😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

چگونه اعتماد سازی کنیم ؟ نکات کلیدی آن کدامند ؟

اعتماد سازی

عنصر اصلی و اساس هر رابطه بر پایه اعتماد است. فرقی نمی کند این رابطه شخصی باشد و یا مربوط به حرفه و کسب و کار افراد باشد. اما پایداری همه این روابط بر اساس اصول اعتماد سازی شکل خواهد گرفت.

اعتماد سازی یعنی چه ؟

فرآیندی که به ایجاد اعتماد بین افراد یا گروه ها می پردازد اعتماد سازی می باشد. عامل اصلی هر رابطه سالمی اعتماد است. حال این رابطه می تواند از نوع رابطه شخصی یا عاطفی بوده و یا اینکه به شغل افراد و سازمانی که در آن مشغول به کار است باشد. اگر افراد در روابط خود به درک متقابل و شفاف سازی، به عنوان دو اصل مهم پایند باشند، قطعا می توانند روابط سالم تر و موفق تری را تجربه نمایند.

وجود اعتماد می تواند کیفیت زندگی اشخاص را تحت تاثیر قرار داده و یکی از مهم ترین اصول در شکل گیری روابط باشد. می توان گفت شکل گیری اعتماد در واقع از بستر خانواده شروع می گردد و سپس به دیگران سرایت می کند. پس اگر فکر می کنید جزء افرادی هستید که در اعتماد کردن و اعتماد سازی دچار مشکل هستید، قطعا باید با یک درمانگر مشورت نمایید. بسیار مهم است که علت این موضوع ریشه یابی شده و در نهایت درمان گردد. زیرا در غیر این صورت به زندگی شخصی و اجتماعی شما آسیب های فراوانی وارد می گردد. باید بگوییم که این بی اعتمادی در سطوح بالا می تواند باعث بوجود آمدن اختلالات جدی تری مانند اختلال پارانوئیدی در افراد گردد. بوجود آمدن این مسئله می تواند روند درمان را هر چه بیشتر سخت تر نماید.

اعتماد سازی یعنی چه ؟
اعتماد سازی یعنی چه ؟

چگونه اعتماد سازی کنیم ؟

  • اعتماد در واقع یک دارایی خیلی با ارزش است که همه را به برقراری ارتباط تشویق می نماید. بنیان هر رابطه در دنیای شخصی و زندگی حرفه ای،‌ اعتماد است. اگر قرار است کسی یا سازمانی به شما اعتماد کند، پس اولین قدم را در راه جلب اعتماد بردارید و سعی کنید در عملکرد خود بسیار محتاط عمل نمایید.
  • در گفتگو با دیگران رک باشید. در مذاکرات با افراد، ایجاد اعتبار بسیار مهم است و این تنها با صادق بودن شما امکان پذیر است.
  • اگر قولی می دهید به آن پایبند باشید. اگر تمایل دارید اعتماد دیگران را به خود جلب نمایید، قطعا تمام تلاش خود را در جهت عمل نمودن وعده ای که داده اید، به کار ببرید. اگر برای انجام کاری زمانی تعیین نمودید، پس سعی کنید کار را در آن بازه زمانی به نتیجه برسانید تا اعتماد بین شما و طرف مقابل پابرجا بماند.
  • نقش نظم را در زندگی و اعتماد سازی دست کم نگیرید. همیشه برای انجام کارهای خود برنامه ریزی داشته باشید. زیرا هنگامی که مهلت های خود را از دست می دهید، قطعا به دنبال آن اعتماد دیگران نسبت به خود از دست می دهید.
  • اگر شما دست یاری به کسی می دهید،‌ واقعا تلاش کنید. این را فراموش نکنید که عملکرد شما می تواند تاثیر غیرمستقیم داشته باشد تا نگاه دیگران به شما مطلوب یا نامطلوب باشد.
  • اگر گاهی با انجام تمام تلاشی که به خرج داده اید، ولی مرتکب اشتباه شدید، هیچ اشکالی ندارد که اشتباه خود را بپذیرید. زیرا که شما انسان هستید و ممکن است گاهی از شما خطایی سر بزند. پس به جای توجیه کردن بیخودی، سعی کنید اشتباه خود را بپذیرید و در جهت جبران آن اقدام نمایید.

چکیده :

اعتماد در واقع یک اطمینان و خوش بینی کلی می باشد که در مقابل افراد رخ می دهد. تمام روابط چه از نظر شخصی و چه اجتماعی، در نهایت می توان گفت وابسته به وفاداری دو جانبه بوده که در پی آن اعتماد خود را نشان داده و تبلور می کنند. در واقع اعتماد نوعی پیش شرط جهت ثبات اجتماعی، انسجام و کارایی هر شخص می باشد. در مقابل بی اعتمادی می تواند زمینه ساز بروز عدم ایمنی،‌ ترس و فروپاشی باشد. همیشه جهت تشکیل گروه های موفق و پایدار، وجود اعتماد و اطمینان ضروری تر از هرچیز دیگری است.

جامعه ای را تصور کنید که بی اعتمادی در آن موج می زند و به نوعی اپیدمی تبدیل شده است. رفتار انسان های آن اجتماع نیز جدای از اینکه تظاهر کردن را پیشه می کنند، بلکه در آن ها ریاکاری و دروغ گویی نیز ظاهر می گردد. بنابراین اعتماد سازی را می توان بنای مهم رفتار های اجتماعی دانست که باعث همبستگی شده و پیش زمینه ایجاد روابط قوی تر و موثر تر و متقابل می گردد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×