درمان عدم تمرکز چگونه است؟
اگر ما نمی توانیم در زندگی روزمره به طور کامل روی مسائل مختلف تمرکز کنیم، دچار مشکل عدم تمرکز هستیم. در این مقاله به چگونگی و درمان عدم تمرکز در افراد می پردازیم.
عدم تمرکز یعنی چه؟
امروزه مشاهده می شود که خیلی از افراد با مشکل عدم تمرکز روبرو هستند. این مسئله ممکن است برای هر شخصی و در هر سنی اتفاق بیفتد. این مشکل قطعا روی مسائل مختلف زندگی او مانند انجام کارهای روزمره، دانشگاه، محل کار و غیره تاثیر گذار خواهد بود. زیرا او نمی تواند روی هر مسئله ای که به نوعی با آن درگیر است، تمرکز کافی داشته باشد. بنابراین درمان عدم تمرکز برای او ضروری است تا زندگی او کمتر دچار آسیب گردد.
دلایل عدم تمرکز چیست و چرا درمان عدم تمرکز ضروری است؟
یکی از مهمترین دلیل عدم تمرکز، اضطراب است. استرس و نگرانی روی تمرکز فرد بسیار اثر گذار خواهد بود. مورد بعدی که می تواند باعث کاهش تمرکز گردد، کم خوابی می باشد. اگر فرد در شبانه روز از خواب کافی و با کیفیت بهره نبرد، در طول روز نیز حالت های کسلی و خواب آلودگی خواهد داشت و این باعث کمتر شدن تمرکز او می گردد. ذهن ما بیشتر از هر چیزی نیاز به سوخت و ساز خواهد داشت. بنابراین می توان گفت گرسنه بودن یکی دیگر از دلایل کم شدن تمرکز می باشد.
وجود افکار مزاحم که در خصوص آن نیز قبلا مقاله داشته ایم، تاثیر خیلی زیادی روی تمرکز خواهد داشت. برخی افکار که بسیار آزار دهنده نیز هستند، مدام در ذهن ما می چرخند و تمام تلاش خود را می کنند که تمرکز ما را به هم بزنند. این افکار به شکل ناخواسته به ذهن ما هجوم آورده و آن قدر ما را اذیت می کنند تا زندگی ما را مختل کنند.
مصرف برخی دارو ها نیز می توانند باعث کاهش تمرکز در افراد شوند. حتی برخی بیماری ها نظیر افسردگی نیز به نوبه خود می توانند تمرکز را از شخص گرفته و اجازه ندهند او بتواند حتی روی کوچکترین مسائل زندگی خود تمرکز کافی داشته باشد. در کنار این مطالب می توانید مقاله قدرت تمرکز را نیز مطالعه نمایید.
درمان عدم تمرکز چگونه است؟
یکی از راه های بهبود تمرکز این است که زمان های خود را به بخش های کوچک تر تقسیم نمایید. مثلا کار های خود را به دوره های نیم ساعته تقسیم بندی کنید و این باعث می شود که در آن نیم ساعت، دقیقا روی همان کار تمرکز داشته باشید. برای انجام بهتر این کار می توانید از زمان سنج استفاده نمایید تا فعالیت های خود را بهتر مدیریت کنید.
راه کار مهم بعدی، این است که افکار خود را هدفمند کنید. یعنی وقتی کاری را انجام می دهید، عمیقا تمرکز خود را روی آن بگذارید. اگر حین انجام آن کار، افکار دیگری به ذهن شما آمد، آن را در دفتر یادداشت خود به طور خلاصه بنویسید تا بعد از اتمام کار قبلی، به آن کار رسیدگی نمایید.
مسئله بعدی، تعیین کردن هدف است. یعنی برای انجام هر کاری یک هدف مشخصی تعیین کنید. هدف گذاری به شما انگیزه کافی برای انجام فعالیت ها را خواهد داد. گاهی اوقات اهداف تعیین شده کمی بزرگ تر از توانایی های شما است. در این هنگام می توانید آن را به بخش های کوچک تر تقسیم نمایید. به این صورت تمرکز کردن روی اهداف کوچکتر راحت تر به نظر می رسد.
گاهی اوقات برای جلوگیری از عدم تمرکز و حواس پرتی، بهتر است محیط خود را عوض کنید. تغییر محیط حتی هنگام استراحت یا غذا خوردن، یکی از روش های تقویت تمرکز می باشد. شاید ساده به نظر برسد اما یک استراحت کوتاه مدت در بین انجام فعالیت، در این زمینه بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
آیا شما هم گاهی عدم تمرکز دارید ؟؟؟
چکیده:
داشتن استرس یکی از مهم ترین عوامل عدم تمرکز در افراد است. ورزش هایی چون یوگا و مدیتیشن یکی از روش های بسیار مهم در کنترل اضطراب می باشد. پرورش افکار مثبت و انجام تنفس های عمیق، انرژی های منفی را از شما دور می سازد و در نهایت به درمان عدم تمرکز کمک می نماید. حتی انجام ورزش های کوتاه مدت و یا پیاده روی نیز می تواند در این زمینه کمک نماید. زیرا استرس را در شما کمتر می نماید و در نهایت انگیزه جهت انجام اهداف را تقویت می گردد.
به عنوان کلام آخر می گوییم که برای انجام همه فعالیت های خود، سعی کنید برنامه ریزی صحیحی داشته باشید. عدم برنامه ریزی در انجام امور باعث می شود مسیر رسیدن به اهداف را سخت تر طی نمایید و در میانه راه دچار اضطراب و نگرانی گردید که این خود مهم ترین زمینه ساز عدم تمرکز می باشد.
دیدگاهها (0)