فضاسازی ذهنی یعنی چه؟
چگونه تخلیه ذهن از افکار مزاحم و آماده سازی آن برای جذب موارد مفید و مثبت انجام می گردد؟ در این مقاله با موضوع فضاسازی ذهنی با ما همراه باشید.
فضاسازی ذهنی چیست؟
گاهی احساس می کنیم که دیگر انرژی کافی برای انجام کار هایمان را نداریم. یعنی توان ادامه دادن در ما کمتر شده و دلیل آن نیز برایمان مبهم است. باید بگوییم که اکثر اوقات وجود انرژی های منفی و افکار مزاحم هستند که باعث می شوند روح و روان ما آسیب ببیند. در نتیجه این آسیب کم کم به جسم ما نیز وارد می گردد. بنابراین برای داشتن روان سالم، نیاز است که هر از گاهی ذهن خود را از وجود افکار منفی تخلیه نماییم. با این کار فضای ذهن ما آرام می گردد و جذب افکار مثبت و امیدبخش در آن افزایش می یابد.
ذهنی که آرامش ندارد، پر می شود از افکار منفی و این خود می تواند بسیار آزار دهنده باشد. حتی این افکار می توانند باعث ایجاد استرس و نگرانی بیش از حد گردند و در واقع ما را از انجام کار های روزمره خود نیز بازدارند. حتی گاهی دیگر انجام کارهای جدید و فکر کردن به اهداف و خواسته ها نیز کم رنگ تر می گردد. زیرا امید و انگیزه در فرد کاهش می یابد و دیگر میلی به پیشرفت نخواهد داشت. بنابراین در این جا می توان به میزان اهمیت و کاربرد فضاسازی ذهنی در زندگی پی برد. در کنار این مقاله می توانید مقاله تخلیه ذهن و همچنین مقاله ذهن آگاهی را نیز مطالعه نموده و از مطالب آن بهره ببرید.
چگونه با فضاسازی ذهنی به آرامش برسیم؟
هنگامی که ما یاد بگیریم که در زمان حال زندگی کنیم، بسیاری از مشکلات ما رفع می گردد. در حقیقت توجه آگاهانه به زمان حال و پذیرش آن می تواند باعث شود که ما در لحظه حال درگیر شویم و بدون ایجاد افکار مزاحم و آزار دهنده، لحظات خود را سپری نماییم. وقتی که ذهن ما از افکار منفی تخلیه باشد، قطعا فضاگشایی نیز ایجاد می گردد. آن وقت است که به خود و احساساتمان بیشتر توجه می کنیم و مشاهده گر افزایش کیفیت زندگی خود خواهیم بود.
ما در زندگی خود به خیلی از مسائل وابسته هستیم. برای مثال باور هایمان حال چه غلط و چه درست. اما زمانی که یاد بگیریم که می توانیم آن ها را رها سازیم و بپذیریم که هیچ وابستگی خاصی بین ما و باورهایمان وجود ندارد، آن وقت است که می توانیم نسبت به آن ها آگاهی کامل تری کسب نماییم. در نتیجه همه چیز را با ذهنی شفاف تر بررسی می نماییم. ضمن این که به افکار خود دقت بیشتری داریم و آن ها را تحت کنترل و مدیریت خود قرار می دهیم.
اکثر اوقات برخی عوامل به صورت آگاهانه و یا حتی نا آگاهانه، باعث می شوند تا ذهن ما پریشان گردد. اما نظم بخشیدن به افکار می تواند کمک تا افکار آزار دهنده از ذهن ما دور شوند. انجام مدیتیشن، یوگا، پیاده روی، موسیقی های آرامش بخش، مطالعه کردن، داشتن خواب با کیفیت، تغذیه سالم و … مجموعه عواملی هستند که کمک می کنند تا ذهن ما از افکار مزاحم رها گردد و فضای بیشتری را برای افکار مثبت و تجربه آرامش بیشتر داشته باشد.
چکیده:
فضاسازی ذهنی فرآیندی نیست که بتوان یک شبه به آن رسید. بلکه نیاز به تلاش زیاد و مداوم دارد. اگر قصد انجام این کار را دارید، سعی کنید تمرکزتان را از نقاط ضعف و منفی خود دور سازید. ضمن این که تلاش کنید تا تمرکز شما روی توانایی هایتان قرار گیرد. هر قدر که ما افکارمان را به سمت مثبت پیش ببریم، افکار منفی جایی برای ماندن نخواهند داشت. بنابراین کم کم از ذهن ما دور می گردند و فضای بیشتری را در اختیار خواهیم گرفت. آن وقت است که به هدف خود نزدیک شده ایم. بنابراین انرژی خود را افزایش می دهیم و ذهن خود را پذیرای مفید ترین تصمیمات زندگی خودمان می سازیم.
دیدگاهها (0)