😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

اختلال شخصیت نمایشی یعنی چه ؟

شخصیت نمایشی

رفتار های اغراق آمیز که با جلب توجه نمودن بسیار زیاد همراه است، اختلال شخصیت نمایشی محسوب میگردند. در این مقاله علائم این شخصیت و نوع رفتار با این افراد را برایتان خواهیم گفت.

شخصیت نمایشی چیست؟

شخصیتی که رفتار های اغراق آمیز انجام می دهد تا بتواند توجه دیگران را به سمت خود جلب نموده و از آن ها تایید دریافت نماید، شخصیت نمایشی محسوب می گردد. افرادی که این اختلال را در خود دارند، در واقع عزت نفس پایینی دارند و دقیقا به همین علت است که به دنبال تایید شدن توسط دیگران هستند. آن ها حتی حاضر هستند کار های غیر معمول انجام دهند تا بتوانند به هدف خود برسند. نیاز شدید این افراد به مورد توجه قرار گرفتن و همچنین احساسات متغیر شان، می تواند مشکلات زیادی را در زندگی برایشان ایجاد نماید.

علت دقیق ایجاد این نوع اختلال در افراد مشخص نیست و دانشمندان این اعتقاد را دارند که در به وجود آمدن اختلال شخصیت نمایشی در افراد، برخی عوامل محیطی و همچنین عوامل ژنتیکی می توانند تاثیر گذار باشند. در مقالات قبل برایتان از شخصیت آفرودیت نیز گفته بودیم که با مطالعه آن مطالب می توانید خصوصیات افراد آفرودیت را نیز بشناسید.

نشانه های اختلال شخصیت نمایشی کدامند؟

این افراد هنگامی که در جمع حضور دارند، تمام تلاش خود را می کنند تا در مرکز توجه دیگران قرار بگیرند. در نهایت تا زمانی که به هدف خود نرسند، دست بردار نخواهند بود. آن ها ممکن است رفتار های عجیب و غریبی را انجام دهند و حتی لباس های نامناسب به تن کنند تا بتوانند در جمع جلب توجه نمایند. چون آن ها شدیدا نگران ظاهر شان و نظر دیگران نسبت به خود هستند.

این افراد در واقع از احساسات پایدار برخوردار نیستند و حال و هوای آن ها هر لحظه ممکن است تغییر نماید. افرادی که اختلال شخصیت نمایشی دارند، معمولا صبور نیستند و از کار های روزمره زود خسته می شوند و دائما از این شاخه به آن شاخه می پرند. اکثر واکنش های آن ها بدون هیچ فکری صورت می گیرد و معمولا در کار های گروهی به صورت خود محور عمل می نمایند.

نشانه های اختلال شخصیت نمایشی کدامند؟
نشانه های اختلال شخصیت نمایشی کدامند؟

چگونه با افراد دارای شخصیت نمایشی رفتار کنیم؟

افرادی که دارای این نوع شخصیت هستند، رفتار های توجه طلبانه دارند و همیشه دوست دارند در مرکز توجه باشند. هنگامی که با این افراد برخورد دارید، باید حریم های شخصی تان را برای آن ها تعیین نمایید. همچنین باید عواقب رفتار های عجیب آن ها و تصمیم گیری های عجولانه شان را برایشان توضیح دهید. هنگامی که درگیر احساسات بیش از حد می شوند، آرامش خود تان را حفظ نموده و پاسخ آن ها را با بی توجهی بدهید. همچنین تلاش کنید که آن ها را متقاعد سازید تا نسبت به درمان خود اقدام نمایند.

زندگی کردن با افرادی که دارای این اختلال شخصیتی هستند، کمی مشکل است و اطرافیان آن ها ممکن است حین زندگی با آن ها دچار مشکلاتی شوند. زیرا این افراد با رفتار های اغوا گرانه خود شرایط زندگی را برای اطرافیان خود سخت تر می سازند. بیشتر مواقع نیز توانایی هدایت خودشان را ندارند و خیلی زیاد تلقین پذیر هستند. آن ها مدام در حال تغییر شغل هستند و معمولا دوستان ثابتی هم ندارند. زیرا کار هایی که انجام می دهند در جهت کسب رضایت و توجه فوری دیگران می باشد.

چکیده :

افراد دارای شخصیت نمایشی، معمولا به بیماری خود اعتقادی ندارند و تصور می کنند که هیچ نیازی به کمک و درمان ندارند. ولی یک روانپزشک می تواند با بررسی دقیق رفتار های فرد دارای شخصیت نمایشی و پرسیدن یک سری سوالات تخصصی، این نوع اختلال را در او ارزیابی نموده و نسبت به درمان او اقدام نماید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×