😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

درمان خشم و عصبانیت چگونه امکان پذیر است ؟

درمان خشم و عصبانیت

خشم یکی از احساسات ما انسان ها بوده که در موقعیت های مختلف به وجود می آید. در واقع خشم احساس منفی ما نسبت به رفتار های دیگران را نشان می دهد.

خشم و عضبانیت یعنی چه ؟

آیا کسی می تواند ادعا کند که تا به حال هرگز عصبانی نشده باشد ؟ خشم و عصبانیت مانند دیگر احساسات ما همچون مهربانی ،‌ غم ، شادی و … یک احساس کاملا طبیعی است که در جهت پاسخ به احساسات منفی و هنگام مواجهه با خطر ایجاد می گردد. اما تا هنگامی که خشم ما تحت کنترل خودمان باشد مشکل خاصی نیست. ولی هنگامی که این خشم و عصبانیت از کنترل ما خارج گردد می تواند مشکلات زیادی را برای ما به همراه داشته باشد.

چرا دچار خشم و عصبانیت می شویم ؟‌ درمان خشم و عصبانیت چگونه است ؟

عوامل بسیار زیادی در ایجاد خشم و عصبانیت تاثیر گذار هستند. عواملی از قبیل بی عدالتی ،‌عدم قدردانی از ما جهت زحمت و تلاشمان ،‌ از دست دادن صبر و تحمل و نگرانی از آینده و …

در واقع محرک های ایجاد خشم در افراد یکسان نبوده و ممکن است آستانه خشم و عصبانیت در افراد متفاوت باشد.

تکنیک هایی که در ذیل مطرح می شوند تا حدودی به درمان خشم و عصبانیت به شما کمک می کنند که عبارتند از :

  • یافتن دلیل خشم خیلی مهم است. زیرا اکثر اوقات خشم ما در برابر مسائل پیش پا افتاده ،‌ قطعا یک دلیل مهم و اصلی دارد که باید شناسایی گردد. این تکنیک باعث می شود با خشم خود ارتباط بهتری پیدا کرده و به دنبال راهکار برای کنترل آن باشید.
  • شناختن محرک های خشم یکی دیگر از روش های درمان خشم و عصبانیت است. مثلا شناخت موقعیت یا افرادی که دلیل عصبانیت ما می شوند، کمک می کند که از آن مکان یا موقعیت دروی کرده یا اینکه رویکرد خود را نسبت به آن ها تغییر دهیم.
  • علائم هشدار دهنده خشم خود را بشناسیم. خشم و عصبانیت در افراد به صورت ناگهانی ظاهر نمی شود. بلکه افراد قبل از عصبانیت برخی از علائم فیزیکی در آن ها ایجاد شدهاز قبیل مشت کردن دست،‌ تنفس سریع،‌ تپش قلب ،‌احساس گر گرفتگی و از این قبیل علائم که از شخصی به شخص دیگر نیز متفاوت است.
  • روش های آرام کننده در خود را بشناسیم. بعد از شناختن علائم هشدار دهنده ،‌می توانیم بلافاصله به آرام شدن خود کمک کنیم. تکنیک های آرامش بخش عبارتند از نفس عمیق کشیدن،‌ گوش کردن به موسیقی های آرام بخش ، تمرکز کردن به حالات جسمی خود و کنترل نمودن آن ، شروع کردن به شمارش ، دوری کردن از محرک های خشم و …
  • انجام تمرین های ریلکس شدن که به هنگام عصبانیت کمک به سزایی در آرام شدن افراد دارند عبارتند از مراقبه ، یوگا، تصویر سازی ذهنی ، گوش کردن به صداهای طبیعت ، ورزش کردن ، پیاده روی کردن و …
درمان خشم و عصبانیت چگونه است؟
درمان خشم و عصبانیت چگونه است؟

چرا برای درمان خشم و عصبانیت اقدام کرده و آن را مدیریت نماییم ؟

خشم و عصبانیت کنترل نشده می تواند اغلب باعث بروز رفتار های پرخاشگرانه می گردد. خشم و عصبانیت، احساسی است که درجات متفاوتی داشته و می تواند به صورت های خفیف و یا شدید بروز نماید. ناگفته نماند که گاهی اوقات خشم ما یک حس مثبت تلقی می شود. یعنی وجود خشم گاهی ما را ترغیب می کند تا از خود و یا شخصی دفاع کرده یا ما را وادار می کند به سمت تغییر هایی در زندگی مثلا از نوع اجتماعی، حرکت نماییم.

اما اگر این احساس خشم و عصبانیت تحت کنترل ما نباشد می تواند باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه در ما گردد. مثلا رفتار هایی مانند فریاد زدن یا پرتاب وسایل به سمت دیگران را از ما سر می زنند. این احساس بر روی سلامت جسم و روان ما و دیگران تاثیر گذاشته و زندگی ما را دچار اختلال می نماید. بنابراین کمک گرفتن از استراتژی مدیریت خشم، بسیار کمک کننده بوده و به ما کمک می کند که راه های سالم تری جهت ابراز احساسات خود پیدا نماییم.

آیا برای درمان خشم و عصبانیت باید از مشاورین کمک بگیریم ؟

با وجود اینکه خشم در زندگی همه ما وجود دارد، ولی درجه خشم و عصبانیت برای افراد متفاوت است. اگر عصبانیت های کوچک و خفیف که در ما شکل می گیرند، به طور مکرر تکرار شده و پیگیری و درمان نشوند، می توانند در آینده تبدیل به خشم های بزرگتری شوند. بنابراین آن ها تبدیل به پرخاشگری می گردند و زندگی را دچار اختلاف می نمایند. در این مواقع قطعا بهتر است جهت درمان آن به مشاورین و متخصصین مراجعه کرده تا آن ها دلایل خشم را پیدا کرده و در جهت درمان آن به ما کمک نمایند.

چه وقت برای درمان خشم و عصبانیت از مشاورین کمک بگیریم؟
چه وقت برای درمان خشم و عصبانیت از مشاورین کمک بگیریم؟

چکیده :

اگر دچار خشم می شوید و در جهت کنترل و درمان خشم و عصبانیت اقدامی نمی کنید ، باید بدانید که پیامد های جسمی و روانی بسیاری شما را تهدید می نماید. وقتی شما دچار خشم می گردید، حس ترس و هیجان در شما تشدید شده و دچار استرس نیز می گردید. در این حالت بدن شما شروع می کند به ترشح هورمون هایی نظیر آدرنالین و کورتیزول که اضطراب را در شما افزایش می دهند. در نتیجه ضربان قلب شما تندتر شده و دمای بدن افزایش یافته و فشار خون نیز در شما بیشتر می گردد.

وجود خشم مزمن نیز انرژی بیشتری از شما گرفته و تمرکز افکار را در شما کم تر می نماید. عدم درمان خشم و عصبانیت و کنترل آن باعث می شود، شما سطح بالایی از استرس را تجربه کرده و از لذت های زندگی به دور بمانید. حتی گاهی در شغل و حرفه شما نیز تاثیر داشته و در کنار آسیب های خانوادگی ، باعث آسیب رساندن به موقعیت اجتماعی شما می گردد. بنابراین لازم است تکنیک های کنترل خشم و عصبانیت را یاد گرفته و اگر به هر شکلی درگیر این مسئله هستید در جهت درمان آن اقدام نمایید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×