😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

عزت نفس چیست؟ و چه تفاوتی با اعتماد به نفس دارد؟

عزت نفس

عزت نفس با اعتماد به نفس تفاوت هایی دارد که در این مقاله در مورد آن می گوییم و عواقب کمبود آن را بررسی می کنیم.

تفاوت عزت نفس با اعتماد به نفس چیست؟

تفاوت عزت نفس با اعتماد به نفس این است که اعتماد به نفس مهارت و توانمندی در انجام کاری یا هنری، هر چیزی که در یک یا چند بعد دارید و با تمرین و تکرار در آن تخصص پیدا کردید. ولی عزت نفس کاملا درونی است و زیر ساختار کل شخصیت ما را تشکیل می دهد. هردو می تواند مکمل هم باشند عزت نفس به تنهایی یعنی همه چیز یعنی پایه و اساس شخصیت انسان است، ریشه انسان است و ذات درونی فرد که با آن به دنیا می آید به مرور زمان از او آگاهانه یا ناآگاهانه گرفته می شود.

عزت نفس و اعتماد به نفس
عزت نفس و اعتماد به نفس

نقش عزت نفس در زندگی

عزت نفس آن احساسی است که شما از خود دارید. حال اگر این احساس خوب و مثبت باشد می‌توانید راحت‌تر از پس مشکلاتی که در زندگی با آن روبرو می‌شوید بر بیایید. اما در صورت عدم اعتماد به نفس و داشتن نگاه انتقادی نسبت به خود مشکلات را چند برابر می‌کنید. در بسیاری از موارد این نداشتن عزت نفس و یا ریشه در دوران کودکی شما دارد و این مهم است که والدین شما و یا اطرافیانتان چه پیام‌هایی را به شما داده‌اند. شخصی که عزت نفس پایینی دارد مشارکت در جمع و ارتباطات برایش دشوار است حتی ممکن است دچار آسیب‌هایی مانند افسردگی و اضطراب شود.

عزت نفس را باید در کودکی تقویت کنید

شما به عنوان والدین باید این دغدغه را داشته باشید که فرزندان شما عزت نفس بالایی داشته باشند. این به رفتار شما از دوران کودکی با آنها بستگی دارد. برای مثال لحن صدا و برخورد شما کاملاً بر این موضوع تاثیر می‌گذارد. بهترین روش این است به فرزندانتان یاد دهید تا مستقل کارها را انجام دهند. البته در ابتدا باید نظارت شما باشد و ایمن سازی از طرف شما انجام شده باشد و دادن مسئولیت باید متناسب با سن کودک شما باشد. همیشه این موضوع را به او گوشزد کنید که او باید برای انجام و بهتر بودن کارها تلاش کند. اما این توضیح را هم عنوان کنید که هیچ انسانی کامل نیست. شما به عنوان والد باید تلاش‌های او را ببینید، بیان کنید و موفقیت آنها را جشن بگیرید و تمام این کارها را باید صادقانه انجام دهید.

شما الگوی کودکانتان هستید پس روتین زندگی و نظم زندگی شما بر شکل‌گیری شخصیت فرزندانتان بسیار مهم است. آنها را مورد انتقاد قرار ندهید زیرا اظهارات منفی و جملات تند بسیار آسیب‌زا هستند. شما باید در کنار عنوان کردن و پرداختن به مسائل و راهنمایی کردن درمورد نکات مثبت و موفقیت‌های دیگر کودک صحبت کنید.

چگونه عزت نفس سالم را در خود شکل دهیم

در ابتدا آن افکار و احساس منفی که در وجودتان است را پیدا کنید و ببینید در چه مواقعی این احساس پر رنگ‌تر هستند. مرحله بعد نکات مثبت خود را یادداشت کنید مرور این ویژگی‌ها یادآور این است که شما به اندازه کافی خوب هستید. این موضوع از آن لحاظ مهم است که پایه‌ای برای انجام هر فعالیتی در زندگی شما است و این نکته را باید به خود گوش زد کنید که شما فقط وظیفه دارید که حرکت کنید و شروع کنید نتیجه‌گرا نباشید و در صورت عدم موفقیت خود را مورد بازخواست قرار ندهید.برای اطلاع بیشتر می توانید دوره عزت نفس را تهیه کنید.

