😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

تغییر رفتار یعنی چه و چگونه امکان پذیر می گردد؟

تغییر رفتار

تغییر رفتار به جهت مثبت کار دشواری نیست. فقط کافی است که اراده کنیم و بخواهیم آن را انجام دهیم. در این مقاله با موضوع تغییر رفتار همراه باشید.

تغییر رفتار چیست؟

عادت ها و رفتار های ما در طول زندگی ما شکل می گیرند. گاهی ایجاد تغییرات کوچی در آن ها می تواند بهبود های بسیار چشمگیری را در زندگی ما ایجاد نماید. اگر تغییرات در رفتار باعث بهبود عملکرد گردد، بسیار مهم و حائز اهمیت است. تغییر رفتار مثل ترک سیگار، انجام تمرینات ذهنی آگاهی، کاهش اهمال کاری، تغذیه مناسب، انجام تمرینات ورزشی، پیاده روی، خواب کامل و با کیفیت و … از جمله رفتار هایی هستند که می توانند تاثیرات مثبتی را روی عملکرد ما در زندگی داشته باشند. در کنار این مقاله می توانید مقاله چگونگی غلبه بر اهمال کاری را نیز مطالعه نمایید و از آن بهره ببرید.

همه ما می دانیم که تغییر رفتار و جایگزین کردن آن با عادت های مثبت، راحت اما چالش برانگیز است. زیرا اگر بخواهیم رفتاری را در خود تغییر دهیم، قطعا باید زمان و انرژی کافی برای آن صرف کنیم. خیلی از افراد در میانه راه نا امید می شوند و انگیزه خود را از دست می دهند. موضوع مهم این است که برای آن به میزان کافی وقت و انرژی بگذاریم و با کوچکترین چالشی، تسیلیم نگردیم. در کنار این مقاله می توانید مقاله مقاومت در برابر تغییر را نیز مطالعه نمایید.

تغییر رفتار چیست؟
تغییر رفتار چیست؟

مراحل تغییر رفتار چیست؟

  • اولین مرحله، مرحله پیش تامل است. در این مرحله فرد در جهت ایجاد تغییرات مثبت، برنامه خاصی ندارد. شاید او انگیزه خود را مدت ها قبل از دست داده و یا نا امید می باشد. هنگامی که او مزیت ایجاد تغییر را احساس کند، می تواند به مرحله بعدی برود.
  • دومین مرحله، مرحله تامل است. فرد در این مرحله به این درک رسیده است که تغییر رفتار و عادت هایش برای او مفید است. البته این مرحله مکن است زمان زیادی طول بکشد. اما زمانی که تصمیم قطعی خود را می گیرد می تواند وارد مرحله بعدی شود.
  • سومین مرحله، مرحله آماده سازی است. یعنی فرد در این زمان برای تغییرات، برنامه ریزی می کند.
  • چهارمین مرحله، مرحله عمل می باشد. به این معنی که فرد تصمیم دارد برنامه خود را اجرایی کند. این مرحله می تواند زمان بر باشد. ولی نکته مهم این است که فرایند تغییر را آغاز کرده است.
  • مرحله پنجم مرحله نگهداری می باشد. بعد از این که فرد در مرحله عمل بوده و مدتی از آن می گذرد، به این مسئله فکر می کند که چگونه تغییرات را در خود حفظ و نگهداری نماید. نگهداری تغییرات، می تواند کمی سخت و چالش برانگیز باشد. زیرا مجموعه ای از عادت ها هستند که باعث تثبیت تغییرات می گردند.
  • آخرین مرحله، مرحله خاتمه است. شاید برخی از افراد به این مرحله نرسند. این مرحله در حقیقت تعهد به عادت های جدید است. یعنی این که فرد تحت هیچ شرایطی به حالت های رفتاری قبل خود بر نمی گردد.

چکیده:

برخی از عوامل هستند که میزان موفقیت ما را در ایجاد تغییرات، افزایش می دهند. مثلا تعهد به تغییر یکی از این عوامل است. یعنی ما به پذیرش درونی و بیرونی، برای ایجاد تغییرات رسیده باشیم. عامل بعدی جایگزین کردن است. مثلا اگر تصمیم برای ترک سیگار گرفته ایم، هر بار که این فکر به ذهن ما خطور کرد، می توانیم به یک موسیقی جذاب گوش کنیم. عواملی دیگری همچون پاداش دادن، داشتن گروه های حامی و … می توانند در این زمینه بسیار کمک کننده باشند. بنابراین اگر تصمیم خود را برای ایجاد تغییرات و جایگزین کردن آن ها با عادت های مثبت گرفته اید، تردید نکنید و مطمئن باشید که با کمی سعی و تلاش و حوصله به خرج دادن می توانید تغییرات مثبت را ایجاد و به سمت موفقیت پیش بروید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×