😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

مهارت های ارتباطی چیست و چه اهمیتی دارند؟

مهارت های ارتباطی

توانایی ما در تعامل با دیگران و همچنین دریافت و انتقال موثر اطلاعات نسبت به دیگر افراد، مهارت های ارتباطی ما هستند.

مهارت های ارتباطی چیست؟

مجموعه ای از توانایی هایی که هر شخصی، در رفتارهای خود نسبت به دیگران بروز می دهد، مهارت های ارتباطی او هستند. هر فردی در مکان های عمومی و جامعه، نیاز دارد که با دیگران تعامل برقرار کند. بنابراین نیازمند مهارت هایی است که به او کمک کنند این تعامل مفید و موثر واقع گردد. در این صورت است که او می تواند افکار و احساسات خود را به خوبی بروز دهد. بنابراین در موقعیت های مختلف شغلی، تحصیلی، ارتباطات فردی و … بهتر عمل می کند. در مقاله مهارت های اجتماعی این موضوع به طور کامل توضیح داده شده است.

به طور کلی این مهارت ها را می توان به دو بخش تقسیم بندی نمود. مهارت های کلامی مانند نوع صحبت کردن و فن بیان و مهارت های غیر کلامی مانند ارتباط چشمی و زبان بدن می باشند. غیر از موارد گفته شده مهارت های دیگری نیز وجود دارند که برای برقرار ارتباط خوب و موثر، یادگیری و دانستن آن ها بسیار مهم می باشد. مثلا درست گوش کردن به حرف های دیگران، همدل بودن، مهارت نوشتاری، اعتماد به نفس و …

مهارت های ارتباطی چیست؟
مهارت های ارتباطی چیست؟

چگونه مهارت های ارتباطی را در خودمان تقویت کنیم؟

مهارت های کلامی به تنهایی می تواند نقش مهمی در برقراری ارتباطات ایفا نماید. اما زمانی که ارتباط ما به صورت صوت و کلام باشد، کار کمی مشکل می شود. چون شخص مقابل، تصویری از شما نمی بیند و فقط کلام شما را می شنود. بنابراین لازم است روی کوچکترین لحن صدای خود نیز تمرکز داشته باشیم. زیرا گفتار و لحن گفتار ما می تواند تاثیر به سزایی روی گفتگوی ما داشته باشد.

مهارت های غیر کلامی نیز نقش موثری در برقراری ارتباطات ما خواهند داشت. تصور کنید در حال مکالمه با فردی هستید که او به هنگام صحبت کردن، به چشم های شما اصلا نگاه نمی کند. قطعا احساس ناخوشایندی به شما دست می دهد. پس هنگام صحبت کردن بهتر است نگاه چشمی، با طرف مقابل را حفظ نمایید. همچنین در مواقع لازم می توانید از قدرت زبان بدن نیز بهره ببرید.

استفاده از درست ترین روش برای برقرای ارتباط با دیگران، یک مهارت بسیار مهم می باشد. این که بدانیم چه زمانی و چگونه این ارتباط را بر قرار نماییم، حائز اهمیت است. یکی از مورد هایی که در هر ارتباطی باید مورد توجه باشد، احترام به دیگران است. اگر در جمع یا گروهی قرار گرفته ایم، سعی کنیم به صورت محترمانه با دیگران صحبت کنیم. همچنین اجازه دهیم که دیگران نیز زمان کافی برای ارائه نظر خود داشته باشند. اگر در جلسات کاری حضور داریم، تلاش کنیم که به صورت مختصر، واضح و مفید صحبت کنیم. این گونه احتمال هر گونه سو‌ء تفاهم را نیز از بین خواهیم برد.

چگونه مهارت های ارتباطی را در خودمان تقویت کنیم؟
چگونه مهارت های ارتباطی را در خودمان تقویت کنیم؟

نقش مهارت های ارتباطی در زندگی چیست؟

ما انسان ها موجودات اجتماعی هستیم، بنابراین داشتن این مهارت ها برای زندگی ما ضروری می باشد. همه ما نیاز داریم که گاهی مورد توجه دیگران قرار بگیریم. همه ما دوست داریم که بتوانیم با کلام خود روی دیگران تاثیر مثبت بگذاریم. ارتباط موثر در خانواده، اجتماع و حتی دوستانمان، یکی از کلید های پیشرفت و موفقیت در زندگی ما است. بنابراین می توان نتیجه گرفت که نبود این مهارت ها در انسان می تواند آسیب های زیادی به زندگی او وارد نماید. پس لازم است تلاش کنیم تا با آموزش و تمرین این مهارت ها را در خود تقویت نماییم.

چکیده :

مهارت های ارتباطی اگر به صورت موثر به کار گرفته شود، باعث بهبودی ارتباط های مختلف نظیر تجاری و حتی بین فردی می شود. هر چه قدر شخص بتواند تسلط بیشتری روی این مهارت های خود داشته باشد، قطعا به شیوه بهتری با دیگران ارتباط می گیرد. در نهایت انتقال اطلاعات و تفکرات به درستی صورت می گیرد و کیفیت و رضایت او از زندگی نیز بیشتر می گردد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×