😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

چگونه با احساس پشیمانی مقابله کنیم ؟

پشیمانی

پشیمانی احساسی است که هنگامی به سراغ ما می آید که نتیجه تصمیمات و یا کارهای ما بدتر از چیزی شود که پیش بینی کرده بودیم.

پشیمانی چیست ؟

احساس ناراحتی که نسبت به انجام کارهای گذشته در فرد ایجاد می گردد، پشیمانی است. این حس می تواند گاهی با خجالت و شرم نیز همراه باشد. پشیمانی به شکل های مختلف خود را نشان می دهد که مهم ترین آن نشخوار فکری است. یعنی فرد اتفاقات گذشته را بارها در ذهنش تکرار می کند که در آخر هم غیر از سرزنش کردن خود به جایی نمی رسد.

این احساس، حسی است که می توان گفت همه انسان ها در مراحل مختلف زندگی ممکن است آن را تجربه نمایند. اما گاهی بعضی افراد در این حس گرفتار می مانند و زندگی عادی آن ها نیز دچار اختلال می گردد. پس ما نم توانیم این احساس را نادیده بگیریم، باید بتوانیم از رنج وجود این احساس عبور نماییم. برای درک بهتر این مطلب می توانید دوره رهایی از رنج را تهیه نموده و از ان استفاده نمایید.

پشیمانی چیست ؟
پشیمانی چیست ؟

چگونه احساس پشیمانی را در خود از بین ببریم ؟

یکی از مشکلاتی که ممکن است ما در زندگی داشته باشیم این است که وقتی اشتباهی انجام می دهیم، خودمان را نمی بخشیم. در نتیجه این احساسات منفی همیشه همراه ما هستند و ما دائما در حال سرزنش کردن خودمان هستیم. باید باور کنیم که مرور زمان باعث می شود که ما تجربه، خرد و دیدگاهمان نسبت به گذشته تغییر کرده و نیازی نیست به خاطر اشتباهات گذشته مدام خود را سرزنش نماییم. بنابراین بهتر است که از اشتباهات گذشته خود بگذریم و در آن ها باقی نمانیم.

بخشش در واقع همان رهایی از رنج است که ما یاد میگیریم چرا و چگونه تغییر کنیم. اگر ما در خود تغییر ایجاد نکنیم، جهان درس هایش را سخت تر از قبل به ما خواهد داد. زیرا ماهیت ما انسان ها برای رشد کردن طراحی گردیده است و اگر خلاف آن عمل کنیم قطعا اتفاقات ناخوشایند تری را به سمت خود جذب می نماییم.

هر انسانی می تواند خطاهایی در زندگی مرتکب شود و این امری طبیعی است. می توانیم این طور به قضیه نگاه کنیم که اشتباهات ما در گذشته با وجود این که مضراتی نیز برایمان داشته، اما گاهی باعث رشد ما نیز شده اند. پس سعی کنیم خودمان را ببخشیم و با احساس خوب به سمت جلو حرکت نماییم تا آینده روشن تری را برای خود رقم بزنیم.

هیچ نیازی نیست که احساس پشیمانی که در ما وجود دارد را انکار نماییم. چون در واقع آن احساسات وجود دارند و حقیقی هستند. ابتدا آن را بپذیرید، سپس به این فکر کنید که هیچ انسانی کامل نیست و هر شخصی ممکن است در زندگی دچار اشتباه گردد. بعد از این که آن را پذیرفتیم، به مروز زمان می توانیم نسبت به حل این احساس در خود اقدام موثر انجام دهیم.

چکیده :

وقتی در مورد احساسمان صحبت می کنیم، قطعا راه کارهای ساده نمی توانند به ما کمکی کنند. زیرا با این راه کارها فقط همه چیز به صورت سطحی درست می شود، در صورتی که در پس ناخودآگاه ما مشکلات همچنان وجود دارند. این قضیه مثل این است که ما بخواهیم ظاهر منزلمان را تمیز کرده و آشغال ها را به زیر فرش و مبل ها انتقال دهیم.

احساسات مختلف در عین حال که شخصیت ما را می سازند، بلکه به معنی واقعی ما را عاقل تر نیز می کنند. بهتر است به جای انکار احساسات، آن ها با آغوشی باز بپذیریم و درکشان کنیم. حال در مورد حس پشیمانی نیز قضیه به همین شکل است. بنابراین ما باید تلاش کنیم و بتوانیم از رنج آن احساس عبور کنیم و از آن به عنوان یک محرک در خصوص جبران گذشته و اخذ تصمیمات بهتر در زندگی خود استفاده نماییم.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×