😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

چرا تنبلی به سراغ ما می آید؟

تنبلی

اگر از دسته افرادی هستید که حوصله و انرژی برای انجام کار های روزانه خود را ندارید و همچنین انجام وظایف خود را ناخوشایند حس می کنید ، شما دچار تنبلی شده اید.

تنبلی یعنی چه ؟

به طور کلی اگر در انجام کار های روزمره دچار مشکل هستید و حس انجام دادن آنها را ندارید نشانه هایی از تنبلی در شما در حال رخ دادن است. دلایل مختلف و متعددی برای بوجود آمدن تنبلی در ما وجود دارد. نداشتن اشتیاق برای رفتن به محل کار ، به تعویق انداختن کارها ، حوصله نداشتن برای پختن غذا و حتی مواقعی غذا نخوردن ،‌ تمایل نداشتن به نظافت شخصی و منزل و از این قبیل احساس ها که اگر موقت و گذرا نباشند ، پس حتما مشکلی وجود دارد و علل آن باید بررسی گردد.

گاهی برخی افراد فعال و با بهره وری بالا هم ممکن است انجام کارهای روزمره خود را چالش برانگیز دانسته و دچار احساس تنبلی شوند. ممکن است گاهی توجه نکردن به احساس درونی خود مانند خشم ، استرس ، اندوه و غیره باعث بوجود آمدن بی حوصلگی و احساس تنهایی درون ما گردد. بنابراین تعجبی ندارد که حوصله انجام کارهای مهم در زندگی خود را نداشته باشیم. دلایل دیگر نیز مانند عدم اعتماد به نفس ، نداشتن تفریح در زندگی ، توقع بیش از اندازه از خود و … می تواند وجود این احساس را در ما تشدید کند.

احساس تنبلی
چرا احساس تنبلی می کنیم؟

چگونه بر تنبلی غلبه کنیم ؟

  • برای خودتان هدیه ای بخرید یا به خود جایزه بدهید. گرفتن جایزه در هر سن و جایگاهی می تواند لذت بخش باشد. مثلا برای انجام کاری به خود قول دهید که پس از انجام آن در اسرع وقت قرار است پاداشی دریافت نمایید. این روش انگیزه انجام آن کار را در شما افزایش می دهد.
  • برای کارهایتان برنامه ریزی و زمان بندی داشته باشید. کارهایتان را روی یک کاغذ بنویسید و برای آن زمان بندی بگذارید. این کار در شما تعهد ایجاد می کند تا تمام تلاش خود را برای انجام کار ها در موعد مقرر به کار ببرید.
  • به مسافرت بروید و یا گردش های یک روزه داشته باشید. بودن در یک محیط جدید یا فضای سبز باعث آرامش می شود.
  • ورزش کنید. فعالیت جسمی و فیزیکی و ورزش منظم ضمن سلامتی جسم به فعالیت بیشتر ذهن نیز کمک کرده و این حس رخوت و تنبلی را کاهش می دهد.
  • به استعدادها و توانایی خود ایمان داشته باشید ، عزت نفس خود را تقویت کنید و حس خود کم بینی را ترک کنید. بیشتر در جمع حضور داشته و دوستان جدید پیدا کنید.
  • رژیم غذایی خود را اصلاح کنیم. با تغذیه سالم و مصرف ویتامین ها انرژی خود را افزایش داده و باعث افزایش توان بدنی خود شوید.
  • در کارهایتان تنوع ایجاد کنید. اوقات فراغت را با کارهای جدید و جذاب جایگزین نمایید.
  • کارهای بزرگ را به کارهای کوچک تر تقسیم کنید. این کار انگیزه شما را برای انجام کارها بیشتر می کند.
  • به مراکز خرید رفته و خرید کنید. وسایل جدید برای خانه خود بخرید. همین ورود وسایل جدید به رفع بی حوصلگی کمک می کند.

چکیده :

به طور کلی باید بگوییم که تنبلی آسیب های فرهنگی و اجتماعی زیادی را به دنبال دارد و این خود می تواند باعث ایجاد ناهنجاری های زیادی در جامعه گردد. همه رفتارهای انسان ، حتما علتی دارند و قطعا تنبلی هم بدون علت نیست. سعی کنیم بعد از شناختن دلایل بوجود آمدن این حس در ما نسبت به انجام راهکار های موثر جهت بهبود آنها اقدام کرده و اگر باز این احساس در ما ماندگار بود و هنوز حس تنبلی در ما وجود داشت ، بهتر است از مشاورین و متخصصین در این زمینه کمک گرفته و نسبت به درمان آن اقدام نماییم تا از آسیب های جدی تر آن به زندگی خود جلوگیری نماییم.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×