نوع رفتار با نوجوان چه تاثیری روی او دارد؟
گاهی اوقات نوع رفتار با نوجوان می تواند آینده او را نیز تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین برقراری ارتباط و تربیت نوجوانان کار آسانی نیست، اگر اطلاعات کافی نداشته باشیم.
چرا نوع رفتار با نوجوانان مهم است؟
بلوغ مرحله ای است که مغز نوجوان در حال رشد می باشد. او از نظر جمسی تغییراتی را تجربه می کند. هورمون هایش در حال تغییر هستند و شخصیت او در حال شکل گیری است. بنابراین داشتن نوسان های خلقی طبیعی به نظر می رسد. حتی گاهی ممکن است که تصمیم های نادرستی بگیرد و یا رفتار های احساسی داشته باشد. بنابراین گاهی اوقات رفتار و تربیت نوجوانان با نگرانی همراه می گردد. نگرانی از بابت روابط و دوستی های او و یا نگرانی از بابت این که الان کجا است و چه می کند. ممکن است حتی در برقراری ارتباط با او نیز دچار مشکل شویم. او از قوانین ما سرپیچی می کند. بدخلقی می کند و رفتار های بی پروا دارد. در چنین شرایطی ممکن است دچار سر درگمی شویم و نحوه صحیح رفتار با نوجوان را ندانیم. رسیدن به این چنین درکی کمک می کند که بتوانیم با آن ها بهتر تعامل کنیم و درست ترین رفتار را داشته باشیم. د
بهترین رفتار با نوجوان چگونه است؟
یکی از اشتباهاتی که والدین در رفتار با نوجوانان انجام می دهند، این است که فقط روی اشتباهات آنها تمرکز می کنند. در صورتی که نقاط قوت آن ها باید دیده شود. اگر بخواهیم روابط ما با یک نوجوان به درستی پیش برود، قطعا دیدن و بیان کردن نکات مثبت آن ها در این امر بسیار تاثیر گذار است. نباید به یک نوجوان تلقین شود که به تنهایی از پس کار ها بر نمی آید. این رفتار اعتماد به نفس آن ها را از بین می برد. اما می توان اجازه داد تا خود آنها از ما درخواست کمک و راهنمایی داشته باشند.
در چنین شرایطی نوجوان تصور نمی کند که تحت کنترل شدید و بازجویی والدین قرار گرفته است. بنابراین فراموش نکنیم که همیشه به حفظ عزت نفس و اعتماد به نفس آنها اهمیت دهیم. زیرا کاهش عزت نفس یک نوجوان می تواند مشکلات بسیار زیادی را در آینده برای او ایجاد نماید. در کنار این مقاله می توانید مقاله ارتباط موثر با کودک را نیز مطالعه نموده و از آن بهره ببرید.
وقتی با نوجوانان ارتباط می گیریم، بهتر است که اجازه بدهیم احساسات خود را بروز دهند. زیرا پنهان کردن احساسات آنها مشکلات بیشتری را رقم خواهد زد. بنابراین اگر او احساساتی چون خشم و عصبانیت بروز می دهد، از دست او ناراحت نشویم و روی این واقعیت تمرکز کنیم که او تمایل دارد با ما صحبت کند. این کار کمک می کند تا بتوانیم با او صحبت کنیم و راهنمایی های لازم را ارائه دهیم. ضمن این که هنگام صحبت کردن، ممکن است مسئله ناراحت کننده ای را بگوید. بنابراین در چنین شرایطی واکنش والدین بسیار حائز اهمیت است. با کمی درایت می توان صحبت را به سمت و سوی دیگری هدایت کرد و با کمک او به پیدا نمودن راه حل اقدام نمود.
چکیده:
اگر می خواهید ارتباط درستی را با نوجوانان برقرار نمایید، ضروری است که دوست خوب و قابل اعتمادی برای آن ها باشید. او از نظر جسمی و روحی در حال رشد است و زندگی او در حال تغییر و تحول است. اگر این اعتماد بین نوجوان و والدین ایجاد گردد، قطعا هر گاه با مشکلی رو به رو شوند، والدین خود را برای صحبت و مشورت انتخاب می نمایند. این کار باعث می شود که برای راهنمایی به سراغ دوستان بی تجربه و یا غریبه ها نروند. زیرا ممکن است از سوی آن ها توصیه های اشتباه و نامناسبی را دریافت نمایند. پس بسیار مهم است که از سنین پایین تر بتوانیم بر روی کیفیت ارتباطمان با نوجوانان، کار کنیم و مطمئن شویم که ما بهترین دوست آن ها هستیم و این رفاقت را تا سنین بزرگسالی حفظ نماییم.
دیدگاهها (0)