😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

اختلال شخصیت مرزی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال شخصیت مرزی

بی ثبات بودن در روابط از علائم اختلال شخصیت مرزی است که حتی می تواند زندگی فردی و اجتماعی شخص را تحت تاثیر قرار دهد. در این مقاله در مورد این اختلال برایتان خواهیم گفت.

اختلال شخصیت مرزی یعنی چه؟

به طور کلی افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند، از احساسات بسیار شدید و نا متناسب رنج می برند. این افراد معمولا به دلیل ناپایداری در ارتباط های خود، رفتار های پرخاشگرانه از خود بروز می دهند. افرادی که دچار اختلال شخصیت مرزی هستند، هیچ احساس ثابتی در خصوص هویت و احساس خود ندارند. گاهی ممکن است رفتار های پر خطر مانند خودکشی نیز از آن ها سر بزند. این افراد خیلی حساس هستند و سر مسائل کوچک واکنش های شدید بروز می دهند.

دلیل بروز این اختلال می تواند، مشاهده درگیری های بسیار شدید والدین، جدایی والدین و یا عدم ثبات شخصیت اطرافیان نزدیک باشد که روی کودک تاثیر می گذارد. همچنین عواملی چون بی توجهی دیدن افراد و نبود امنیت در دوران کودکی نیز در بروز این عارضه تاثیر خواهد داشت. به طور خلاصه این عوامل عبارتند از:

  • عدم ثبات شخصیتی والدین
  • درگیری های شدید بین والدین
  • بی توجهی به احساسات فرد در دوران کودکی
  • طلاق والدین
  • نبود امنیت و دلبستگی در دوران کودکی شخص

علائم اختلال شخصیت مرزی کدامند؟

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی معمولا برخی از علائم زیر را از خود بروز می دهند:

  • انزوا و احساس پوچی مداوم
  • عدم همدل بودن با دیگران
  • روابط ناپایدار
  • ترس از رها شدن
  • ناپایداری و نوسانات شدید خلقی
  • عصبانیت و زود از کوره در رفتن
  • اضطراب و افسردگی
  • رفتار های تهاجمی و خطرناک
  • عدم برنامه ریزی شغلی
  • رفتار هایی مانند خودآزاری و خودکشی

علائم اختلال شخصیت مرزی کدامند؟
علائم اختلال شخصیت مرزی کدامند؟

آیا اختلال شخصیت مرزی قابل درمان است؟

در دهه های قبل متخصصان اعتقاد داشتند که این بیماری قابل درمان نیست. اما تحقیقات نشان داد که متخصصین و روانپزشکان می توانند علائم این اختلال را تا حدود زیادی کاهش دهند. حتی در مواردی دیده شده که علائم کاملا قطع می گردد. بنابراین درمان این اختلال را باید جدی گرفت. استفاده از تکنیک ذهن آگاهی نیز تا حدودی می توان به کاهش علائم این اختلال کمک نماید.

همچنین شخص بیمار می تواند تکنیک هایی را یاد بگیرد که بتواند در مواقع لزوم و بروز علائم، حواس خود را پرت نماید. برای کنترل خشم و عصبانیت می توانید مقاله کنترل عصبانیت را مطالعه نمایید. ضمن این که به خواب کافی و با کیفیت اهمیت داده و با یادگیری تکنیک های آرام سازی، استرس خود را به حداقل برساند. داشتن برنامه ورزشی منظم نیز، تا حدودی به کاهش علائم کمک خواهد کرد. مراقبت کردن از سلامت جسم و روح در درمان این بیماری و کاهش علائم بسیار حائز اهمیت است.

روش های درمان نیز معمولا به صورت رفتار درمانی دیالکتیکی که مقابله با افکار منفی خودکشی یا خودزنی و همچنین بهبود احساسات در آن روی بیمار انجام می گردد. روش بعدی درمانی است که مبتنی بر ذهنیت می باشد که در آن به بیمار آموزش داده می شود که فکر و احساس دیگران را بهتر تشخص بدهد. درمان بعدی روش درمان متمرکز بر انتقال است که کمک می کند بیمار احساسات و روابط خود را بهتر درک کند و بتواند با آن ها کنار بیاید. در نهایت روش دارو درمانی است که متخصص با بررسی دقیق علائم بیمار، دارو تجویز می نماید.

چکیده :

اگر شما هم احساس می کنید درگیر اختلال شخصیت مرزی هستید و در خصوص حفظ ارتباطات خود با دیگران دچار مشکل هستید، دلیل آن می تواند این مسئله باشد که نسبت به احساسات و افکار دیگران نسبت به خودتان درک اشتباهی دارید. اولین قدم در بهبود شما، شناخت این نقطه کور است. هنگامی که شروع می کنید تا دست از سرزنش دیگران بردارید، اولین قدم به سمت بهبود روابط خود با دیگران و کسب مهارت های اجتماعی را برداشته اید.

هنگامی که مضطرب می شوید و احساسات منفی به سراغتان می آید، در خصوص افکار دیگران قضاوت کرده و فرضیه بافی می کنید. اما اگر کمی تامل کنید، متوجه می شوید که شما توانایی خواندن ذهن دیگران را ندارید. بهتر است به جای قضاوت کردن، کمی صبر کنید و احتمالات را نیز مد نظر قرار دهید. مثلا شاید آن شخص روز بدی را گذرانده باشد و یا این که حداقل از او بخواهید که در مورد احساسات و افکارش نسبت به شما حرف بزند. این کار کمک زیادی به بهبود احساسات شما خواهد کرد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×