تکنیک سویش چیست و چه کاربردی دارد؟
یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین تکنیک های NLP، تکنیک سویش است که معمولا هنگامی که می خواهیم کار جدیدی را تجربه نماییم و یا این که عادت غلطی را ترک نماییم، بسیار کاربردی است.
تکنیک سویش چیست؟
زمانی که می خواهیم یک موقعیت جدید و پر هیجان را تجربه کنیم و هیجان بیش از حد داریم، تکنیک سویش به کمک ما آمده و باعث می شود، عملکرد بهتری را تجربه نماییم. در دهه ۶۰ میلادی ریچارد بندلر، تکنیک سویش را در nlp ابداع نمود و در زمان هدف گذاری این تکنیک را جهت برنامه ریزی ارائه می کرد. در واقع این تکنیک با ایجاد احساس قوی، انگیزه لازم به سمت هدف را تقویت می کند.
انجام این تکنیک معمولا دو تصویر در ذهن ما ایجاد می نماید. ابتدا تصویر نامطلوب از موضوعی که ذهنمان را درگیر نموده است و سپس تصویر بعدی که تصویری مطلوب از همان موضوع در ذهن ما ایجاد می نماید. در واقع ما به کمک این تکنیک در NLP می توانیم تغییر و جایگزینی را در ذهن داشته باشیم.
از آنجایی که ذهن ما تفاوت تصویر ذهنی واقعیت ها را نمی تواند تشخیص دهد، تصاویری را در ذهنمان می سازیم. ذهن ما نیز آن را باور می کند و در خصوص آن واکنش نشان خواهد داد. این واکنش ها می تواند باعث ایجاد رفتار های بیرونی گردد. برای درک بهتر این مطلب مقاله nlp چیست را می توانید مطالعه نمایید.
کاربرد تکنیک سویش چیست؟
خیلی از ما انسان ها عادت های بدی داریم که زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده اند. عادت های غلط معمولا بنا به دلایلی در ما به وجود آمده اند. ما هر بار که آن ها را انجام می دهیم، چند دقیقه قبل، یک تصویر در ذهن ما از آن کار صورت گرفته است. در واقع باید بگوییم که این تصویر ذهنی ایجاد شده، نوعی محرک برای انجام آن عادت می باشد.
مثلا سیگار کشیدن و یا پر خوری از عادت هایی هستند که به ما آسیب های جدی وارد می کنند. یکی از کاربرد های تکنیک سویش در ترک عادت های اشتباه است. یعنی باعث می شود عاملی که باعث ایجاد رفتار غلط در ما شده است، اصلاح گردد. بنابراین خیلی زود آن عادت اشتباه از بین می رود. این تکنیک ابتدا به شناسایی عامل غلط پرداخته و سپس عامل مثبت را جایگزین می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله همگام سازی در nlp را مطالعه نمایید.
چگونه تکنیک سویش را انجام دهیم؟
این کار را می توانید در محیطی که آرامش بیشتری دارید انجام دهید. ابتدا تصویر کاری که به صورت عادت غلط در آمده است را در ذهن خود بسازید. در واقع خود را در حال انجام آن کار تصور نمایید.
قدم بعدی این است که تصویر مطلوب و مورد نظر را در ذهنتان تداعی کنید. در حقیقت تصویری که برای شما انگیزه بخش است را در ذهن خود بسازید. سعی کنید این کار را به درستی انجام دهید تا به قدر کافی برای شما ایجاد انگیزه نماید. در مرحله بعدی کمی به عقب بر می گردید تا به تصویر ذهنی منفی برسید و چند مورد ساب مدالیته های تصویر منفی را بررسی کنید. این کار را برای تصویر مثبت ذهنی نیز انجام دهید.
در مرحله بعدی تصاویر مثبت و منفی را در کنار هم قرار دهید و به مرور ساب مدالیته های منفی را در ذهن کم رنگ نمایید. هم زمان برعکس این کار را نیز انجام دهید، یعنی ساب مدالیته های مثبت را در ذهن برجسته تر کنید. سپس به ذهن کمی استراحت داده و از تصاویر مثبت ذهنی لذت ببرید. این کار به تنهایی در رفع عادت های اشتباه کمک نمی کند، بلکه باید آن را حداقل چندین مرتبه تکار نمایید تا سرعت عمل شما در آن بیشتر گردد. در تکنیک سویش، سرعت انجام آن بسیار حائز اهمیت است.
نکته: در نهایت می توانید بررسی کنید که آیا با این تکنیک، نتیجه مطلوب را دریافت کرده اید یا خیر. برای انجام این کار، تصویر منفی را به یاد بیاورید. اگر تصویر منفی در دسترس نبود، پس شما کار خود را به درستی انجام داده اید.
چکیده:
شاید گاهی لازم باشد که تکنیک سویش را چندین بار و در فاصله زمانی های مختلف انجام دهید تا به نتیجه دلخواه و مطلوب دست یابید، پس زود نا امید نشوید. امروزه از این تکنیک به عنوان یکی از مهم ترین تکنیک ها در جهت از بین بردن عادت های غلط استفاده می گردد. شما هم می توانید با انجام این تکنیک، نسبت به حذف عادت های منفی و اشتباه در خود اقدام نمایید.
دیدگاهها (0)