توانایی های شناختی کدامند؟
مهارت هایی که امکان دانستن را برای ما ممکن می سازند، مهارت های شناختی هستند. در این مقاله با موضوع توانایی های شناختی با ما همراه باشید.
توانایی های شناختی یعنی چه؟
شناخت یعنی دانستن و مهارت های شناختی یعنی مهارت هایی که امکان دانستن را برای ما ایجاد می کنند. یعنی توانایی هایی که باعث رشد ما می شوند و باعث می شوند تا ما بتوانیم همه مسائل را پردازش نماییم. یعنی این که بتوانیم درست فکر کنیم، درست بفهمیم و درست حرف بزنیم. ضمن این که می توانیم دانسته هایمان را سازمان دهی نموده و به خوبی درک کنیم. البته ناگفته نماند که بخش مهمی از این مهارت در دوران کودکی شکل می گیرد. در کنار این مطلب می توانید مقاله تعالی فردی و همچنین مقاله توانایی های فردی را نیز مطالعه نموده و از آن ها بهره ببرید.
برخی از توانایی های شناختی:
حواس پنجگانه، پرورش تفکر درست، قدرت استدلال ، توانایی حل مسئله، مشاهده درست، قدرت حافظه و … برخی از توانایی های شناختی افراد می باشند. تقریبا از سن ۲ سالگی این مهارت ها در کودکان شروع به رشد بیشتری می کنند. به گونه ای که کودکان قادر می شوند به شکل متفاوت و پیچیده تری فکر کنند. محتویات ذهنی شان را به صورت متفاوت بیان می کنند و برای آن ها ایده هایی نیز در ذهن داشته باشند. حتی قدرت گفتاری کودکان نیز افزایش می یابد. در این زمان کودک می آموزد، مفاهیم ذهنی بسازد، مقایسه و طبقه بندی کند و حتی ارزیابی و نتیجه گیری داشته باشد.
نقش تفکر منطقی در توانایی های شناختی چیست؟
داشتتن تفکر عقلانی و منطقی راحت نیست. اما وجود چنین تفکری در زندگی هر فردی ضروری می باشد. زیرا به او این امکان را می دهد که بتواند مسائل مختلف را استدلال نماید. ضمن این که از آن ها ایده بگیرد و در نهایت نسبت به حل مسائل و مشکلات مختلف برآید. در چنین حالتی، شخص در زندگی خود کمتر دچار مشکل می گردد. زیرا او توانایی این را را دارد تا مسائل را به درستی تجزیه و تحلیل نموده و در نهایت درست ترین تصمیم را اخذ نماید.
اهمیت تقویت توانایی های شناختی چیست؟
ذهن ما انسان ها برای انجام فعالیت های ساده و پیچیده، مهارت های طبیعی دارد. یعنی با استفاده از یک سری توانمندی ها می تواند اطلاعات را پردازش نموده و نسبت به حل مسائل، اقدام نماید. قدرت تجزیه و تحلیل مسائل را دارد و روی آن ها تمرکز نماید.
تقویت توانایی های شناختی کمک می کند، تفکر، حرف زدن، یادگیری، به خاطر سپردن، درست گوش کردن و … در ما تقویت گردند. زیرا با استفاده از این توانایی ها، قدرت درک مطلب افزایش می یابد و مسايل مختلف به خوبی تحلیل می گردند. در نتیجه فرد با خلاقیت بیشتری نسبت به حل مشکلات ایجاد شده می پردازد. فقط کافی است استرس را در خود کاهش دهیم و مراقب سلامت جسم و روان خود باشیم. تمرین تمرکز داشته باشیم و ذهن خود را برای یادگیری بیشتر و کسب اطلاعات مفید، به کار گیریم. برای تقویت و ورزش ذهن می توانیم مطالعه کنیم، پازل های مختلف حل کنیم، فعالیت های چالش برانگیز داشته و یا بازی شطرنج انجام دهیم. بنابراین می توان نتیجه گرفت که تقویت این مهارت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
چکیده:
با تقویت توانایی های شناختی می توان در همه جنبه های شغلی، عملکرد بهتری پیدا کرد. ضمن این که کمک می کند تا وظایف خود را به درستی انجام داده و در زمینه برقراری ارتباطات نیز، موفق تر ظاهر گردیم. این مهارت به ما کمک می کند تا با ایجاد منطق و همچنین مهارت های استدلالی، بتوانیم راه حل های درست و خلاقانه را در زمینه حل چالش های مختلف به کار بگیریم. در نتیجه زندگی ما از کیفیت بالاتری برخوردار می گردد و احساس آرامش در ما افزایش می یابد.
دیدگاهها (0)