😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

دلایل حواس پرتی چیست و روش های جلوگیری از آن چیست ؟

دلایل حواس پرتی

همه ما انسان ها گاهی ممکن است دچار عدم تمرکز یا همان حواس پرتی شویم. در این مقاله به دلایل حواس پرتی خواهیم پرداخت.

دلایل حواس پرتی چیست ؟

این امر کاملا طبیعی است که ما گاهی اوقات در زندگی دچار بی تمرکزی یا حواس پرتی گردیم. دلایل مختلفی می توانند باعث شوند که ما به این اختلال مبتلا گردیم. گاهی اوقات وجود افکار های آزار دهنده در ذهن، می توانند باعث بر هم خوردن تمرکز ما در زندگی گردند. گاهی مواقع نیز انجام چندین کار با یکدیگر باعث می شوند تمرکز ما کمتر شود و کارهایمان را با دقتی کمتر انجام دهیم.

خستگی ذهن و پریشان شدن آن یکی از مهم ترین دلایل حواس پرتی محسوب می گردد. همان طور که می دانیم ریشه بسیاری از مشکلات ما ناشی از درونمان می باشد که اگر نسبت به آن ها بی تفاوت باشیم، قطعا تبدیل به مشکلات بزرگتری می گردند. همچنین عواملی چون گرسنه بودن، افسردگی، استرس، خستگی و … نیز می توانند باعث شوند، تمرکز ما کمتر گردد و در نهایت در انجام کارهایمان دچار مشکل گردیم.

برخی عوامل بیرونی نیز هستنند که هنگام انجام فعالیت ها باعث ایجاد حواس پرتی می شوند. عواملی همچون صدای بلند تلویزیون، سر و صدای محیط،‌ روشنایی زیاد محیط، رفت و آمد زیاد دیگران و … که در عدم تمرکز ما نقش خواهند داشت.

دلایل حواس پرتی چیست ؟
دلایل حواس پرتی چیست ؟

چگونه از حواس پرتی جلوگیری نماییم ؟

  • سعی کنید عواملی که باعث حواس پرتی در شما می شوند را از بین ببرید. ذکر این نکته ضروری است که این عوامل فقط شامل منابع بیرونی نیستند. اضطراب، نگرانی، خستگی و بی انگیزگی و عواملی از این قبیل نیز می توانند در حواس پرت بودن ما دخیل باشند.
  • اگر قرار است کاری را انجام دهید،‌ تمرکز خودتان را فقط روی آن فعالیت قرار دهید و سعی کنید توجه کامل شما صرفا روی یک کار معطوف باشد.
  • یکی دیگر از راه هایی که کمک می کند که حواس پرتی در شما کاهش یابد، زندگی کردن در لحظه حال می باشد. فکر کردن بیش از حد به گذشته یا آینده باعث می شود که تمرکز کردن برای شما دشوار گردد. قبول کنید که شما نمی توانید به هیچ عنوان گذشته را عوض کنید. آینده نیز هنوز رخ نداده، بنابراین دلیلی ندارد بیش از حد نگران آن باشید. پس تلاش کنید حضور ذهنی را حفظ نموده تا تمرکز بیشتری روی مسائل داشته باشید.
  • همان طور که می دانیم در مقالات قبلی ذهن آگاهی را برایتان توضیح داده بودیم. همان طور که گفتیم، ذهن آگاهی یک تکنیکی است که کمک می کند، بتوانیم در لحظه حال حضور داشته باشیم. انجام مدیتیشن و تمرکز روی تنفس، می تواند در این امر بسیار کمک کننده باشد.
  • مابین انجام فعالیت های خود سعی کنید استراحتی کوتاه داشته باشید. زیرا وقتی فعالیتی را انجام می دهید، تمرکز شما بعد از مدتی کمتر می شود و در نتیجه عمکلرد شما نیز پایین می آید. برای بازگرداندن تمرکز و بهبود عملکرد حتی استراحت های کوتاه مدت نیز می توانند نقش مهمی داشته و تاثیر گذار باشند.

چکیده :

یکی از عواملی که باعث عدم تمرکز در افراد می شود، نداشتن برنامه ریزی صحیح در زندگی می باشد. اگر بتوانیم اهداف خود را در زندگی مشخص نموده و برای آن برنامه ریزی درستی داشته باشیم، هیچ نگرانی یا دغدغه ای جهت کمبود فرصت برای انجام آنها نخواهیم داشت. در این صورت است که ذهن ما مشوش نبوده و به میزان تمرکز بالاتری دست خواهد یافت.

همان طور که می دانیم، حواس پرتی در افراد می تواند به عنوان یک اختلال محسوب گردد و در نتیجه مشکلات زیادی را برایشان ایجاد نماید. بنابراین بهتر است اگر فردی علائم این اختلال را در خود احساس می کند،‌ از همین حالا به فکر بهبود بخشیدن این علائم و درمان آن باشد. حال اگر راه کار های مطرح شده در بالا نتوانست کمکی به بهبود نماید، قطعا برای درمان، مراجعه به مشاورین و متخصصین این امر ضروری می باشد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×