😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

درمان وسواس فکری چگونه امکان پذیر است ؟

درمان وسواس فکری

در این مقاله در خصوص چگونگی وسواس فکری صحبت می کنیم. اگر علائم آن را در خود احساس می کنید، این مقاله کمک می کند، بدانید که درمان وسواس فکری خود را چگونه انجام دهید.

وسواس فکری چیست ؟

در این نوع اختلال، شخص حس می کند، چیزی را که در ذهن او وجود دارد، باید مدام به آن فکر کند و واقع او قدرت رهایی از آن افکار را ندارد. در نهایت این عمل باعث می شود تعادل روانی و همچنین تعادل رفتاری او از بین برود. به طور کلی در اختلال وسواس فکری، شخص احساسات، افکار و مسائلی به صورت ناخواسته در ذهن خود دائما تکرار می نماید. البته این اختلال ممکن است برای هر کسی به صورت مقطعی اتفاق بیفتد و سپس بعد از مدتی از بین برود. اما در موارد شدیدتر، شخص مبتلا ساعت ها و روزها درگیر این افکار می باشد. در این صورت حتما او باید نسبت به درمان وسواس فکری خود اقدام نماید.

ریشه این بیماری معمولا، وجود ترس از یک موضوع خاص می باشد. موضوعی که در او ایجاد اضطراب نموده و در طولانی مدت به صورت افسردگی بروز می نماید. افراد بسیار زیادی هستند که همزمان به وسواس فکری و افسردگی مبتلا هستند. البته در برخی موارد ابتدا علائم وسواس را تجربه کرده، سپس علائم افسردگی در آن ها بروز می نماید. برای درک بیشتر موضوع افسردگی که قبلا به آن پرداخته ایم، می توانید دوره رهایی از افسردگی را از سایت هوشیاری تهیه نموده و از آن بهره ببرید.

علائم این اختلال عبارتند از وجود افکار مزاحم مانند ترس از بیماری، اهمیت دادن بیش از حد به تقارن یا نظم، چک کردن زیاد برخی کارها و از این قبیل رفتارها که بروز آن ها نشان از وجود اختلال فکری دارد.

درمان وسواس فکری چگونه امکان پذیر است ؟
درمان وسواس فکری چگونه امکان پذیر است ؟

درمان وسواس فکری چگونه است ؟

همان طور که در بالا گفتیم، اختلال وسواس فکری، اختلالی است که مرتبط با استرس و اضطراب می باشد. هنگامی که این وسواس، بیش از حد تکرار شود، عملکرد روزانه فرد را مختل می نماید. برای درمان این نوع وسواس یکی از روشها، درمان روان پریشی است. درمانگر در این روش به شناسایی تعارضات درون فرد می پردازد که به صورت ناهوشیار در او وجود دارد. در واقع این درمان از طریق گفتگو و تفسیر رویاها صورت می گیرد. یعنی درمانگر به تحلیل روابط شخص با خود و دیگران و جهان پیرامونش می پردازد. سپس به بخش های عمیق تری از ناخودآگاه شخص می رسد و در نهایت علت وجود وسواس را یافته و نسبت به درمان اقدام می نماید.

یکی دیگر از روش های دیگر درمان وسواس فکری، روش شناختی رفتاری می باشد که در آن درمانگر کمک می کند تا شخص با مثبت اندیشی بتواند مشکلات خود را مدیریت نماید. در واقع او را از الگو های فکری و رفتاری اشتباه و غیر مفید رها می سازد. در این نوع درمان ابتدا درمانگر با موقعیت هایی شروع می کنند که اضطراب کمتری برای شخص داشته باشد. سپس کم کم به سمت افکار دشوار تر رفته و به درمان آن ها می پردازند.

روش های دیگری نیز برای درمان این نوع اختلال وجود دارند. مانند روش مواجه و جلوگیری از پاسخ، روش هیپنوتیزم درمانی و در نهایت دارو درمانی که قطعا توسط پزشک متخصص صورت می گیرد. همچنین ممکن است گاهی اوقات درمانگران برای درمان وسواس از روش های تلفیقی نیز استفاده کنند که برای هر شخص، بسته به شرایط و نیاز های او انجام می گردد.

چکیده :

به طور کلی افکار وسواسی می توانند به دلیل واکنش های بیوشیمیایی مغز و یا قسمت ناهوشیار مغز به وجود بیایند که برای فرد بیمار کاملا واقعی به نظر می رسند. بنابراین واضح است که نمی توان به صورت هوشیارانه جلوی این افکار را گرفت. زیرا هر چه بیشتر بخواهیم به موضوعی فکر نکنیم، دقیقا به صورت متناقض عمل کرده و بیشتر به آن مسئله فکر می کنیم. پس بسیار مهم و ضروری است که ابتدا دلایل ایجاد این افکار پیدا گردند. زیرا ریشه اکثر این افکار مزاحم، اضطراب درونی می باشد که خود این اضطراب نیز ناشی از نوعی تعارض درونی می باشد. بنابراین به عنوان جمله آخر می گوییم، تا زمانی که تعارضات درونی ما درمان نگردند، این وسواس فکری دست از سرمان بر نمی دارند.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×