😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

مهارت های خودمدیریتی کدامند؟

مهارت های خودمدیریتی

تفکرات سازنده که منجر به تصمیم گیری های درست و منطقی می گردد، چگونه به دست می آید؟ در این مقاله با موضوع مهارت های خودمدیریتی با ما همراه باشید.

مهارت های خودمدیریتی یعنی چه؟

پرورش برخی از مهارت ها در زندگی بسیار ضروری است. زیرا در رشد و موفقیت فرد تاثیر مستقیم خواهد داشت. فرآیندی که امکان مدیریت افکار، احساسات و رفتار ما را برایمان ممکن می سازد، مهارت های خودمدیریتی هستند. در حقیقت این مهارت ها باعث می شوند تا بتوانیم عملکرد خود را به درستی مدیریت نماییم. عدم وجود این مهارت ها در زندگی باعث کم رنگ شدن موفقیت های فرد در زندگی می گردد. زیرا چنین فردی در موقعیت های مختلف زندگی، به درستی نمی داند که چگونه رفتار و یا تصمیم گیری نماید. در کنار این مقاله می توانید مقاله بلوغ عقلانی را نیز مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.

مهارت های خودمدیریتی یعنی چه؟
مهارت های خودمدیریتی یعنی چه؟

مهارت های خودمدیریتی را چگونه در خود ارتقاء دهیم؟

نگرانی در خصوص قضاوت و طرز تفکر دیگران در مورد ما باعث می شود تمرکز و توانایی ما کاهش یابد. زیرا ما به دلیل قضاوت شدن، فرصت ها و شانس های زندگی خود را به راحتی از دست می دهیم. برای رهایی از این گونه نگرانی ها، باید نقاط ضعف و قوت خود و همچنین احساساتمان را به خوبی بشناسیم. یعنی به طور کلی فلسفه شخصی خودمان را بدانیم. این کار اعتماد به نفس ما را تقویت می کند و باعث می شود اگر در ذهن ما، انجام کاری درست و منطقی به نظر می رسد، دیگر جای نگرانی و اضطراب نخواهد نباشد.

گاهی ویژگی کمال گرایی مانند سدی بر سر راه ما عمل می کند. بله خصوصیت کمال گرایی ما را به سمت رشد و تعالی هدایت می کند. اما وجود افراط در آن می تواند بهره وری را در ما کاهش دهد. معمولا در همه کار ها در نظر گرفتن بالاترین استاندارد ها خیلی هم عالی به نظر می رسند، اما این امر نباید طوری باشد که ما را از انجام کارهایمان باز دارد. بنابراین در حالت تعادل نگه داشتن این ویژگی می تواند کمک بسیار زیادی در زمینه خودمدیریتی ما داشته باشد.

همه ما در هنگام انجام کارهایمان ممکن است دچار اشتباهاتی گردیم. این اشتباهات می توانند روزها و ماه ها ذهن ما را درگیر کنند. (برای درک بهتر این مطلب می توانید مقاله درگیری ذهنی را مطالعه نمایید و از آن بهره ببرید) گاهی نیز این درگیری ذهنی آن قدر شدید می شوند که باعث ایجاد اضطراب بسیار زیادی در ما می گردند. برای خارج شدن از این چرخه نیاز است که محرک های این افکار را شناسایی و مدیریت کنیم. این را فراموش نکنیم که هیچ نیاز نیست که ما به خاطر اشتباهاتی که انجام داده ایم، خود را دائما سرزنش کنیم. بلکه بهتر است از آن به عنوان یک تجربه درس بگیریم و عبور کنیم.

ارتباط مهارت های خودمدیریتی با خلاقیت:

خلاقیت ما در شرایطی که بی حوصله و بی انگیزه هستیم، کم رنگ تر می گردد. برای این که بتوانیم ایده های بهتر و خلاقانه داشته باشیم، لازم است کمی در عادت های خود نیز تغییر ایجاد کنیم. بسیار مفید است که هر از گاهی فعالیت های جدیدی را امتجان نماییم. مثلا با افراد جدید ملاقات کنیم و یا آموزش های جدید ببینیم. این کار باعث می شود که از حالت سکون خارج گردیم و در نتیجه افکار نو و جدید به سمت ذهن ما سرازیر می گردند.

چکیده:

این که به دلیل خودمدیریتی ما اغلب اوقات احساس آشفتگی داشته باشیم، اصلا اصولی و درست نیست. اگر احساس می کنیم که فهرست کارهای ما کوتاه نمی گردد و ما اذیت می شویم، لازم است کمی از آن فهرست کناره گیری کنیم و رویکرد های جدیدتر را امتحان کنیم. مثلا انجام برخی از کار ها اضطراب و نگرانی را در ما افزایش می دهند. بنابراین می توانیم ابتدا روی آن کار متمرکز شویم و آن را به اتمام برسانیم. به این صورت ذهن ما باز تر می شود و تمرکز ما روی کار های دیگر متعادل می گردد. درست است که برخورداری از مهارت های خودمدیریتی، امری ضروری در جهت رشد و تعالی ما می باشد. اما لازم به ذکر است که فراموش نکنیم که همیشه حفظ سلامتی جسم و روح ما در اولویت زندگی مان قرار خواهند داشت.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×