خلاقیت و نوآوری چگونه چه اهمیتی در زندگی دارد؟
هنگامی که ما توانایی های ذهنی خود به صورت هدفمند به سمت تغییر جدید به کار می بریم، در مسیر خلاقیت و نوآوری قرار گرفته ایم.
خلاقیت و نوآوری چیست؟
توانایی ارائه راه حل های نو و جدید برای حل مسائل، خلاقیت است. این ویژگی در همه افراد وجود دارد. در برخی افراد کم تر و در برخی افراد بیشتر. نوآوری نیز با خلاقیت عجین شده است و شاید داشتن تعریف مستقل از آن ها کمی دشوار باشد. به طور کلی تعریف نوآوری عملی نمودن اندیشه و فکر هایمان است. وقتی ما در حال ایجاد یک اندیشه جدید هستیم تا آن را پرورش دهیم و به نتیجه برسانیم، به تعریف خلاقیت و نوآوری نزدیک شده ایم. یعنی توانایی های ذهنی خودمان را برای ایجاد نمودن یک ایده جدید به کار می بریم. این گونه راهی جدید و نوین به سمت اهداف خود ایجاد نماییم. در حقیقت یکی از جنبه های اندیشیدن همان خلاقیت است. نوعی فرآیند فکری و روانی که با شرایط محیطی و زمینه اجتماعی و فرهنگی نیز ارتباط مستقیمی دارد.
حال باید بگوییم که برخی از عوامل هستند که در میزان ایجاد خلاقیت تاثیر گذار هستند. میزان علم و دانش، توانایی های عقلانی، سبک تفکر، انگیزش، نوع شخصیت و در نهایت محیط رشد یافتن، از جمله عواملی هستند که در میزان ایجاد نوآوری افراد تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت. در کنار این مقاله می توانید مقاله افزایش خلاقیت و مقاله مهارت های حل مسئله را نیز مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.
اهمیت خلاقیت و نوآوری در چیست؟
برخی از اهمیت خلاقیت و نوآوری به شرح ذیل است:
- ارتقای بهره وری در مسائل مختلف
- رشد و بالندگی
- افزایش کیفیت و کمیت
- افزایش انگیزش
- ارتقای بهداشت روحی و روانی
- کسب موفقیت های بیشتر در زندگی
ویژگی افراد خلاق چیست؟
افرادی که از سطح بالای خلاقیت برخوردار هستند، سلامت روانی کافی دارند. آن ها در حقیقت می توانند تعداد زیادی از ایده ها را سریعا ایجاد نمایند. ضمن این که این افراد از ویژگی انعطاف پذیری برخوردار هستند. آن ها می توانند در موارد لزوم از چارچوب های ذهنی خود، جدا گردند. این افراد از ویژگی استقلال و متفاوت بودن در زمینه ارائه نظرات خود برخوردار هستند. آن ها افرادی کنجکاو بوده و گاهی نیز روحیه انتقادی دارند. ضمن این که همیشه در جزئیات مسائل و پیرامون دقت بسیار زیادی دارند.
تکنیک های توسعه و تقویت خلاقیت گروهی یعنی چه؟
سازمان ها و گروه ها می توانند برای نزدیک شدن به اهداف خود از برخی از تکنیک های تقویت خلاقیت و نوآوری استفاده نمایند. این تکنیک ها می توانند به شکل مستمر و جدی در بین آن ها استفاده شوند. برخی از این تکنیک ها عبارتند از: طوفان فکری، تفکر موازی، ارتباط اجباری، گردش تخیلی، تکنیک شش کلاه تفکر و … در کنار این مقاله می توانید مقاله ابزارهای تفکر را نیز مطالعه نموه و از آن بهره ببرید.
چکیده:
برخی از افراد این باور را دارند که که خلاقیت امری ذاتی است. اما برخی بر این باور هستند که هر شخصی با آموزش می توند خلاق گردد. به طور کلی ویژگی خلاق بودن یعنی این که مسائل را از زاویه های مختلف و منحصر به فرد ببینیم. یعنی راه حل های مسائل را را به گونه ای ببینیم که دیگران آن گونه فکر نمی کنند. این فرآیند نیازمند تفکر و تلاش است. گاهی وقایع غیر منتظره و شکشت ها و موفقیت هایمان در زندگی باعث می شوند این ویژگی در ما پدیدار گردد. بنابراین نیاز استکه فرصت ها را به سادگی از دست ندهیم و از کنار آن ها نگذریم.
دیدگاهها (0)