😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

توازن شناختی چیست؟

توازن شناختی

بین جهان هستی که در آن زندگی می کنیم و درک ما نسبت به محیط پیرامون ما تعادلی بر قرار است. در این مقاله با موضوع توازن شناختی با ما همراه باشید.

توازن شناختی یعنی چه؟

حالتی از تعادل، ما بین درک ما نسبت به جهان هستی و تجربه هایی که در زندگی خواهیم داشت، توازن شناختی برقرار می باشد. این تعادل در جهت نظم و توازن در جهان هستی می باشد. هنگامی که ادراک ما بتواند، رویداد هایی را که مشاهده می کنند تبیین نمایند، جهان برای ما معنا دار می گردد. این گونه است که توازن شناختی نیز بر قرار می گردد. اما عدم وجود این تعادل باعث می شود که نتوانیم رویداد های موجود را تبیین نماییم. در نتیجه عدم تعادل ایجاد می گردد.

تعادل در حقیقت همان توازنی است که بین برون سازی و درون سازی به وجود می آید. عدم تعادل نا برابری بین برون سازی و درون سازی می باشد. حال باید این نکته را بگوییم که فرآیند تعادل جویی، حرکت از سمت عدم تعادل به سمت ایجاد تعادل است. در واقع تعادل جویی به به تجارب بیرونی امکان می دهد تا درون ساختار های درونی جذب گردند. در کنار این مقاله می توانید مقاله تعادل زندگی را نیز مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.

توازن شناختی یعنی چه؟
توازن شناختی یعنی چه؟

طرحواره یعنی چه؟

الگوهایی که در ذهن و رفتار ما سازمان یافته شدهاند، در پس تعاملاتی ما بین انسان و محیط می باشند. در حقیقت طرحواره واحد هایی از تفکر و یا عمل هستند که ما در جهت معنا دار کردن تعامل های خودمان با محیط، آن ها را خواهیم ساخت. طرح های ذهنی که نمود های سازمان یافته ای از تفکر و یا اعمال ما هستند و در واقع به ما این اجازه را می دهند که در مورد جهان هستی پیرامون خود بیشتر بیندیشیم و تفکر کنیم.

ارتباط توازن شناختی با انطباق:

فرآیند انطباق یعنی این که شخص بتواند پاسخ هایش را بنا به خواست محیط، تغییر دهد. یعنی تغییر ساختار های شناختی که به وجود می آیند، به نفع جنبه های خاص محیط که شخص در جریان درون سازی نسبت به آن می باشد، قرار گیرند. هنگامی که این انطباق صورت می گیرد، در حقیقت شخص رفتار هایش را نسبت به شرایطی که ایجاد گردیده و یا به او تحمیل شده است، تغییر و تطبیق می دهد.

ساخت شناختی چیست؟

اندیشه های ما و یا ساختمان ذهن ما بعد از گذشت اولین روز های زندگی مان از طریق تجربه های ما در زندگی تغییر می کنند. در نتیجه مکانیسم جدیدی ایجاد می گردد که ساخت شناختی می باشد. حال اگر ما بتوانیم بین چیز های جدیدی که یاد می گیریم و تجربه های قبلی خود، ارتباطی ایجاد نماییم، یاد گیری های ما نیز معنا دار می گردد. در کنار این مقاله می توانید مقاله ارتقای توانایی ذهنی را نیز مطالعه نمایید و از آن بهره ببرید.

چکیده:

فرآیند برون سازی و درون سازی در جهت رشد شناختی و تحول هر فردی بسیار ضروری هستند. نکته مهم دیگر نسبت وقوع این اتفاق است. برای مثال اگر فردی تمام مدت به مقوله درون سازی بپردازد و فرآیند برون سازی را انجام ندهد، آیا تحول ذهنی اون نتیجه بخش خواهد بود؟ پاسخ خیر است. زیرا چنین شخصی فقط چند طرحواره خواهد داشت که به وسیله آن ها حتی قادر به تمایز و تشخیص بین رویداد ها و اشیاء نیز نخواهد بود. یعنی از نظر او اکثر چیز ها به یکدیگر شبیه هستند. بنابراین این نکته قابل ذکر است که بر قراری توازن و تعادل بین برون سازی و درون سازی امری بسیار مهم و ضروری می باشد تا نتیجه دلخواه و درست به دست آید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×