کمبود محبت چه نشانه هایی دارد؟
گاهی آن قدر درگیر زندگی و مسائل مربوط به آن می شویم که یادمان می رود اعضای خانواده نیاز به محبت دارند. در این مقاله با موضوع کمبود محبت با ما همراه باشید.
کمبود محبت چیست؟
زندگی پر از مشغله است و گاهی ما یادمان می رود که به همسر و یا کودک خود به اندازه کافی محبت کنیم. مثلا آن ها را در آغوش بگیریم و ببوسیم. زمان هایی را در کنار آن ها بگذرانیم و به حرف هایشان گوش دهیم. همین رفتار هایی که به ظاهر نیز کوچک می باشند، اما در صورت عدم توجه به آن ها می تواند اثر بسیار بدی را روی اعضای خانواده داشته باشد. وقتی اعضای یک خانواده من جلمه یک کودک دچار کمبود عاطفی از طرف خانواده می گردد، عوارض این کمبود محبت تا سال های سال با او همراه می باشد. حتی گاهی در سنین بالاتر نیز باعث بروز مشکلاتی برای او می گردد. در کنار این مقاله می توانید مقاله جذب روابط عالی را نیز مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.
کودک ما خیلی بیشتر از آن چه که ما می پنداریم، به عشق و محبت نیازمند است تا بتواند از نظر جسمی و روحی بهتر رشد کند. حال اگر او از این نعمت بی بهره باشد، قطعا مشکلات زیادی رو به روی او ظاهر می گردند. چرا که مهم ترین اصل هر رشد و تربیت صحیح، توجه والدین به کودک می باشد.
نشانه های کمبود محبت کدامند؟
علائم کمبود محبت معمولا در سنین اولیه زندگی فرد رخ می دهد و بیشترین موارد این رویداد از طرف پدر و مادر اعمال می گردد. زیرا این والدین هستند که بیشترین زمان را با کودک سپری می کنند. هنگامی که کودک بی توجهی می بیند و با عدم حمایت از طرف والدین خود رو به رو می گردد، از نظر روحی و روانی بسیار ضربه بزرگی می بیند. کودکی که بی محبتی دیده است، نمی تواند احساسات خودش را کنترل کند. یعنی روی عواطف خود کنترلی ندارد و در این هنگام او نمی تواند به درستی رفتار های درست و یا نادرست را از یکدیگر تشخیص دهد. بنابراین هیچ کنترلی بر رفتار های خود ندارد. در نتیجه آسیب پذیری او نیز بیشتر می گردد.
در چنین شرایطی کودک ممکن است از والدین خود نافرمانی کند. از نظر او یکی از راه های جلب توجه والدین نسبت به خودش نافرمانی کردن می باشد. مثلا حرکات ناخوشایند انجام می دهد و از قوانین خانه سرپیچی می کند. گاهی منزوی می شود و به خوبی نمی تواند با دیگران ارتباط برقرار نماید. زیرا او دچار انزوا طلبی می شود و نمی تواند ارتباطات درستی با دیگران داشته باشد. مدام پرخاشگری می کند و تغییرات ناگهانی خلق و خو در او واضح دیده می شود.
کودکی که بی محبتی دیده است، احساس ناامنی دارد و این احساس خود را در شرایط گوناگون به شکل های مختلف از خود نشان می دهد. حتی چنین کودکی، گاهی دچار کمبود مهارت های مهم در زندگی می گردد. در نتیجه در زندگی خود ضعف عملکردی دارد و مهارت های اجتماعی و عاطفی را به درستی نمی داند.
ارتباط کمبود محبت با عزت نفس:
یکی از مهم ترین آثار مخرب کمبود محبت، کاهش عزت نفس در فرد است. اگر فرد در سنین کودکی بی محبتی ببیند، باعث می شود با خودش نیز نتواند ارتباط برقرار نماید. بنابراین خودش را دوست ندارد و از خود واقعی اش فراری است. حتی گاهی اوقات برخی کودکان در چنین شرایط دچار نقد منفی نسبت به خودشان می شوند که همه این ها در نتیجه پایین بودن ویژگی عزت نفس می باشد و باعث می شود که فرد دائما با خودش درگیر بوده و خود را مورد قضاوت قرار دهد. برای درک بهتر این مطلب می توانید دوره افزایش عزت نفس را از سایت تهیه نموده و از آن بهره ببرید.
چکیده:
فردی که در کودکی کمبود محبت را تجربه نموده است، رفتار های پرخاشگرانه و خشونت آمیز بیشتری از خود نشان می دهد. در مدرسه، دانشگاه، اجتماع و … خیلی زود از کوره در می رود و حتی برای کوچکترین مشکلی دچار عصبانیت شدید می گردد و نمی تواند در جامعه موفق عمل کند. بنابراین به عنوان کلام آخر باید بگوییم که کودک ما برای داشتن رشد روانی صحیح، نیاز به عشق دیدن از طرف والدین خود دارد. کودکی که محبت دیده است، از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار می گردد و در سنین بزرگسالی نیز موفق تر ظاهر می شود.
دیدگاهها (0)