث می شود احساس بهتری داشته باشید و افکار منفی نیز جایی برای ماندن نداشته باشند.

چگونه از شر خود گویی رها گردیم؟
چگونه از شر خود گویی رها گردیم؟

چکیده :

به طور کلی خود گویی در انسان می تواند اثرات مخربی داشته باشد. چون در هنگام شروع هر کاری، صدایی در درون او می گوید که به اندازه کافی توانایی ندارد. این افکار منفی می تواند موجب تغییرات هورمون ها نیز گردد و برخی مشکلات جسمی از قبیل مشکل گوارشی را ایجاد نماید.

علاوه بر موارد فوق هجوم افکار منفی می تواند بر روابط شما با افراد دیگر نیز تاثیر گذار باشد. زیرا هنگامی که ما خود را دوست نداریم چگونه می توانیم دیگران را دوست داشته باشیم و با آن ها روابط موفقی برقرار نماییم. حتی در مواردی نیز باعث بروز افسردگی در شخص گردد که این خود نیز مشکلات خاص خود را به همراه خواهد داشت. بنابراین اگر احساس می کنید که شما هم به نوعی با خود گویی های منفی درگیر هستید، بهتر است آن را با مشاورین و متخصصین این امر در میان بگذارید تا از آسیب های بیشتر به خود جلوگیری نمایید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×