فشار روانی چه تاثیری روی افراد و زندگی آن ها دارد؟
همه ما انسان ها در موقعیت های مختلف زندگی ممکن است تحت فشار های بسیار زیاد روانی قرار بگیریم. در این مقاله به تاثیر فشار روانی وارده به افراد می پردازیم.
فشار روانی چیست؟
برخی اوقات در زندگی تنش هایی ایجاد می گردد که از آستانه تحمل فرد بالاتر هستند. حال این تنش ها می تواند مربوط به ذهن و درون او باشد، یا ناشی از مسائل بیرونی زندگی او ایجاد شده باشد. این فشار روانی در آن ها می تواند باعث ایجاد بسیاری از اختلالات روحی و جسمی شود. در نهایت به روح و جسم او آسیب های زیادی می زند. به طوری که گاهی زندگی روزمره او را نیز تحت تاثیر قرار داده و دچار اختلال می کند.
برخی محرک هایی که تنش زا هستند باعث ایجاد این فشار ها در افراد می شوند. برخی از آن ها قابل کنترل هستند، ولی برخی از کنترل افراد خارج هستند. مثلا استرس های از قبل امتحان که در واقع او قدرت تاثیر گذاری زیادی روی آن نخواهد داشت. اما با برخی راه کار ها می تواند این استرس و فشار وارده را تسهیل نماید. در مقاله کاهش استرس بعضی از روش های موثر را برایتان توضیح داده ایم.
تاثیر فشار روانی روی افراد چگونه است؟
مطالعات نشان داده است، افرادی که استرس و فشار روانی زیادی را تجربه می کنند، بیشتر از بقیه به بیماری های روحی و روانی مبتلا می گردند. در چنین مواقعی شخص احساس می کند قادر نیست روی زندگی خود کنترل داشته باشد. بنابراین از زندگی خود رضایت کمتری دارد و کیفیت زندگی اش پایین تر می آید. در این حالت است که او به درگیر شدن به بیماری های روحی و روانی نزدیک تر می شود.
یکی دیگر از مواردی که ناشی از این اضطراب ها به وجود می آید، مشکلات رفتاری است. زیرا با وجود این فشار ها و استرس های وارده، صبر و تحمل فرد در برابر مسائل و مشکلات کم می شود. در نهایت با کوچکترین تنشی ممکن است عصبی شود. در این حالت او ممکن است رفتار های عصبی و خشن بروز دهد و یا این که دچار حالت های مختلف افسردگی گردد. همچنین در پی این فشار ها ممکن است مواردی چون اختلال در خواب، اعتیاد به مواد مخدر و یا الکل، مشکلات قلبی و عروقی، کاهش ایمنی بدن، ریزش مو و اختلال در غذا خوردن در فرد ایجاد گردد.
چگونه فشار روانی را در خود کاهش دهیم؟
گاهی اوقات ما در شرایطی قرار می گیریم که قادر نیستیم شرایط استرس زا را برای خود تغییر دهیم. مثلا اضطراب های ناشی از برخی از شغل ها، قابل اجتناب نیستند. زیرا ما به شغل خود برای تامین معاش نیازمند هستیم. اما باید سعی کنیم بتوانیم استرس های ناشی از آن را در خود کاهش دهیم و به نوعی سازگاری با آن شرایط برسیم.
زمانی از شرایط استرس زا و رنج آور دور می شویم که با خودمان به صلح درونی برسیم. هیچ نیازی نیست کمال گرا باشیم و بهتر است خودمان را همان گونه که هستیم بپذیریم. آن وقت آرامش بیشتری در خود احساس می کنیم و مسیر زندگی را راحت تر طی می نماییم. این موضوع را در دوره رهایی از رنج به صورت کامل برایتان توضیح داده ایم.
ورزش کردن یکی از اقدامات مهم و موثر در کاهش عوارض استرس می باشد. فعالیت های بدنی و پیاده روی می توانند، هورمون های ما را تنظیم نموده و روحیه ما را بهبود بخشند. در نهایت بدن ما آمادگی بیشتری برای تحمل فشار های ناشی از استرس را خواهد داشت.
اگر تحت عوارض استرس شدید قرار گرفتید، به مشاورین و متخصصین این امر مراجعه نمایید. آن ها کمک می کنند که شرایط موجود را راحت تر تحمل نمایید. گاهی نیز آن ها ممکن است تشخیص دهند شما نیاز به مصرف دارو دارید. بنابراین به وسیله دارو درمانی عوارض ناشی از این فشار ها را در شما کاهش می دهند تا آسیب کمتری دریافت نمایید.
چکیده :
وجود ترس در زندگی باعث می شود توسط ترس کنترل شویم. یعنی ترس اجازه نمی دهد که ما آن طور که می خواهیم و شایسته است زندگی کنیم. گاهی از تایید نشدن می ترسیم و گاهی از قضاوت شدن توسط دیگران. بنابراین این ترس ها مانع از جلو رفتن ما می شوند. پس ضروری است که یاد بگیریم چه طور بر ترس های خود غلبه کنیم تا به قدرت درونی خود واقف شویم و فرصت های زندگی خود را به راحتی از دست ندهیم.
دیدگاهها (0)