😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

پرورش مهارت چگونه صورت می گیرد؟

پرورش مهارت

یکی از مهم ترین دغدغه های والدین پرورش مهارت های کودکان و نوجوانان می باشد.

هدف از پرورش مهارت چیست؟

در واقع می خوهیم ببینیم چرا پرورش مهارت ها از اهمیت زیادی برخوردار است. آموزش مهارت های موفقیت چه از طریق یادگیری و چه از طریق تجربه، ارتباطی قوی با مسائل مختلف زندگی خواهند داشت. آموزش مهارت های اساسی در زندگی کمک می کند، شخص از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار شود و او قادر خواهد بود در میان چالش های مختلف زندگی، از پس همه چیز به خوبی برآید.

توجه نمودن به این امر مهم، به کودکان و دانش آموزان، کمک می کند تا بتوانند در مهارت های ارتباطی و مهارت های مشارکتی به خوبی رفتار نمایند. در نتیجه در آینده و اجتماع نیز موفق تر ظاهر می گردند. یاد دادن مهارت هایی نظیر خلاقیت، تفکر صحیح، قدرت حل مسئله، توانایی در برقراری ارتباط، مسئولیت فردی، مدیریت استرس و … از مهم ترین مهارت های زندگی هر فردی می باشند که در آینده آن ها تاثیر بسیار زیادی خواهند داشت. در کنار این مقاله می توانید مقاله مهارت های ارتباطی و همچنین مقاله مهارت های اجتماعی را نیز مطالعه نمایید.

هدف از پرورش مهارت چیست؟
هدف از پرورش مهارت چیست؟

اهمیت پرورش مهارت ها در چیست؟

اگر برای ما اهمیت دارد که کودک ما زندگی موفقی را تجربه کند، پس مهم است که به مسئله آموزش مهارت های اساسی زندگی او اهمیت داده شود. یادگیری مهارت ها به او کمک می کند که بتواند زندگی خود را به بهترین و راحت ترین شکل، مدیریت نماید. همچنین او برای رسیدن به خواسته های خود در زندگی، همیشه درست ترین راه را انتخاب می کند. زیرا توانایی سازگاری با انواع شرایط در زندگی خود را دارد. بسیاری از افراد به دلیل فقدان مهارت های مهم، در زندگی شخصی خود دچار مشکل می شوند و حتی موقعیت های خوب شغلی خود را از دست می دهند.

برخی از مهم ترین مهارت های زندگی کدامند؟

برخی از مهم ترین مهارت های زندگی عبارتند از:

  • مهارت تصمیم گیری: اشخاص با وجود این مهارت، یاد می گیرند، تصمیم گیری درست چگونه است. همچنین می دانند چگونه یک تصمیم درست و یا اشتباه، زندگی شان را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • تفکر خلاق: مهارتی سازنده که ارتباط مستقیم با دیگر مهارت ها نیز دارد. در این نوع مهارت، شخص می آموزد که متفاوت فکر کند. همچنین از تجربه های مختلف و معمولی خودش، فراتر قدم بگذارد و در نهایت او راه حل های خاص تری را خلق می کند.
  • ارتباط موثر: در این مهارت شخص می تواند احساسات و نیاز های خود را به طور کلامی و یا غیر کلامی به خوبی ابراز نماید.
  • خود آگاهی: به وسیله پرورش مهارت خود آگاهی در واقع توانایی فرد در خصوص شناخت خود و همچنین شناخت خواسته ها و احساساتش می باشد.
  • مهارت کنترل استرس و هیجانات: به وسیله آموزش این مهارت، افراد هیجانات خود را می شناسند و به خوبی می توانند با تنش ها و فشار های مختلف زندگی، مقابله نمایند.
  • همدل بودن: یادگیری نحوه درک نمودن احساسات دیگران را همدلی می گوییم. در واقع شخص در شرایط مختلف می تواند خود را جای دیگران گذاشته و احساسات آن ها را به خوبی درک نماید.

چکیده:

متاسفانه برخی از افراد در هنگام مواجهه با مشکلات و ناملایمات زندگی، دچار استرس، خشم و پرخاشگری می شوند. چون در حقیقت پرورش مهارت های مهم زندگی در آن ها صورت نگرفته است. در چنین شرایطی آن ها آسیب پذیری بیشتری دارند و قطعا صدمات بیشتری به خود و زندگی شان وارد می گردد. در حقیقت عدم توانایی بیان احساسات، عدم روابط اجتماعی موثر، عدم کنترل خشم و … باعث می شود که فرد در زندگی شخصی و اجتماعی خود دچار مشکل شود. بنابراین می توان اهمیت این مسئله را در زندگی درک نمود و نسبت به آن بی تفاوت نبود.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×