روابط بین فردی چیست و چگونه آن را بهبود بخشیم؟
روابطی که ما برای تعامل کردن با دیگران به آن نیازمند هستیم روابط بین فردی نام دارد. در این مقاله به چگونگی بهبود و تقویت این روابط خواهیم پرداخت.
روابط بین فردی ….
روابط بین فردی چیست؟
هر انسانی برای برقرار کردن ارتباط با دیگران نیاز دارد که معاشرت کردن را بلد باشد، بنابراین لازم است مهارت های لازم روابط بین فردی را داشته باشد. این مهارت ها در واقع نگرش او نسبت به بروز رفتار های اجتماعی را نشان می دهند. این که بتواند هنگام تعامل با دیگران، رفتار مناسب و بدون خشونت داشته باشد و ارتباطی سالم برقرار نماید. ارتباطی که احترام متقابل در آن وجود داشته باشد و برای طرفین نیز مفید و سرشار از آرامش باشد. مهارت های روابط بین فردی به ما یاد می دهند که چگونه با دیگران ارتباطی موثر برقرار نماییم. ارتباطی که برای طرفین تاثیر گذار و کمک کننده باشد. در کنار این مقاله می توانید مقاله مهارت های اجتماعی را نیز مطالعه نمایید.
مهارت روابط بین فردی کدامند؟
در مقاله روانشناسی روابط گفته بودیم که انسان ها ذاتا موجواتی اجتماعی هستند و در ذات آن ها وجود دارد که با دیگران ارتباط برقرار کنند. در خانواده، مدرسه، محل کار، جامعه و هر جای دیگری که نیاز باشد، او باید بتواند با دیگران ارتباطی سالم برقرار نماید. حال برای برقراری چنین ارتباطی نیاز است که مهارت هایی را بلد باشد تا بتواند ارتباطی موثر و سلامت با دیگران برقرار کند.
ارتباط کلامی در برقراری روابط بین فردی بسیار مهم و حائز اهمیت است. زیرا ما با کلام و گفتار خود افکار و احساسات خود را به دیگران منتقل می کنیم. خواسته های خود را مطرح می کنیم و خواسته های دیگران را می شنویم. بنابراین هنر خوب شنیدن نیز یکی دیگر از مهارت های مهم روابط خوب است. ارتباطات غیر کلامی نیز مانند زبان بدن، ارتباط چشمی، لحن صحبت و … نیز تاثیر بسیار زیادی در برقراری ارتباط صحیح نقش خواهند داشت.
عوامل دیگری نیز در برقرار کردن ارتباط درست و سالم نقش داردند. به طور مثال احترام متقابل، اهمیت دادن به دیگران، همدل بودن و از این قبیل رفتار ها که کمک می کنند ما بتوانیم رابطه ای سالم و مثمر ثمر با دیگران برقرار نماییم. ضمن این که بتوانیم رابطه برقرار شده را به درستی حفظ نماییم.
برای بهبود روابط خود چه کنیم؟
یکی از مهم ترین نکات حفظ هر رابطه ای، عدم قضاوت کردن طرف مقابل است. ضمن این که در ارتباطات خود نباید از سرزنش کردن، تحقیر و توهین نسبت به دیگران استفاده کرد. هنگام حرف زدن کاملا واضح و روشن صحبت کنیم تا طرف مقابل نیز بتواند همین گونه پاسخ دهد. نیازی نیست به صورت کنایه آمیز حرف بزنیم. به این صورت هیچ وقت طرفین رابطه دچار سوءتفاهم نمی شوند. همچنین اگر قرار است شخصی را تحسین کنیم، به جا و در زمان مناسب این کار را انجام دهیم و در انجام آن اغراق نکنیم. برای درک بهتر این مطالب می توانید مقاله بلوغ اجتماعی را نیز مطالعه نمایید.
اگر ما نتوانیم خواسته های خود را در حین رابطه ای مطرح نماییم، به دلیل این که آن رابطه تحت هر شرایطی حفظ گردد، این اشتباه محض است. در واقع رابطه ای درست است که بتوانیم خواسته های خود را به بهترین شکل مطرح کنیم و در مواقع لازم نیز، بسیار محترمانه کلمه نه را بر زبان بیاوریم. اگر در مورد مسائلی دچار اختلاف نظر می شویم، بدون خشم و عصبانیت گفتگو کنیم تا به نیتجه ای مشترک و درست برسیم.
چکیده :
اگر تمایل دارید روابط درستی با دیگران داشته باشید، تمایلات خودتان را بشناسید و از بازگو کردن آن نترسید. ضمن این که به تمایلات دیگران نیز احترام بگذارید. تمام سعی خود را بکنید تا خواسته های خود را به راحتی مطرح کنید و حرف های دیگران را نیز به خوبی بشنوید. اگر نتوانید بین خواسته های خود و دیگران تعامل برقرار نمایید، قطعا روابط درستی را تجربه نخواهید کرد.
دیدگاهها (0)