اختلال خواب چرا ایجاد می گردد؟
بی خوابی اختلالی رایج است که خیلی ها در گیر آن هستند. در این مقاله به دلایل ایجاد اختلال خواب و تکنیک های بهبود و کنترل آن می پردازیم.
اختلال خواب چیست؟
هنگامی که خواب ما از نظر مدت زمان و کیفیت مختل می گردد، به این معنی است که دچار اختلال خواب شده ایم. این مسئله می تواند عملکرد ما را در روز نیز تحت تاثیر قرار دهد. عواملی چون استرس، هیجان، افسردگی، بیماری، مصرف برخی دارو ها، فشار روانی و … در فرد می توانند باعث ایجاد بی خوابی گردند. بیخوابی در افراد میتواند به شکل حاد (کوتاهمدت) و یا مزمن (بلندمدت) صورت گیرد. حال اگر این بی خوابی کوتاه مدت و گذرا باشد، معمولا مشکل خاصی پیش نمی آید. اما گاهی این بی خوابی طولانی تر می گردد و باعث می شود که عملکرد جسمی و روحی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.
نشانه های اختلال خواب کدامند؟
یک فرد به صورت طبیعی نیاز دارد که ۷ یا ۸ ساعت در طول شبانه روز را بخوابد تا از نظر جسمی و روانی بتواند سلامت باشد. معمولا افرادی که از اختلال خواب رنج می برند، علائمی چون کاهش یا افزایش وزن، عدم تمرکز، تحریک پذیری در روز، اضطراب و استرس، بد خلقی، افسردگی و احساس ضعف و خستگی را تجربه می کنند.
البته این علائم در همه یکسان نمی باشد و به دلایل ایجاد این اختلال نیز مرتبط می باشد. گاهی اوقات عوامل ژنتیکی و گاهی وقت ها انواع بیماری ها نظیر میگرن و سردرد و گاهی نیز استرس و اضطراب باعث ایجاد بی خوابی می گردد. بنابراین مهم است که عوامل موثر را در ایجاد این اختلال پیدا کنیم. مثلا گاهی افسردگی خود باعث ایجاد اختلال خواب در فرد می گردد. برای درک بهتر این مطلب می توانید دوره رهایی از افسردگی را از سایت تهیه کرده و از آن بهره ببرید.
تکنیک های کنترل اختلال خواب چگونه صورت می گیرد؟
- مصرف نوشیدنی های کافئین دار و الکلی و همچنین خوردن غذاهای سنگین را در ساعات عصر به بعد کاهش دهید.
- قبل از رفتن به رختخواب و خوابیدن سعی کنید یک فعالیت روتین مانند کتاب خواندن، شنیدن موزیک آرام بخش، دوش گرفتن و یا هر کاری که به شما آرامش می دهد را داشته باشید.
- سعی کنید به صورت منظم هر روز ورزش و یا پیاده روی را انجام دهید. زیرا ورزش کردن تا حد بسیار زیادی به بهبود کیفیت خواب کمک می کند.
- از مصرف کردن نیکوتین تا حد امکان دوری کنید.
- نور و دمای اتاق را متناسب کنید. معمولا نور کم و هوای خنک اتاق می تواند متناسب با خواب بهتر و با کیفیت باشد.
- کمبود برخی ویتامین ها نیز باعث بی خوابی می گردد که با انجام آزمایش و تشخیص پزشک می توان به جبران آن اقدام نمود.
- مصرف برخی دمنوش های آرام بخش نظیر اسطوخودوس، بابونه، سنبل الطیب و بادرنجبویه قبل از خواب می توانند به بهبود کیفیت خواب کمک کنند.
- درمان های شناختی رفتاری و همچنین دارو درمانی نیز در شرایطی که اختلال شدید باشد، زیر نظر متخصص صورت می گیرد.
چکیده :
اختلال خواب مشکلی است که الگو های یک خواب طبیعی در طول شبانه روز را برای شما مختل می سازد. اگر به موقع آن را کنترل ننمایید، از خواب با کیفیت نیز محروم می گردید. در نهایت، نتیجه منفی آن را در کار های روزمره خود مشاهده می کنید. همان طور که علائم این بیماری در افراد، متفاوت است، قطعا درمان آن نیز برای هر شخص متفاوت می باشد. بنابراین اگر علائم این اختلال را در خود مشاهده می کنید، تا دیر نشده، کمک گرفتن از متخصصین در این امر به شما کمک می کند که مشکل خود را به موقع درمان کنید و صدمات کمتری را دریافت نمایید.
دیدگاهها (0)