😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

سلامت روانی انسان چگونه ممکن می شود؟

سلامت روانی انسان

عوامل بسیار زیادی روی سلامت روانی انسان تاثیر گذار خواهد بود. در این مقاله به آن ها می پردازیم.

سلامت روانی انسان چیست؟

به طور کلی عواملی که بر سلامت روانی انسان تاثیر گذار هستند به دو دسته تقسیم می شوند: عوامل درونی و عوامل بیرونی. عوامل درونی مانند سبک زندگی سالم، عزت نفس، اعتماد به نفس، خود باوری و … می باشند. عوامل بیرونی شامل مسائل اقتصادی و رفاهی، مسائل اجتماعی و سیاسی، مسائل جنسیتی و نژادی و از این قبیل می باشند.

شخصی که همیشه شاد و خوشحال است، نمی توان گفت از سلامت روان کامل برخوردار است. زیرا در زندگی چالش های زیادی وجود دارند و شخصی سلامت است که بتواند توانایی حل مسائل را با آرامش و کنترل خشم داشته باشد.

برای ارتقاء بخشیدن به سلامت روان خود، قطعا ما نیازمند انجام کار هایی هستیم که بتوانیم کیفیت زندگی خود را بالاتر ببریم. همان طور که در بالا مشاهده کردید، بخشی از این کار ها در اختیار ما نیستند. اما بخشی دیگر را ما می توانیم در خودمان مدیریت نماییم تا سلامت روان خود را بهبود ببخشیم. زیرا ما به عنوان یک انسان مسئول هستیم که از سلامت روان خود مراقبت کنیم تا بتوانیم زندگی آرام تری را تجربه نماییم.

سلامت روانی انسان چیست؟
سلامت روانی انسان چیست؟

نشانه های سلامت روان کدامند؟

شخصی که از سلامت روان برخوردار است، می تواند به دیگران ارتباط سالمی برقرار نماید. ضمن این که دیگران هم به او اعتماد بیشتری خواهند داشت. او مراقب روابط خود است و برای آن ارزش قائل است. این شخص در اکثر کار های روزمره خود با مشکل مواجه نمی گردد.

او برای انجام کار های خود برنامه ریزی دارد و در بخش مختلف زندگی و تصمیم گیری ها، درست ترین انتخاب را خواهد داشت. اگر در میانه راه با چالشی روبرو گردید، با اقتدار و قدرت نسبت به حل آن اقدام می نماید. یعنی توان مقابله کردن با مشکلات مختلف را دارد. این شخص برای احساسات خود نیز ارزش قائل است و نسبت به آن ها بی تفاوت نیست. احساسات خود را مدیریت می کند و کنترل آن به دست خودش است.

سلامت روانی انسان چگونه تامین می شود؟

  • سعی کنید به طور منظم ورزش کنید. زیرا انجام ورزش و پیاده روی تاثیر به سزایی در بهبود خلق و خوی افراد خواهد داشت. ضمن این که از مدیتیشن و یوگا نیز غافل نشوید.
  • تغذیه سالم داشته باشید و داشتن وعده های غذایی منظم را حفظ کنید. رعایت یک رژیم غذایی سالم و منظم و نوشیدن آب به میزان کافی در این امر بسیار کمک کننده می باشد.
  • برای زندگی خود اهداف مشخص و برنامه ریزی مناسب داشته باشید و آن ها را اولویت بندی کنید.
  • خواب کافی و منظم داشته باشید. برای خواب خود برنامه دقیق و کافی داشته باشید.
  • شکر گزاری را انجام دهید. شکر گزاری به معنای قدردانی از نعمت هایی است که خداوند به ما عطا نموده است و انجام این کار نقش مهمی در بهبود روان افراد خواهد داشت.
  • فعالیت هایی که به شما آرامش می دهند را انجام دهید و برای تفریح و استراحت خود به مقدار کافی وقت بگذارید. ضمن این که وقت گذراندن با دوستان خوب نیز در امر می تواند بسیار تاثیر گذار عمل نماید.

چکیده :

هنگامی که شخصی با مشکل روحی و روانی دست و پنجه نرم می کند، امکان دارد دچار مشکلات جسمی نیز گردد. ضمن این که در زندگی روز مره خود نیز دچار مشکلاتی می شود. او تمایل به انجام کار های جدید ندارد و خود را خالی از انرژی می بیند. اختلالات خواب به سراغ او می آید و کنترل خشم و عصبانیت برای او سخت تر می گردد.

ممکن است در برهه ای از زندگی، چنین شرایطی برای همه ما پیش بیاید. اما نباید اجازه بدهیم که زمان این مشکل طولانی گردد و بر ما چیره شود. بنابراین بهتر است اگر چنین احساسی را داشتید، هر چه زودتر نسبت به بهبود شرایط روانی خود اقدام نمایید. در این راه کمک گرفتن از مشاورین و متخصصین نیز می تواند کمک به سزایی در بهبود شرایط موجود ایفا نماید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×