خودشناسی چیست و چگونه به خودشناسی برسیم ؟
هر انسانی در پیمودن مسیر رشد خود، به این نیاز دارد که هویت واقعی خود را بشناسد. در این مقاله با شما هستیم تا یاد بگیریم که چگونه به خودشناسی برسیم.
خودشناسی چیست ؟
خودشناسی یعنی این که ما تلاش کنیم، افکار و احساسات خود را به خوبی بشناسیم و از ویژگی های شخصیتی خود آگاه باشیم. هنگامی که خودمان را بهتر بشناسیم، قطعا احساس نشاط بیشتری خواهیم داشت. زیرا در مسیر خواسته ها و آرزوهایمان راحت تر گام بر می داریم. بنابراین هر قدر ما خودمان را بهتر بشناسیم، قطعا تصویر بهتر و واضح تری از اهداف و آینده خود خواهیم داشت.
هنگامی که فردی به خودشناسی رسیده باشد، به دلیل این که می داند چه می خواهد، چهارچوب های زندگی او نیز مشخص بوده و در نهایت در زندگی انتخاب های درست تری خواهد داشت. او در واقع در درون خود تکلیفش با خودش معلوم است و کمتر اتفاق می افتد که با احساسات و افکار خود درگیر شود. در واقع او از عزت نفس بالاتری برخوردار است و نقاط ضعف و قوت خود را به خوبی می شناسد و از توانایی های خود آگاه است. برای افزایش عزت نفس می توانید دوره مربوطه را که در سایت قرار دارد، تهیه نموده و از آن بهره ببرید. حال در این مقاله به این می پردازیم که چگونه به خودشناسی برسیم ؟
چگونه به خودشناسی برسیم ؟
اولین مهم ترین قدم در این مسیر شناخت نقاط قوت خود است. یعنی این که توانایی ها و استعداد های خود را بشناسید. بنابراین می توانید از آن ها به بهترین نحو ممکن استفاده نمایید. قدم بعدی این است که بدانید از زندگی خود چه می خواهید. یعنی این که اهداف، خواسته ها، علایق و ارزش های خود را بشناسید. هنگامی که شما بدانید از زندگی چه می خواهید، در این صورت است که می توانید برای رسیدن به آن ها برنامه ریزی درستی داشته باشید. این گونه است که از شر به هم ریختگی های ذهنی خود نیز خلاص می شوید و با آرامش بیشتری به سمت اهداف و خواسته هایتان گام بر می دارید.
برای خواسته های خود اولویت بندی داشته باشید تا بتوانید انرژی و زمان کافی برای هر کدام از آن ها را در نظر بگیرید. نداشتن اولویت بندی در زندگی تان باعث می شود که برای انجام کارهایتان هیچ محدودیتی نداشته باشید و این شما را از اهدافتان دور می سازد. بنابراین لازم است برای خود مشخص کنید که کدام بخش از زندگی تان اهمیت بیشتری برای شما دارد. مثلا خانواده، شغل و درآمد، سلامتی، معنویت، تفریح و بسیاری دیگر از علایق فردی دیگر که در زندگی شما نقش مهمی را ایفا می کنند.
قدم بعدی این است که خود باوری را در خود تقویت کنید تا اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید. خود باوری در واقع نوعی خویشتن دوستی و عشق ورزیدن به خود است. تا نتوانید به خود عشق بورزید و خودتان را دوست بدارید همیشه فقدان این عشق را احساس می کنید. بنابراین همان طور که همیشه گفته ایم، باز تکرار می کنیم که هدف اصلی و غائی زندگی هر انسانی، شناخت خویشتن است، از آن غافل نشوید.
اهمیت خودشناسی
چکیده :
خودشناسی در واقع همان کشف توانمندی هایمان است و کمک می کند تا نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسیم. در نهایت مهارت های فردی خود را می شناسیم و این روند باعث می شود که کیفیت زندگی ما به سمت بهبودی پیش برود. زیرا خودشناسی روی مهم ترین اتفاقات و تصمیمات زندگی ما نظیر انتخاب شریک زندگی و یا انتخاب شغل نیز اثر می گذارد. اگر ما بپذیریم و باور کنیم که خودشناسی رابطه ای عمیق و مستقیمی با موفقیت ما دارد، آن وقت است که به دنبال آن رفته و رسیدن به آن برایمان جذاب تر از قبل می گردد.
کتاب های زیادی در مورد خودشناسی نوشته شده اند که برخی از آن ها را در مقاله بهترین کتاب های خود شناسی به شما معرفی نموده ایم. کتاب خوب همانند یک راهنمای خوب می تواند شما را در پیمودن مسیر خودشناسی، همراهی نماید تا مسیر پر فراز و نشیب آن را برایتان جذاب تر و لذت بخش سازد.
دیدگاهها (0)