😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

تنفس دیافراگمی چگونه است و چه مزایایی دارد ؟

تنفس دیافراگمی

تنفس صحیح می تواند بر روی سلامت جسم و روح ما تاثیر گذار باشد. در این مقاله در مورد چگونگی و مزایای تنفس دیافراگمی و نقش موثر آن در کاهش سطح استرس و اضطراب را برایتان توضیح خواهیم داد.

تنفس دیافراگمی چیست ؟

تنفس کردن اگر صحیح و اصولی انجام گردد، می تواند روی زندگی روزمره ما نیز تاثیر مثبتی داشته باشد. تکنیک تنفسی که به کاهش سرعت تنفس کمک کرده و باعث می شود نفس خود را بیشتر نگه داشته و مقدار انرژی کمتری جهت تنفس مصرف گردد را تنفس دیافراگمی می گویند. این عمل کاملا به صورت آگاهانه انجام می گیرد و تنفس به صورت عمیق صورت می گیرد. به این شکل که در تنفس دیافراگمی از صد در صد ظرفیت ریه استفاده می گردد. در واقع این نوع تنفس می تواند پایه ورزش هایی همچون مدیتیشن و یوگا باشد که به ایجاد آرامش بیشتر کمک می نماید. همچنین فشار خون را در افراد کاهش داده و در نتیجه باعث کاهش استرس و سطح اضطراب در افراد گردد.

چگونه تنفس دیافراگمی را انجام دهیم ؟

روی سطحی صاف به پشت دراز کشده و زانو ها را خم کنید، در حالی که کف پاهای شما روی زمین قرار بگیرد. یک دست را روی سینه قرار داده و دست دیگر روی شکم و قسمت بالات معده قرار دهید. با انجام این کار حرکت دیافراگم را به هنگام تنفس احساس می نمایید. حالا به آرامی از بینی نفس بکشید و هوا را به آرامی از دهان خارج نمایید. در عین حال شکم خود را به سمت داخل کشیده و ماهیچه های شکم را منقبض نمایید. این کار را می توانید برای چند دقیقه و چندین بار تکرار کنید.

چگونه تنفس دیافراگمی را انجام دهیم ؟
چگونه تنفس دیافراگمی را انجام دهیم ؟

حال این حرکت را می توانید به صورت نشسته نیز انجام دهید. ابتدا به مکان آرامی بروید. روی یک صندلی بنشینید و کف پاهای خود را طوری روی زمین قرار دهید که زانو ها زاویه ۹۰ درجه داشته باشند. یک دست خود را روی قفسه سینه دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید. سپس به آرامی شروع کنید به نفس کشیدن از طریق بینی و سپس بازدم را از طریق دهان انجام دهید. هنگام انجام این تنفس تلاش کنید قفسه سینه ثابت بماند. این روند را چندین بار تکرار نمایید.

فواید تنفس دیافراگمی چیست ؟

  • احساس آرامش
  • کنترل اضطراب و همچنین کاهش استرس
  • کاهش ضربان قلب
  • کاهش فشار خون
  • تسکین درد های عضلانی
  • زیاد شدن میزان اکسیژن خون
  • افزایش ظرفیت تنفسی
  • کاهش احساس خستگی
  • کاهش سرعت تنفس
  • بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
  • کمک به فن بیان در هنگام سخنرانی
  • و …

چکیده :

وجود استرس در بدن و تحت فشار قرار گرفتن ما، مانع می گردد که سیستم ایمنی بدن ما در بهترین حالت ظرفیت خود عمل نماید. اگر این وضعیت ادامه دار باشد، قطعا در بلند مدت می تواند ما را در معرض بیماری های مختلفی قرار دهد. حتی استرس های کوچک نیز اگر ادامه دار باشند، می توانند آثار مخربی روی سلامتی ما داشته باشند. یادگیری مهارت تنفس دیافراگمی و انجام آن می تواند تا حدودی عوارض این استرس و اضطراب ها را در ما کاهش دهد.

همچنین انجام این نوع تنفس ، نقش مهمی در کاهش علائم افسردگی و حملات پانیک در افراد دارد. به هنگام اضطراب غالبا افراد تنفس سریع و سطحی انجام می دهند که این خود باعث ایجاد اختلال در میزان اکسیژن و دی اکسید کربن می گردد. در نتیجه ضربان قلب افزایش می یابد و فرد دچار سرگیجه و همچنین واکنش های جسمی می گردد.

اگر زمانی احساس کردید که مضطرب هستید و میزان استرس در شما بالا می باشد، می توانید این نوع تنفس را انجام دهید و از نتایج موثر آن در برگرداندن احساس آرامش در خود، استفاده نمایید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×