پرش افکار یعنی چه؟ برای رهایی از آن چه کنیم؟
اختلالی که باعث می شود، فرد در ذهن خود افکار مختلف را هم زمان مطرح می کنند که ارتباطی به یکدیگر نیز ندارند، اختلال پرش افکار است.
پرش افکار چیست؟
اختلال پرش افکار در واقع همان اختلال تفکر است که می توان آن را یک نوع بیماری نامید. در این اختلال، فرد هنگام صحبت کردن، دائما از موضوعی به موضوع دیگر می پرد و از نظر خودش هم کار غیر عادی را انجام نمی دهد. حتی او فکر می کند که مطالب او به هم مرتبط هستند. اما برای شخص مقابل، درک حرف های او کمی سخت به نظر می رسد. زیرا صحبت های او بی ربط به نظر می رسد. ضمن این که معمولا خیلی سریع حرف می زنند و از مطلبی به مطلب دیگر می پرند.
علائم پرش افکار چیست؟
سریع صحبت کردن، غیر منطقی حرف زدن، عدم گفتن جزئیات هنگام حرف زدن، رفتار های هیجانی و یا مضطرب بودن و … از علائم اختلال پرش افکار می باشند. این افراد معمولا حرف هایشان غیر منطقی به نظر می رسد. زیرا ایده ها و افکار آن ها به یکدیگر ربطی ندارند و وقتی آن ها را مطرح می کنند، فهمیدن آن بسیار دشوار است. این افراد طی مکالمه، خیلی سریع تغییر موضوع می دهند و درک کلمات آن ها بسیار سخت می باشد. در کنار این مقاله می توانید مقاله کنترل افکار و مقاله درمان افکار منفی را نیز مطالعه نمایید.
دلائل پرش افکار چه می باشد؟
گاهی اوقات وجود برخی عوامل بیرونی نظیر سر و صدای زیاد، نور نامناسب و یا گرما و سرمای زیاد، باعث می شوند که تمرکز افراد مختل گردد. همچنین برخی عوامل درونی نیز که مربوط به سلامت جسم و روان شخص می باشد، می توانند باعث ایجاد عدم تمرکز در افراد شوند. عواملی چون خستگی، بی خوابی، مصرف برخی داروها، اختلالات روانی، تغذیه نامناسب و … می توانند در ایجاد پرش افکار نقش داشته باشند.
برخی بیماری ها می توانند باعث بروز پرش افکار در افراد شوند. برای مثال، افرادی که به روان پریشی مبتلا هستند، پرش افکار را نیز در خود تجربه می کنند. فردی که به اختلال پرش افکار دچار است، فعالیت های معمولی او نیز مختل شده و حواس پرتی را نیز تجربه می کند. میزان این عدم تمرکز در افراد متفاوت است و به حالت های روحی و تجربه ها و همچنین موقعیت های زندگی او بستگی دارد.
گاهی وجود اختلال هایی نظیر وسواس فکری، باعث ایجاد پرش افکار می شوند که این حالت در آن ها باعث ایجاد اضطراب و همچنین هجوم آوردن افکار منفی می گردد که در نهایت باعث می شود علائم اختلال تشدید گردد.
چگونه پرش افکار را بهبود بخشیم؟
داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش کردن، خواب کافی و با کیفیت از جمله مواردی هستند که به افزایش تمرکز کمک می کنند. همچنین داشتن برنامه ریزی منظم و صحیح در انجام کار های روزانه و اولویت بندی آن ها، کمک می کند تا آرامش ذهنی در افراد تقویت گردد.
هر گاه افکار مزاحم به سراغتان می آیند، آن ها را یادداشت کنید و برای خود زمانی را تعیین کنید که برای آن افکار وقت خواهید گذاشت. به این صورت فشار ناشی از آن افکار از ذهنتان برداشته می شود. انجام مراقبه و مدیتیشن و همچنین انجام تکنیک های تنفسی نیز کمک می کند آرامش ذهنی بیشتری را تجربه نمایید.
رهایی از پرش افکار …
چکیده:
یکی از مهم ترین دلایل موفقیت هر شخصی در زندگی او داشتن تمرکز است. داشتن تمرکز به فرد کمک می کند که بتواند سریع تر نتایج مثبت را کسب نموده و به اهداف خود نزدیک شود. اما گاهی اوقات ما به جای این که روی اهداف خود تمرکز کنیم، ذهن خود را در زندگی درگیر مسائل حاشیه ای می سازیم. در نتیجه عدم تمرکز و پرش افکار را تجربه می کنیم که می تواند خود عاملی جهت عدم موفقیت ما در زمینه های مختلف زندگی باشد. بنابراین اگر احساس می کنید به نوعی با این مشکل دست و پنجه نرم می کنید، بهتر است با متخصصین این امر مشورت نمایید تا از آسیب های بیشتر به خود و زندگی تان جلوگیری نمایید.
دیدگاهها (0)