😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

کنترل عصبانیت چگونه امکان پذیر است؟

کنترل عصبانیت

عصبانیت نیز احساسی است مانند دیگر احساسات ما همچون مهربانی ،‌ غم ، شادی و … که یک احساس کاملا طبیعی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. اما کنترل عصبانیت را چگونه در خود تقویت کنیم؟

عصبانیت چیست و راه های کنترل عصبانیت کدامند؟

ما انسان ها باید بتوانیم، احساساتی را که در ما وجود دارند، بشناسیم و مهارت هایی را که لازم است آن ها را کنترل نماییم را بدانیم. عصبانیت نیز نوعی احساس است که هه ما گاهی آن را تجربه کرده ایم. این احساس در همه یکسان نیست و در افراد مختلف به صورت متفاوت بروز می نماید. در مقاله درمان خشم و عصبانیت برایتان گفته بودیم که خشم و عصبانیت می تواند درجات مختلفی از خفیف تا شدید داشته باشد. عصبانیت های کنترل نشده، اغلب می توانند باعث بروز رفتار های پرخاشگرانه شده و ممکن است به خود شخص و اطرافیان او صدمه وارد نماید.

راه های کنترل عصبانیت کدامند؟
عصبانیت چیست و راه های کنترل عصبانیت کدامند؟

علائم عصبانیت کدامند ؟

وقوع عصبانیت در افراد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. افکار و رفتار ما می توانند این احساس را در ما تشدید یا تضعیف نمایند. بنابراین اگر بخواهیم عصبانیت را از خود دور سازیم، باید در افکار و رفتار خود تغییر ایجاد نماییم. بهترین راه کار برای کنترل عصبانیت، داشتن برنامه ریزی برای کنترل آن می باشد. یعنی بدانیم هنگامی که خشم به سراغ ما می آید، چطور رفتار نماییم. در مقاله کنترل خشم این موضوع را به طور کامل توضیح داده ایم.

برخی از علائم بروز این احساس عبارتند از لرزش دست، لرزش صدا، تنفس سریع، بیشتر شدن ضربان قلب، درد قفسه سینه، احساس سردرد، احساس سرگیجه، درد های عضلانی و …

راه های کنترل عصبانیت کدامند؟

-موثر ترین راه برای کنترل عصبانیت های لحظه ای این است که در زمان عصبانیت بنشینید و چندین تنفس عمیق انجام دهید. این کار کمک بسیار زیادی در کنترل خشم شما خواهد داشت.

  • در زمان عصبانیت سعی کنید محیط را ترک کرده و فعالیت هایی که برایتان آرام بخش است را انجام دهید. کارهایی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری، گوش کردن موزیک و … که شما را آرام می کنند.
  • افکار خودتان را مدیریت کنید. فکر کردن به موارد منفی، حس درماندگی را در شما افزایش می دهد و آتش خشم و عصبانیت را در شما بیشتر می کند. بنابراین تلاش کنید افکار مثبت را جایگزین افکار منفی کرده و تمرکز خودتان را به سمتی دیگر هدایت کنید. کلمات و جملات مثبت را با خود تکرار کنید. به چیز های مثبت زندگی خود فکر کنید. به این فکر کنید که این لحظه نیز خواهد گذشت و عصبانی شدن شما هیچ سودی برایتان نخواهد داشت.
  • داشن برنامه ورزش منظم و فعالیت های بدنی می تواند تنش های منفی را در شما از بین ببرد. همچنین باعث می شود، میزان استرس در شما کمتر شده و صبر و تحمل تان در موقعیت های سخت زندگی بیشتر شود.
  • سعی کنید شرایط فرد مقابل را درک کنید و خود را برای لحظه ای به جای او بگذارید و سعی کنید با او همدلی کنید.
  • از عدد 10 به صورت معکوس شمارش کنید. این کار باعث می شود که ضربان قلب شما کاهش یافته و در نهایت عصبانیت شما تا حدودی فروکش کند.
  • با فردی که مورد اعتماد شما است، درد و دل کنید. مطرح نمودن موضوع با دوست صمیمی و یا افراد معتمد کمک می کند تا احساس سبک تر شدن داشته و در نهایت کمی آرامش را بیابید.

چکیده :

راه کار هایی ارائه شده به شما کمک می کنند تا کنترل عصبانیت و خشم خود را به دست بگیرید. همان طور که گفتیم خشم و عصبانیت نیز بخشی از احساسات ما هستند که گاهی به سراغمان می آیند. اما باید مراقب باشیم که این احساس برای ما دردسر ساز نگردد. چون اگر خشم و عصبانیت در ما به دفعات زیاد اتفاق بیفتند، قطعا آسیب هایی به ما و زندگی مان وارد می سازند. حال اگر تکنیک های بالا در مدیریت این احساس برای شما کفایت نکرد، لازم است با مشاورین و متخصصان این امر مشورت کرده و برای درمان خشم و عصبانیت خود از آن ها کمک بگیرید تا بتوانید زندگی مملو از آرامش را تجربه نمایید.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×