😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

تسلط بر خود را چگونه تقویت کنیم؟

تسلط بر خود

چگونه می توانیم بر هیجانات خود کنترل داشته باشیم؟ آیا تسلط بر خود و احساساتمان امکان پذیر است؟

تسلط بر خود یعنی چه؟

کنترل هیجان یعنی نداشتن عکس العمل های بدون فکر. یعنی این که قبل از انجام هر رفتار و یا واکنشی، به صورت فکر شده عمل کنیم. زیرا بدون فکر، رفتار و گفتار ما نیز به صورت تهاجمی بوده و اغلب منجر به ایجاد مشکلات بیشتری می گردد. اما اگر بتوانیم تسلط بر خود و احساساتمان داشته باشیم، قبل از بروز دادن رفتار های واکنشی، کمی مکث می کنیم و فرصت داریم که به پیامد های رفتار خود فکر کنیم.

بنابراین تقویت هیجانات به ما کمک می کند که بتوانیم انرژی هیجانی خود را با اهداف و منافع خود همسو سازیم و بتوانیم در طی مدت زمان بیشتر، درست ترین پاسخ را ارائه دهیم. این گونه روابط اجتماعی ما با دیگران نیز مطلوب تر می گردد. در کنار این مقاله می توانید مقاله تسلط بر احساسات را نیز مطالعه نمایید.

تسلط بر خود یعنی چه؟
تسلط بر خود یعنی چه؟

چرا باید تسلط بر خود را تقویت کنیم؟

تعداد زیادی از آسیب های روحی و روانی که ما در طول زندگی می بینیم، به دلیل عدم مهارت ما در کنترل احساساتمان است. زیرا میزان زیادی از رفتار های ما بر اساس احساسات ما شکل می گیرد. بنابراین توانایی کنترل احساسات می تواند تاثیر بسیار زیادی روی نحوه درک ما توسط اطرافیانمان داشته باشد. افرادی که مهارت کنترل احساسات خود را دارند، هنگام هیجانی شدن، رفتار های خود را بهتر مدیریت می کنند و کمتر دچار رفتار های اشتباه می گردند.

به طور مثال ممکن است در یک روز رییس شما با مرخصی شما موافقت نمی کند. در این هنگام ممکن است که شما بسیار خشگمین شوید و نتوانید خشم خود را کنترل کنید. بنابراین عکس العملی را نشان می دهید که قطعا بعد از مدتی از انجامش پشیمان می شوید. پس بهتر نیست قبل از بروز خشم خود یک نفس عمیق کشیده و ۱۰ ثانیه مکث کنید. این گونه آرامش شما حفظ می گردد و می توانید تصمیم گیری منطقی تری را داشته باشید.

ما به عنوان یک انسان، تجربه هایی را که در زندگی به دست می آوریم، باعث می شود که رفتار های خوب و بد را یاد بگیریم و در نتیجه واکنش های درست تری را در مقابل رفتار های دیگران داشته باشیم. اگر بتوانیم احساسات دیگران را بهتر درک کنیم، در نتیجه راحت تر با آن ها ارتباط برقرار می نماییم. توانایی درک صحیح و ارتباط با دیگران به این معنی است که نظرات منطقی آن ها را در نظر بگیریم و از آن ها بهره ببریم. در نهایت تصمیم های درست تری را نیز در زندگی خود می گیریم.

برای تسلط بیشتر روی خود چه کنیم؟

در هنگام بروز خشم یا عصبانیت از موقعیتی که در آن قرار دارید، آگاه شده و سپس می توانید آن جا را ترک کنید. یعنی از هر چیزی که شما را تحریک می کند، دور شوید. نیازی نیست که بخواهید احساسات خود را نادیده بگیرید و یا تغییر دهید. بلکه آن ها را همان طور که هستند بپذیرید، ولی شتاب زده عمل نکیند.

گاهی اوقات از دید یک فرد دیگر به رفتار ها و احساسات خود نظارت کنید. با این کار احساسات خود را بهتر می شناسید. کمی به آن ها فکر کنید و تلاش کنید که بفهمید در ناخودآگاهتان چه می گذرد. بنابراین کمتر خود و موقعیتی که در آن قرار دارید را قضاوت می کنید. این گونه است که چیز های واقعی تری را نسبت به خود می بینید و باعث می شود که تصمیم های منطقی تری را نیز بگیرید.

تنها شخصی که می تواند احساسات و رفتار شما را مدیریت کند، خود شما هستید. سعی کنید که یاد بگیرید، بهترین اتفاق ها، اتفاق هایی هستند که در حال رخ دادن هستند. بنابراین این کار باعث می شود که آرامش و صبوری بیشتری در شما شکل گیرد. تلاش کنید که برای رویارویی با مشکلات، روش های مناسبی را بر گزینید.

چکیده:

شخصی که تسلط بر خود و احساساتش دارد، در شرایط مختلف نیز از این مهارت خود بهره می برد. او با این کار خود، احساس فشار نمی کند و حتی احساساتش را سرکوب نخواهد کرد. بلکه به وسیله تصمیم گیری های درستی که دارد، هیچ وقت پشیمان نمی شود. در نهایت او می تواند رابطه بسیار خوبی با خانواده، همکاران، دوستان و حتی سایر افراد برقرار نموده و شادی بیشتری را تجربه نماید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×