😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

شخصیت وسواسی چگونه است؟

شخصیت وسواسی

نظمی که از درون برای شخص بسیار آزار دهنده است، در حالی که دیگران او را فردی منظم و مقید به قانون می بینند. موضوع مقاله ما شخصیت وسواسی می باشد.

شخصیت وسواسی یعنی چه؟

هنگامی که در خصوص شخصیت وسواسی حرف می زنیم، صحبت از کنترل بیش از حد و کمال گرایی است. گاهی ما افرادی را می بینیم که بسیار منظم و دقیق هستند و حتی آن ها را نیز تحسین می کنیم. اما ممکن است آن ها به نوعی با اختلال شخصیت وسواسی درگیر باشند. این افراد همیشه در تلاش هستند تا بتواند همه مسائل را تحت کنترل خودشان داشته باشند. آن ها هیچ تمایلی ندارند که کار ها را به دیگران واگذار نمایند. در کنار این مقاله می توانید مقالات اختلال شخصیت ضد اجتماعی و اختلال شخصیت مرزی را نیز مطالعه نمایید.

علائم شخصیت وسواسی کدامند؟

این افراد معمولا احساسات خود را بروز نمی دهند. آن ها انعطاف ناپذیر هستند و به شدت تابع قوانین می باشند. افرادی که شخصیت وسواسی دارند، خود را به صورت کامل وقف کار می کنند و برای انجام همه کار هایشان برنامه ریزی دارند. آن ها به هیچ وجه نمی توانند دست از کنتل کردن بردارند و می خواهند همه کار ها را خودشان انجام دهند. این افراد روی وسایل خود حساس هستند و دوست ندارند وسایل خود را به دیگران قرض بدهند.

ویژگی های این افراد:

  • آن ها بسیار کمال گرا هستند.
  • دوست دارند کنترل همه مسائل دست آن ها باشد.
  • معمولا افراد بخشنده ای نیستند.
  • کار هایشان را به دیگران واگذار نمی کنند.
  • بسیار وظیفه شناس و تابع قوانین هستند.
  • در خصوص اصول اخلاقی و ارزش های خود انعطاف ناپذیرند.
  • خود را کاملا وقف کارشان می کنند.
علائم شخصیت وسواسی کدامند؟
علائم شخصیت وسواسی کدامند؟

چرا دچار اختلال شخصیت وسواسی می شویم؟

غیر از نقش وراثت که ممکن است در ایجاد این اختلال تاثیر داشته باشد،‌ یکی از دلایل دیگری که در بروز این اختلال می تواند موثر باشد، رفتار والدین با کودکان است. والدینی که اجازه تجربه محیط را به کودک نمی دهند و به شدت از آن ها مراقبت می کنند، می توانند در ایجاد این اختلال در کودکشان تاثیر گذار باشند. یکی دیگر از موارد موثر در این اختلال این است که فرد در کودکی تجربه همدلی و محبت را نداشته است. به بیان دیگر آن ها دلبستگی ایمن نسبت به والدین خود دریافت نکرده اند.

آیا شخصیت وسواسی را می توان درمان نمود؟

این اختلال معمولا به دو صورت درمان شناختی – رفتاری و درمان روان پویشی، درمان می گردد. در روش شناختی – درمانی، به شخص بیمار یاد داده می شود که چگونه بتواند الگو های فکری منفی خود را بشناسد و آن ها را بتواند تغییر دهد. حال در روش روان پویشی، به فرد کمک می شود که احساسات و افکار خود را در ناخود آگاهش شناسایی کرده و آن ها را بهتر درک نماید. این گونه او می تواند انتخاب های درست تری را در زندگی خود تجربه نماید.

در موارد حاد تر نیز معمولا از دارو هایی نظیر دارو های ضد افسردگی و دارو های ضد اضطراب برای کنترل بیماری استفاده می گردد. البته این مسئله بستگی به شدت بیماری و وضعیت بیمار خواهد داشت که طبق دستور روان پزشک برای او تجویز می گردد.

چکیده:

به طور کلی محیطی که شخص در آن بزرگ می شود، نقش مهمی در این موضوع خواهد داشت. شیوه تربیت والدین در این زمینه خیلی مهم است. آدابی را که والدین به کودک آموزش می دهند، اگر سخت گیری بیش از حد داشته و غیر معمول داشته باشد، در نهایت باعث بروز چارچوب های انعطاف ناپذیری در سنین بالاتر برای شخص می گردد. بنابراین می توان گفت محیطی که کودک در آن رشد و پرورش می یابد، آثار بسیار مهمی در شکلی گیری شخصیت و حالت های او در بزرگسالی خواهد داشت.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×