😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

وسواس فکری چیست؟

وسواس فکری

برخی موارد دائما در ذهن ما تکرار می گردند و اکثر اوقات این امر تحت کنترل ما نمی باشد. در این مقاله با موضوع وسواس فکری با ما همراه باشید.

وسواس فکری یعنی چه؟

گاهی برایمان پیش می آید که دايما یک سری تصاویر و یا افکار در ذهنمان تکرار می گردند. آن قدر این کار را ادامه می دهند که ما کلافه می شویم. تمام تلاش خود را می کنیم که از شر آن ها خلاص گردیم، اما احساس می کنیم که تحت کنترل ما نیستند و نمی توانیم از دست آن ها خلاص شویم. همه ما گاهی دچار افکار مزاحم شده ایم که هر از گاهی به ذهن ما می آیند و می روند. اما اختلالی در زندگی و کار های روزمره ما ایجاد نمی کنند. اما وقتی این افکار مدام در ذهن ما تکرار شوند و نتوانیم آن ها را رها کنیم، آن وقت است که تمرکز ما را از بین می برند و به زندگی روزمره ما آسیب وارد می نمایند. در کنار این مقاله می توانید مقاله درمان وسواس فکری را نیز مطالعه نمایید.

وسواس فکری یعنی چه؟
وسواس فکری یعنی چه؟

انواع وسواس های فکری کدامند؟

وسواس های فکری معمولا انواع مختلفی دارند. نوعی از آن وسواس فکری بیماری است. یعنی فرد دائما نگرانی از بروز یک بیماری کشنده در خود را دارد. مثلا ترس از بیماری سرطان، که این نگرانی را دارد که مبادا به این بیماری مبتلا گردد. نوع بعدی وسواس فکری، ترس از مرگ می باشد. به این معنی که فرد از مرگ می ترسد و همیشه این نگرانی را دارد که مبادا بر اثر یک اتفاق خودش بمیرد و یا یکی از عزیران خود را از دست بدهد.

یا موارد دیگر وسواس مانند، ترس از تصادف کردن، ترس از خیانت دیدن، وسواس نظم و ترتیب، وسواس تمیزی و … از این موارد هستند که در حقیقت همه آن ها برای شخص آزار دهنده می باشند. نکته مهم اینجا است که این افکار آن قدر می توانند قدرت پیدا کنند و ما را ناتوان می سازند که حتی انجام کار های روزمره برایمان دشوار می گردد. در کنار این مقاله می توانید مقاله شخصیت وسواسی را نیز مطالعه نموده و از مطالب آن بهره ببرید.

وسواس های فکری خفیف و شدید چگونه هستند؟

از نظر شدت وسواس های فکری می توان آن ها را به خفیف و شدید نیز تقسیم بندی نمود. بعضی از افراد به وسواس خفیف مبتلا می گردند. شدت آن به اندازه ای نیست که زندگی روزمره آن ها مختل گردد. این افراد با انجام برخی راه کارها و یا مشورت با یک مشاور می توانند بیماری خود را درمان نمایند. اما برخی دیگر از افراد هستند که دچار وسواس شدید فکری هستند. در این افراد شدت افکار بسیار زیاد است و باعث می شود فعالیت های روزانه آن ها دچار اختلال گردد. زیرا ممکن است آن ها ساعت ها به این مسئله فکر کنند که آیا به بیماری خطرناکی مبتلا شده اند یا خیر. حتی در این افراد ممکن است چندین وسواس وجود داشته باشد که با توجه به شرایط مختلف، ذهن آن ها را درگیر نمایند.

چکیده:

اگر شخص در مراحل اولیه وسواس فکری، آن را نادیده بگیرد و متوقف ننماید، ممکن است با افزایش آن افکار، دچار بیماری های روحی نظیر افسردگی و اضطراب نیز گردد. زیرا این افکار اگر درمان نشوند، می توانند آسیب های بسیار زیادی به فرد وارد نمایند و گاهی او را مجبور به انجام اعمالی بر خلاف میل باطنی اش می نمایند. بنابراین اگر احساس می کنید شما هم دچار این مشکل هستند، بهتر است هر چه زودتر این مسئله را با یک مشاور درمیان بگذارید تا از ورود آسیب های بیشتر به روح و جسم خود جلوگیری به عمل آورید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×