باور محدود چگونه مانع رسیدن ما به اهدافمان می گردد؟
هر باوری که ما را از انجام کارهایمان باز دارد، باور محدود است. در این مقاله به چگونگی عملکرد باور های محدود کننده می پردازیم.
باور محدود چیست ؟
زندگی هر انسانی بر اساس اعتقادات و باورهای او شکل می گیرد. به این معنی که باورهای او در واقع تصویری از نقاط قوت و ضعف او هستند که تاثیر مستقیم بر خواسته ها و تصمیم گیرهایش دارند. در مقالات قبلی توضیح داده بودیم که باور غلط چگونه می تواند تاثیر منفی روی زندگی ما داشته باشد. هنگامی که ما تصویری که از خود داریم، تصویری سرشار از عیب و ایراد می باشد، قطعا وجودمان نیز برای انجام تصمیم گیری ها و رسیدن به خواسته هایمان، پر از ترس می گردد. یعنی استرس و اضطراب اجازه انجام هیچ کاری را به ما نمی دهد. این باور ها دائما به ما گوشزد می کنند که ما انسان های پر نقصی هستیم که توان انجام هیچ چیزی را نداریم.
باور محدود چگونه مانع موفقیت ما می گردد؟
بیشترین بخش باورهای محدود کننده ما در واقع از دوران کودکی و نوجوانی در ما شکل گرفته اند. مثلا تاثیر شیوه تربیتی و باور های اشتباه در خانواده و یا مسائلی که توسط مدرسه و اجتماع بر ما القا شده اند. این ها همه در ایجاد این باور ها در ذهنمان نقش مهمی داشته اند. این باور های اشتباه در واقع طیف وسیعی از موضوعات را در بر می گیرند و در تمام موقعیت های مهم زندگی خود را نشان می دهند. بنابراین موفق می شوند که قدرت انجام کار ها را از ما سلب نمایند. آن ها حتی در برقراری ارتباط صحیح ما با دیگران نیز تاثیر منفی خواهند گذاشت. چون باور های غلط، در واقع عزت نفس ما را نشانه می گیرند.
در واقع باور محدود تمام تلاش خود را می کند تا ما نسبت به توانمندی ها و استعداد هایمان بی انگیزه شویم. در نهایت باعث می شود به اهداف و خواسته های خود نتوانیم برسیم.
چگونه باور های محدود کننده را مهار کنیم؟
این کار نیاز به تمرین و زمان دارد، اما غلبه بر آن ها امکان پذیر است. اگر ما بپذیریم که این باور ها در ما اشتباه هستند یعنی این که اولین گام برای پیشرفت را برداشته ایم. آن وقت است که شروع می کنیم به شناسایی آن ها و کمرنگ نمودنشان در ذهنمان. در این هنگام در ناخودآگاه و ذهن، خلعی ایجاد می گردد که باعث می شود زیبایی های زندگی مان را بیشتر به ما نشان دهد.
حال در این هنگام خودتان را بیشتر دوست دارید و عزت نفس بیشتری می یابید و از وجود خودتان لذت بیشتری میبرید. بنابراین کم کم تغییر را در خود احساس می کنید. این موضوع را در مقاله نشانه های تغییر باور، به طور کامل توضیح داده ایم که با مرور آن می توانید به این مطلب آگاه تر گردید.
چکیده :
جهانی که ما در آن هستیم به قدر کافی بزرگ می باشد و برای همه انسان ها جا برای پیشرفت خواهد داشت. گاهی ما تصور می کنیم که اگر فلان کار را انجام دهیم، ممکن است در آن موفق نباشیم و یا مورد سرزنش دیگران قرار بگیریم. در واقع این باور های اشتباه، انگیزه انجام کار ها را از ما می گیرند و باعث می شوند از جلو رفتن در مسر بهراسیم. در این صورت به اندازه کافی تلاش نمی کنیم، زیرا امیدی به انتهای خواسته و اهداف خود نداریم.
اگر بپذیریم و باور کنیم که هر انسانی منحصر به فرد است و توانایی های مختص به خود را دارد، قطعا احساس بهتری نسبت به خود پیدا می کنیم. باور های مثبت می توانند ماهیتی قدرت بخش داشته باشند، آن ها واقعیت وجودی ما را تقویت نموده و آن را به سمت خودباوری و موفقیت هدایت می نمایند.
دیدگاهها (0)