خود بخشودگی یعنی چه؟
بخشیدن خود به چرا مهم است؟ آیا می دانستید که بخشش خودمان به اندازه بخشش دیگران دارای اهمیت می باشد. در این مقاله با موضوع خود بخشودگی با ما همراه باشید.
معنی خود بخشودگی چیست؟
برای هر شخصی ممکن است اتفاق بیفتد که در زندگی خود دچار اشتباه شود. حال در این میان برخی افراد به راحتی خودشان را می بخشند. در صورتی که برخی دیگر از افراد بخشیدن خود برایشان سخت و دشوار است. در این هنگام است که آن ها دائما خود شان را سرزنش می کنند. همیشه احساس گناه و عذاب وجدان شدیدی دارند. اما این افراد قدرت خود بخشودگی ندارند. حال اگر این احساس در آن ها باقی بماند، قطعا از نظر روحی و روانی نیز آسیب هایی به آن ها وارد می گردد.
چرا خود بخشودگی مهم است؟
خود بخشودگی بسیار مهم است، زیرا با بخشیدن خود آرامش درونی را به خودمان هدیه می دهیم. یعنی با آرامش حقیقی و بدون احساس گناه، به آینده روشن خود می نگریم. هیچ خبری از سرزنش نمودن خودمان نیست و در نتیجه استرس و نگرانی از ما دور می گردد. وقتی ما خودمان را می بخشیم، در حقیقت گذشته تلخ خود را فراموش می کنیم و با انگیزه و تمرکز بیشتر به سمت آینده پیش می رویم. ضمن این که از شر نشخوار های ذهنی که ما را مدام آزار می دهند، خلاص می گردیم. ضمن این که با بخشش خودمان، خشم و عصبانیت را در خود بهتر مدیریت می کنیم. در نتیجه استرس کمتری را تجربه کرده و از لحظات عمر خود بیشتر لذت می بریم. در کنار این مقاله می توانید مقاله احساس خوب را نیز مطالعه نمایید.
چگونه خود بخشودگی را تجربه کنیم؟
اگر همیشه در زندگی از خودمان انتظارات غیر واقعی نداشته باشیم، انعطاف پذیری ما در زندگی نیز بیشتر می گردد. در این صورت است که می توانیم خودمان را با شرایط مختلف تطبیق دهیم. زیرا هنگامی که ما از خودمان توقعات بیش از حد داریم، احتمال شکستمان نیز بیشتر می گردد. وقتی ما خود را آن گونه که هستیم می پذیریم، قطعا اشتباهات رخ داده خود را نیز راحت تر می بخشیم. زیرا می دانیم که گذشته ما قابل تغییر نمی باشد. پس تلاش می کنیم آن را فراموش کنیم.
اشتباهاتی که در گذشته انجام داده ایم، مربوط به گذشته ما هستند. ماندن در گذشته هیچ دردی را دوا نمی کند. ناراحتی برای روز هایی که گذشته است، فایده ای ندارد و فقط و فقط حال ما را بدتر می سازد. بنابراین لازم است که تلاش کنیم خود را ببخشیم و عذاب وجدان را در خود کاهش دهیم. پس بهتر است سعی کنیم گذشته را رها کرده و از زمان حال لذت ببریم. همچنین می توانیم از گذشته خود درس بگیریم و از آن عبور کنیم. در کنار آن برای زمان آینده خود نیز برنامه ریزی نماییم. برای درک بهتر این مطلب می توانید مقاله فکر به گذشته را مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.
چکیده:
ما وقتی می توانیم مراقب روح و روان خود باشیم که زندگی شادی را تجربه نماییم. بنابراین لازم است که در شرایط جسمی و روحی سالمی قرار داشته باشیم. نگرانی و استرس به ما آسیب هایی وارد می کند که حتی برخی از آن ها اثرات جبران ناپذیری را در ما به جا می گذارند. پس بهتر است سعی کنیم، غصه گذشته را نخوریم و برای آینده خود برنامه ریزی درستی انجام دهیم. در مسیر زندگی اگر گاهی دچار اشتباهاتی نیز شدیم، به خودمان سخت نگیریم و راحت تر خود را ببخشیم. این کار انگیزه ما را در زندگی افزایش داده و باعث می شود زندگی لذت بخش تری را تجربه نماییم.
دیدگاهها (0)