نکات مثبت خود را ببینید
نکات مثبت خود را ببینید

تلاش آگاهانه

برای به دست آوردن عزت نفس باید آگاهانه تلاش کنیم و تمرین کنیم که آن را احیا کنیم و به ذات الهی خود بازگردیم. این در درجه اول مستلزم پی گیری مداوم و اهمیت و ارزش قائل شدن به ذات پاک الهی ماست. بعد تلاش، تمرین برای عزت نفس دادن به خودمان و درک ارزشمندی گوهر وجود پاکمان است. ما آن قدر به خودمان سخت می گیریم در جایی که اشتباه می کنیم خود را از درون تخریب می کنیم و آن قدر تخریب زیاد است که عزت نفسی باقی نمی ماند.

نقاب نزنیم

در ظاهر نقابی زیبا می زنیم که همه چیز خوب است و همه چیز خوب پیش می رود بیشتر می خواهیم نمایش بازی کنیم. این ادامه دار نخواهد بود کم کم به جایی می رسیم که دیگر کم می آوریم و احساس خشم و احساس حقارت واحساس خود کم بینی….. همه چیز ما را از ما می گیرد. ما را بدون اینکه متوجه باشیم به ورطه نابودی می کشاند. دیگر خود را نمی شناسیم و می شویم فردی که اصلا خودش را دوست ندارد و برای خود ارزش قائل نیست و این ورطه نابودی است. و عزت نفس ما را نابود می سازد.

عواقب نداشتن عزت نفس

نداشتن عزت نفس اثرات منفی دارد و در ارتباط ما با دیگران و روابط اجتماعی اثر می گذارد. ممکن است به دلیل داشتن این احساس کارهایی را که دوست داریم را به تعویق بیاندازیم و یا اصلا شروع نکنیم. و از یا از نتیجه کارهایمان خوشحال نباشیم. ما باید خود را همان گونه که هستیم بپذیریم و تلاش کنیم برای بهتر شدن و ترس از شکست نداشته باشیم. میتوانیم دوستانی را پیدا کنیم که با ما هم هدف و هم مسیر باشند، این کار ما را تشویق میکند تامسیر را ادامه دهیم.

خود را سرزنش نکنید

ما باید در ابتدا بدانیم که ما عزت نفس پایین داریم از این مسئله بدون اینکه خود را سرزنش کنیم و احساس بدی داشته باشیم آگاه باشیم. در مرحله بعد به خود کمک کنیم که رشد کنیم و هر روز تلاش کنیم که کمی بهتر شویم و کمی بیشتر خودمان را دوست بداریم. مدام به خودیاد آوری کنیم که این مهم ترین مسئله ممکن است که باید به آن بپردازیم و تمرینات مهم عشق ورزی به خود را به طور مداوم و منظم انجام دهیم.
میتوانید در این رابطه مقاله عشق به خود ورزیدن را بخوانید.

در صورت پایین بودن عزت نفس چه کنیم؟
در صورت پایین بودن عزت نفس چه کنیم؟

برای خود ارزش قائل شوید.

باید برای خود ارزش قائل شویم خودمان را دوست بداریم
و به خود یاد آوری کنیم که چه قدر ارزشمند هستیم
و از ذات پاک خدای درونمان هستیم پس باید فوق العاده قدر خود را بدانیم
هر غذایی را نخوریم هر جایی که مناسب شخصیت ما نیست نرویم
به هر کاری که در شان ما نیست دست نزنیم .
به خود عشق بدهیم و خودمان را همین طوری که هستیم درست همین طور که هستیم دوست بداریم
و به خود عشق بورزیم و عزت نفس خود را حفظ کنیم.

سایت mayoclinic مقاله ای در این رابطه دارد.

شاد و سعادتمند باشید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×