😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

اثرات روانی مهاجرت چگونه است؟

اثرات روانی مهاجرت

در این مقاله در خصوص اثرات روانی مهاجرت و مشکلاتی که ممکن است برای فرد ایجاد گردد، خواهیم گفت.

اثرات روانی مهاجرت چیست؟

مهاجرت مسئله ای است که همیشه وجود داشته است و باعث شده انسان ها از مکانی به یک مکان دیگر نقل مکان کنند. در مهاجرت به نوعی شاهد تحول اجتماعی خواهیم بود که شخص به جایی می رود که از نظر فرهنگ، سیاست، زبان، مذهب و خیلی موارد دیگر متفاوت است. بنابراین می توان گفت این خود روندی استرس آور برای او خواهد بود که ممکن است مشکلاتی را از نظر روحی برای او ایجاد کند. البته دلیل مهاجرت نیز به نوبه خود می تواند روی اثرات روانی مهاجرت اثر گذار باشد.

تامین مسکن فرد مهاجرت کننده و همچنین پیدا کردن کار و شغل مناسب نیز از مواردی هستند که بسیار دغدغه ایجاد کننده می باشند. زیرا فردی که مهاجرت می کند، ممکن است شرایط کاری بسیار مناسبی از قبیل مدیریت را تجربه کرده باشد. یا ممکن است که او مهارت های زیادی را بلد باشد. اما در ابتدای ورود به کشور مقصد، ممکن است مجبور به انجام کار های خدماتی مختلفی شود تا بتواند امرار معاش کند.

یکی دیگر از عواملی که باعث ایجاد اضطراب در مقوله مهاجرت می شود، عدم تطبیق و یا آشنایی شخص با فرهنگ و رسوم کشور مورد مهاجرت می باشد. مورد بعدی ذائقه هر فرد است که بر اساس شرایط اقلیمی کشور خودش شکل گرفته است. بنابراین ممکن است سخت بتواند با غذا های کشور جدید کنار بیاید.

اثرات روانی مهاجرت چیست؟
اثرات روانی مهاجرت چیست؟

موانع موجود در مهاجرت:

وجود یک سری موانع مانند مالیات، قوانین راهنمایی رانندگی و جاده ای، مسیر های حمل و نقل و … که مختص به کشور مقصد می باشد، می توانند شخص مهاجر را به دردسر بیندازند. به ویژه وقتی که فرد با زبان کشور جدید آشنا نباشد. همچنین افرادی که سن بیشتری دارند، برای آموزش زبان جدید، انعطاف پذیری کمتری دارند و ممکن است بیشتر در این زمینه دچار مشکل شوند.

افرادی که به دلیل خشونت و یا جنگ مجبور به مهاجرت می شوند، ممکن است بیشتر حالت های افسردگی را تجربه کنند. حتی گاهی دچار حالت های شدید و عمیق افسردگی می شوند که روی خانواده خود نیز تاثیر منفی خواهند گذاشت.

راهکار هایی برای جلوگیری و کاهش از اثرات روانی مهاجرت:

  • مهم ترین عامل زبان است. بنابراین تلاش کنید زبان کشوری که قصد مهاجرت دارید را بیاموزید.
  • سعی کنید قبل از مهاجرت با آداب و رسوم و فرهنگ کشور مقصد آشنا شوید.
  • با ارتقای مدرک تحصیلی خود شرایط کسب و کار خود را در کشور مقصد، ارتقاء بخشید.
  • اگر در کشور مقصد احساس افسردگی کردید، بهتر است با یک مشاور صحبت کنید تا مشکل در شما عمیق تر نگردد.
  • ورزش کردن را جزء برنامه های روتین خود قرار دهید.
  • معاشرت و برقرار کردن ارتباط های سالم و دوستانه با افراد مطمئن می تواند کمک کننده باشد.

درمان اضطراب ناشی از مهاجرت:

دریافت برخی آسیب های اجتماعی قبل و بعد از مهاجرت امری طبیعی است و ممکن است برای هر فردی رخ دهد. اما مهم این است که نسبت به درمان مشکلات روحی و روانی ناشی از آن اقدام کنیم. زیرا با کم توجهی به علائم آسیب و افسردگی، ممکن است نا امیدی و حتی گاهی فکر به خود کشی نیز گریبان گیر فرد گردد. به همین دلیل، مراجعه و مشورت نمودن با یک درمان گر بسیار ضروری می باشد تا از ایجاد عوارض بیشتر و آسیب های جدی تر در این اختلال، بکاهد.

چکیده:

چالش های روانی که ممکن است در صورت مهاجرت برای افراد مخصوصا جوانان و نوجوانان رخ دهد، می تواند زمینه ساز بیماری های روانی مختلفی برای آن ها باشد. بنابراین اضطراب ها و فشار های ناشی از مهاجرت را نباید نایدیده گرفت. کمک گرفتن از یک مشاور و یا درمان گر می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد تا روند آن درست پیش برود و از اثرات روانی مهاجرت، تا حد امکان کاسته شود.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×