😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

استقلال عاطفی چیست؟ چگونه از نظر عاطفی مستقل شویم؟

استقلال عاطفی

آیا تا به حال به این فکر کرده اید که آیا داشتن استقلال عاطفی چه مزینتی برای ما دارد؟ در این مقاله به این مبحث می پردازیم.

استقلال عاطفی ….

برای تماشا با IP ایران وارد نشوید.

استقلال عاطفی یعنی چه؟

توانایی ما در تنظیم احساساتمان، استقلال عاطفی می باشد. یعنی این که بتوانیم کنترل احساسات خود را در دست داشته باشیم. هنگامی که ما از نظر احساسی بتوانیم مستقل باشیم، به وقت تصمیم گیری نیز می توانیم از منطق خود استفاده کنیم. در این صورت درست ترین تصمیم را می گیریم. زیرا در کنار احساس، عقل نیز نقش بسیار زیادی در تصمیم گیری های ما خواهد داشت. در کنار این مقاله می توانید مقاله تسلط بر احساسات و مقاله مدیریت احساسات را نیز مطاله نمایید.

هنگامی که ما احساسات خود را به خوبی بشناسیم، بنابراین هنگام تعامل با دیگران نیز از آن ها به خوبی استفاده می کنیم. یعنی احساسات خود را به درستی و به جا ابراز می نماییم. این مسئله آن قدر پر اهمیت است که می تواند تمام ابعاد زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار دهد.

استقلال عاطفی چیست؟
استقلال عاطفی چیست؟

مزایای استقلال عاطفی چیست؟

یکی از مهم ترین مزیت های استقلال عاطفی استفاده نمودن از عقل و منطق در کنار احساسات به هنگام تصمیم گیری می باشد. یعنی این که شخص به هنگام تصمیم گیری های زندگی، تحت تاثیر احساسات خود قرار نمی گیرد. نکته دیگر این که این مسئله کاهش استرس و نگرانی را به همراه خواهد داشت. زیرا فرد به راحتی تحت تاثیر حرف های دیگران قرار نمی گیرد.

شخصی که از نظر عاطفی مستقل است، در زندگی شخصی نیز به صورت مستقل تر عمل می کند. یعنی او به اندازه کافی روی مسائل زندگی خود تمرکز دارد و قادر است به درستی آن ها را مدیریت نماید. البته این موضوع به این معنی نیست که او هیچ نیازی به دیگران نخواهد داشت. زیرا ما انسان ها موجواتی اجتماعی هستیم و از تعامل با دیگران نیز بهره مند می گردیم. بنابراین ضمن برقراری روابطی سالم، احساس تنهایی نخواهیم کرد و از مساعدت با دیگران نیز لذت خواهیم برد.

چگونه استقلال عاطفی را در خودمان تقویت کنیم؟

مهم ترین قدم در این مسیر مراقبت از احساسات خودمان می باشد. یعنی این که احساسات خود را به خوبی بشناسیم و از آن ها آگاه باشیم. حتی گاهی می توانیم آن ها را یادداشت کنیم و به این فکر کنیم که چرا در این شرایط این چنین احساسی داشته ایم. این کار کمک می کند که آن ها را به خوبی درک نماییم. ضمن این که ما احساسات خود را پذیرفته ایم و با آن ها به روش سالم تر رو به روی می گردیم، بدون این که بخواهیم آن ها را سرکوب نماییم.

از دیگر چیز هایی که کمک می کند تا استقلال عاطفی در ما تقویت گردد، قاطع بودن است. یعنی این که بتوانیم همیشه و همه جا با احترام نظر خود را قاطعانه مطرح نماییم. شاید در ابتدا انجام این کار کمی سخت به نظر برسد. علی الخصوص این که عادت به سرکوب احساساتمان داشته باشیم. اما با کمی تلاش می توانیم این کار را به درستی انجام دهیم. ضمن این که با گذاشتن برخی از مرز ها کمک می کنیم تا احساسات ما کمتر آسیب ببینند. پس اگر چیزی بر خلاف میل ما می باشد با صراحت آن را بیان می کنیم.

برای رسیدن به اهداف خود در این مسیر باید بتوانیم کمی صبور باشیم. زیرا رسیدن ما به مقصد، نیاز به تمرین و تلاش خواهد داشت. پس اگر در میانه راه متوجه کمی عقب نشینی شدیم، نا امید نشویم. بلکه کمی به خود استراحت بدهیم و سپس با عزمی بیشتر در جهت هدف خود گام بردایم.

چکیده:

به دست آوردن استقلال عاطفی شاید کمی سخت به نظر برسد، اما مطمئن باشید ارزش آن همه تلاش را دارد. زیرا به ما این امکان را می دهد تا بتوانیم کنترل زندگی مان را به دست بگیریم. همچنین می توانیم بر اساس ارزش های خودمان زندگی کنیم. ضمن این که باعث می شود در زندگی خود منعطف تر بوده و خیلی کمتر تحت تاثیر دیگران قرار بگیریم. اگر شما هم در این خصوص تصمیم خود را قاطعانه گرفته اید، می توانید از یک مشاور کمک بگیرید تا او بتواند شما را در این مسیر، یاری و همراهی کرده تا راحت تر به مقصد خود دست یابید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×