کنترل خشم کودک آیا امکان پذیر است؟
خشم نیز یکی از احساسات ما انسان ها است و ممکن است چند بار در طول روز به سراغمان بیاید. در این مقاله به مسئله آموزش کنترل خشم کودک خواهیم پرداخت.
چرا کنترل خشم کودک مهم است؟
دلایل بسیار زیادی هستند که کودک ما تبدیل به فردی خشمگین می شود. اگر در هنگام کودکی، رفتار هایی چون فریاد کشیدن، دعوا کردن با دیگران و عصبانیت شدید کنترل نگردد، قطعا در سنین بالاتر تبدیل به یک مشکل بسیار بزرگ برای او خواهد شد. به این معنی که در سنین کودکی باید به این مسائل اهمیت داده شود و اگر مشکلی وجود دارد، جدی گرفته شود. بنابراین ابتدا مهم است که دلایل خشم او را بیابیم و سپس به کنترل خشم کودک خود بپردازیم. در کنار این مقاله می توانید مقاله درمان خشم و عصبانیت و همچنین مقاله کنترل خشم را مطالعه نمایید.
چرا کودکان دچار خشم و عصبانیت می شوند؟
موارد بسیار زیادی هستند که باعث ایجاد خشم و عصبانیت در کودکان می گردند. در ذیل برخی از آن ها را مطرح نموده ایم:
- ناتوانی در مسئله برخورد درست با احساسات خود
- مشکل در زمینه دوست یابی کودک
- طرد شدن از گروه کودکان و یا همسالان
- فشار درسی و و درگیر بودن با امتحانات
- دیدن مشاجرات والدین
- طلاق والدین
- درگیر بودن به هر دلیلی که در او احساساتی نظیر استرس و اضطراب ایجاد می کند.
- ناتوان بودن کودک در یادگیری
- بیماری اوتیسم
- و …
کودکی که دچار خشم است چه ویژگی هایی دارد؟
کودکانی که دچار خشم و عصبانیت هستند، معمولا در برقراری ارتباط با دیگران ضعیف هستند. هنگامی که خشم کودک، مانع از ایجاد و حفظ رابطه دوستانه او با سایر اعضای خانواده می گردد، قطعا این مشکل در بیرون از منزل نیز همراه او می باشد. ضمن این که این مشکل در بزرگسانی نیز در او وجود دارد و در زندگی خانوادگی او نیز اختلال ایجاد می کند. این کودک نمی تواند احساسات خود را به راحتی به زبان بیاورد، بنابراین اضطراب، خشم و عصبانیت خود را به راحتی بیان نمی کند.
کودکی که دچار خشم است، پرخاشگری می کند، زیرا او بلد نیست مشکلات خود را به صورت دیگری حل نماید. راحت ترین کاری که به ذهن او می آید، پرخاشگری است. بنابراین این عصبانیت و پرخاشگری او باعث به وجود آمدن مشکلات جدی تری برای اطرافیان او می گردد. چون این کودک رفتار های نابالغانه دارد و در هنگام عصبانیت، کمتر از سن خود رفتار می کند. این ها همه علائم هشدار دهنده هستند که باید به آن ها توجه شود.
کنترل خشم کودک چگونه امکان پذیر می باشد؟
موضوع اول این است که آرامش خود را حفظ کنید. هنگامی که با کودکی خشمگین رو به رو هستید، بهتر است شما نیز سر او فریاد نکشید. زیرا نه تنها کودک آرام تر نمی گردد، بلکه در مسئله کنترل خشم کودک نیز موفق نمی باشید. بنابراین بهتر است آرامش خود را حفظ کنید و احساسات خود را کنترل نمایید. اجازه دهید این کار را کودک از شما بیاموزد و بتواند مانند شما رفتار کند. در کنار این مقاله می توانید مقاله تربیت بدون فریاد را نیز مطالعه نمایید.
به هیچ وجه تسلیم رفتار های پرخاشگرانه او نشوید. بله همان طور که در بالا گفتیم، نباید مانند او خشمگین شوید و سرش فریاد بزنید، اما به هیچ عنوان تسلیم خواسته های او که با رفتار های پرخاشگرانه از شما می خواهد، نگردید.
همیشه سعی کنید که رفتار های مناسبی که انجام می دهد را تحسین نمایید. اگر زمانی کودک شما موفق شد، خشم خود را هنگام عصبانیت کنترل نماید، حتما او را مورد تشویق خود قرار دهید و تحسین کنید. به این صورت او یاد می گیرد که احساسات خودش را کنترل کرده و خواسته هایش را آرام بیان نماید. اگر هم بین شما و کودکتان، اختلاف نظر وجود دارد، در مورد آن صحبت کنید تا به سازش برسید. شما با این کار مهارت حل مسائل را نیز به او می آموزید.
برای کنترل خشم کودک، به او یاد بدهید که علائم خشم خود را بشناسد. اگر او نشانه های عصبانیت را در خود بداند، قطعا این مسئله به او کمک می کند تا هنگام مشاهده علائم خشم در خود، بتواند آن را کنترل نموده و روش های بهتری را برای بیان احساسات خود انتخاب نماید.
چکیده:
ورزش کردن و انجام بازی های مناسب، یکی از راه هایی است که می تواند احساسات منفی و خشم کودکان را متوقف سازد. زیرا با انجام این فعالیت ها اضطراب و نگرانی تا حدودی از او دور می گردد. ضمن این که تلاش کنید، تا جایی که می توانید، کودک خود را از موقعیتی که او را پرخاشگر می کند، دور نمایید. به طور مثال یک هم بازی و یا شخصی که باعث می شود، کودک شما خشمگین گردد، بهتر است قبل از این که آن ها به یکدیگر آسیب وارد نمایند، موقعیت موجود را ترک نمایید. این کار باعث آرام تر شدن کودک می شود. در نهایت می توانید کودک را به مکانی آرام بخش برده و از لحظات با هم بودن لذت ببرید.
دیدگاهها (0)