😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

احساس گناه چیست و چرا ایجاد می گردد؟

احساس گناه

آیا تا به حال احساس گناه را تجربه کرده اید؟ دلیل آن چه چیزی بوده است؟ این احساس چه پیامد هایی برای شما داشته است؟ با مطالعه نمودن این مقاله، پاسخ سوالات خود را دریافت می کنید.

احساس گناه چیست؟

ما انسان ها به طور ذاتی دارای احساسات هستیم و عوامل مختلفی روی آن تاثیر گذار هستند. یکی از دردناک ترین احساساتی که ممکن است تجربه کنیم، احساس گناه می باشد. معمولا دلیل ایجاد این احساس انجام دادن و یا انجام ندادن کاری می باشد. آن قدر ذهن ما را درگیر می کند که حتی گاهی باعث می شود تمرکز خود را از دست بدهیم. یعنی انجام کار های معمول ما نیز دچار اختلال می گردد. زیرا انگیزه لازم برای ادامه زندگی را از دست می دهیم.

احساس گناه چرا ایجاد می گردد؟

این حس یکی از احساسات منفی در ما انسان ها می باشد که پیامد هایی را نیز به دنبال خواهد داشت. معمولا این حس به دلایل مختلفی در ما ایجاد می گردد. گاهی انجام کاری که اشتباه بوده و یا بر خلاف عقاید ما می باشد. یا این که کاری را ما قبلا انجام داده ایم و فقط تصور می کنیم که آن کار اشتباه بوده است. بنابراین احساس گناه بسیار شدیدی را تجربه خواهیم کرد.

احساس مفید و موثر نبودن، عدم کسب موفقیت در کارها و حتی گاهی موفق بودن در کار ها و احساس گناهی که نسبت به اطرافیان خود داریم، از جمله عواملی هستند که این حس را در ما ایجاد می نمایند. بنابراین علت شکل گیری این احساس در ما بسیار مهم است. به این صورت که اگر دلیل آن را بدانیم، بهتر می توانیم در جهت بهبود آن برآییم.

احساس گناه چرا ایجاد می گردد؟
احساس گناه چرا ایجاد می گردد؟

چگونه از احساس گناه رهایی یابیم؟

همان طور که در بخش بالا توضیح دادیم، ابتدا علت این احساس را باید پیدا کنیم. باید بدانیم ریشه آن در چیست و چرا در ما ایجاد گردیده است. ضمن این که پس از ریشه یابی آن، بررسی نماییم که واقعا آیا این مسئله ارزش آن را دارد که این قدر خود را بیازاریم. اگر ریشه این احساس مشخص گردد، می توان از آن درس گرفت و عبور کرد. با این کار دیگر به ذهن خود اجازه درگیری بیشتری را نمی دهیم.

بخشش یکی از مهم ترین مقوله های زندگی است. بهتر است که گاهی خود را ببخشیم، حتی اگر کار اشتباهی انجام داده باشیم. این گونه بهتر می توانیم در پس جبران آن برآییم. جبران به این معنی نیست که بتوان موقعیت از دست رفته را به شکل قبل برگرداند. بلکه می توان از اشتباهات خود تجربه کسب نمود و از آن عبور کرد. اگر غیر از این باشد ممکن است فکر این که دوباره اشتباه را تکرار کنید، دست از سرتان بر ندارد.

یکی دیگر از راه کار ها جهت رهایی از احساس گناه، تکنیک ذهن آگاهی است. ذهن آگاهی در حقیقت به ما کمک می کند که به جای فکر کردن به گذشته، در لحظه حال قرار بگیریم و از آن لذت ببریم. این یکی از موثر ترین روش ها برای عدم احساس گناه می باشد. چون در واقع شما ذهن خود را به لحظه حال بر می گردانید و اشتباهات گذشته به مرور برایتان کمرنگ تر می گردد.

چکیده:

متاسفانه باید بگوییم که احساس گناه و عذاب وجدان ناشی از آن می تواند پیامد های بسیار منفی در زندگی ایجاد کند. طوری که گاهی همه جوانب زندگی شخص را تحت تاثیر خود قرار می دهد. بنابراین اگر شما هم چنین احساسی را در خود دارید، ضمن انجام راه کار های ارائه شده، می توانید احساس خود را با یک مشاور در میان بگذارید. به این ترتیب به وسیله راه کار هایی که به شما آموزش داده می شود می بتوانید این احساس را در خود بهبود بخشید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×