😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

تنبیه بدنی کودک چه پیامد هایی برای او دارد؟

تنبیه بدنی کودک

چرا کودک خود را گاهی تنبیه می کنیم؟ آیان تنبیه بدنی کودک واقعا لازم است؟! در این مقاله به پیامد هایی منفی تنبیه بدنی که برای کودکان در پی خواهد داشت، می پردازیم.

چرا تنبیه بدنی کودک اشتباه است؟

نوع رفتار والدین با کودکان، به طور مستقیم با آینده آن ها ارتباط خواهد داشت. تنبیه یعنی واقف کردن کسی به چیزی و تنبیه بدنی کودک به معنی صدمه زدن به او می باشد. تنبیه بدنی را می توان نوعی خشونت خانگی و یا کودک آزاری نیز بیان نمود. زیرا به غیر از آسیب های جسمی، اثراتی بسیار مخرب بر روح و روان کودک هم می گذارد که حتی در بزرگسالی نیز همراه او خواهد بود. اثراتی که جبران ناپذیر بوده و آینده کودک را تحت شعاع قرار می دهد. در کنار این مقاله می توانید مقاله کنترل خشم کودک و مقاله تربیت بدون فریاد را نیز مطالعه نمایید.

تنبیه بدنی چه آثاری را روی روح و روان کودک می گذارد؟

برخی از عوارض روحی نامطلوبی که در بزرگسالی تجربه می کنیم، مانند ترس، پرخاشگری، عدم یادگیری، استرس و اضطراب، آسیب زدن به دیگران و … می تواند از عوارض تنبیه بدنی ما در کودکی باشد. بنابراین در این جا می توان واقف شد که تنبیه بدنی به هیچ عنوان در تربیت کودکان موثر نخواهد بود.

کودکان از رفتار والدین خود الگو می گیرند و رفتار آن ها را انجام می دهند. بنابراین تنبیه بدنی کودک باعث شکل گیری خشونت در او می گردد. یعنی او به خود اجازه می دهد که به افراد کوچکتر از خود، صدمه وارد نماید. خلق و خوی او تغییر می کند و حتی لجبازی ها و سر پیچی هایش بیشتر می شود. ضمن این که این مسئله روی شخصیت او نیز تاثیر منفی زیادی خواهد داشت. زیرا با کتک زدن کودک، در واقع اعتماد به نفس او را از بین می بریم. در نهایت کودک ما تصویری منفی نسبت به خود پیدا می کند. در کنار این موارد بسیاری از مشکلات عاطفی در سنین بزرگسالی نیز، می تواند نتیجه همین تنبیه بدنی فرد در زمان کودکی اش باشد.

تنبیه بدنی کودک چه آثاری روی روح و روان او می گذارد؟
تنبیه بدنی کودک چه آثاری را روی روح و روان او می گذارد؟

رابطه تنبیه بدنی کودک با عزت نفس او چیست؟

همه والدین صلاح کودک خود را می خواهند و دوست دارند فرزندانی موفق و شاد داشته باشند. فرزندانی که عزت نفس بالایی داشته باشند و از استعداد ها و توانایی هایشان به درستی استفاده نمایند. کودکی که به هنگام ناراحتی در آغوش گرفته نمی شود، حس دیده نشدن دارد و احساس بی ارزشی می کند. بنابراین کودکی که تنبیه بدنی می شود، میزان زیادی احساس دوست نداشته شدن دارد. در نهایت احساس خود ارزشمندی ندارد و این حس تاثیر منفی در او خواهد داشت. در کنار این مطالب می توانید دوره افزایش عزت نفس را از سایت تهیه نموده و از آن بهره ببرید.

همان طور که در بالا گفته شد عزت نفس کودک رابطه مستقیمی با آینده او دارد. حال والدینی که دائم کودک خود را تنبیه بدنی می کنند، به او این تصور را می دهند که هیچ کس دوستش ندارد. کودک تصورات خود را باور می کند و این تصور دقیقا عزت نفس او را هدف قرار می دهد.

چکیده:

اگر شما والدینی هستید که می خواهید کودکی شاد و توانا داشته باشید، ضمن این که کودک شما از اعتماد به نفس متناسبی برخوردار باشد، تلاش کنید از تشویق مثبت برای تربیت او استفاده نمایید. این عمل شما باعث می شود به جای این که روی رفتار اشتباه کودک تمرکز شود، برعکس روی رفتار های مثبت او تاکید خواهید داشت. در نتیجه احساس مثبت شما به کودکتان منتقل میگردد و او نیز در این هنگام احساس خود ارزشمندی می کند.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×