مهارت های اجتماعی کدامند و چرا این قدر اهمیت دارند؟
مهارت های اجتماعی در واقع نوعی ویژگی و یا ابزار هایی هستند که ما برای تعامل با دیگران به آن ها نیازمند هستیم. در این مقاله اهمیت یادگیری آن ها را برایتان توضیح خواهیم داد.
مهارت های اجتماعی کدامند؟
همه ما این را می دانیم که انسان موجودی اجتماعی آفریده شده است و همیشه تلاش کرده تا مهارت هایی را جهت منتقل نمودن احساسات و افکار خود با دیگران به دست آورد. این مهارت ها در واقع مهارت هایی هستند که ما برای برقراری ارتباط با دیگران به آن ها نیازمند می باشیم. هر شخصی در زندگی روزمره خود، حتی در کوچکترین مسائل نیز به این مهارت ها نیاز دارد. زیرا که بدون آن ها امکان ایجاد تعامل های شخصی و جمعی امکان پذیر نمی باشد.
بنابراین در یک تعریف کلی می توان گفت مهارت هایی که به ما این امکان را می دهند تا بتوانیم با سایر افراد ارتباط صحیح برقرار نماییم، همان مهارت های اجتماعی هستند. نمونه های آن داشتن صفاتی چون مسئولیت پذیری، اعتماد به دیگران، احترام متقابل، سپاسگزاری و … هستند که با تقویت آن ها در واقع در جهت توسعه فردی خود نیز قدم برداشته ایم. یعنی ما مجموعه رفتار هایی را می آموزیم که به ما این امکان را می دهند تا بتوانیم به شیوه ای سالم و اثر بخش با دیگران ارتباط برقرار نماییم.
چرا یادگیری مهارت اجتماعی دارای اهمیت است؟
عدم داشتن این مهارت ها باعث می شوند، هنگامی که فرد در موقعیت های اجتماعی قرار می گیرد، کنترلی بر احساسات خود نداشته باشد. در نهایت این نداشتن مهارت، سبب بروز رفتار های پرخاشگرانه در او می گردد. زیرا او تعامل کردن با دیگران را یاد نگرفته است. در شرایطی که اوضاع برخلاف میلش باشد، دچار اضطراب و نگرانی شده و رفتار های نادرست و ناشایستی از او سر خواهد زد. این افراد در واقع نحوه صحیح رفتار نمودن با دیگران را نمی دانند، بنابراین سعی می کنند با بروز خشم اوضاع را طبق خواسته خود تغییر دهند.
با آموزش این مهارت ها، شخص ارتباطات موثر تر و مفید تری با دیگران برقرار می نماید. این مسئله می تواند زمینه پیشرفت های بیشتر را برای او میسر سازد. هنگامی که شخص ارتباطات بهتری با دیگران برقرار می نماید، شخصیت کاریزماتیک در او تقویت می گردد که این خود به عنوان یک ویژگی عالی در جهت توسعه فردی برای او محسوب می گردد.
مهارت های اجتماعی کدامند ؟
- برقراری ارتباط موثر با دیگران، که باعث تبادل افکار و احساسات صحیح فرد با دیگران می گردد.
- حل نمودن اختلافات و تعارضات با دیگران که طرفین بتوانند به صورت مسالمت آمیز، مسائل و مشکلات را بر طرف نمایند.
- داشتن ویژگی همدلی که یکی از مهم ترین ویژگی های هر شخصی می تواند باشد. زیرا به شخص این قدرت را می دهد که بتواند، خود را گاهی جای دیگران قرداد داده و احساسات آن ها را بهتر درک نماید.
- توانایی مدیریت نمودن روابط، به این معنی که شخص بتواند روابط فردی و جمعی خود را به صورت سالم و موثر حفظ نماید.
- یادگیری احترام متقابل که یکی دیگر از ویژگی های مهم هر انسانی می باشد. وقتی به به دیگران احترام می گذاریم، متقابلا، از آن ها نیز احترام دریافت می کنیم که این پایه حفظ هر روابطی می باشد.
- یادگیری مهارت کنترل خشم و استرس که ابراز اشتباه آن ها می تواند باعث بروز مشکلاتی در روابط شخصی، اجتماعی و شغلی هر فردی گردد.
چکیده :
اگر هر فردی بتواند مهارت های لازم اجتماعی را پیدا نماید، قطعا می تواند در روابط خود نیز بهتر عمل کند. زیرا او می داند که چه چیز هایی باعث ایجاد کدورت و ناراحتی در خود و دیگران می گردد. ضمن این که اگر مسئله ای در او احساس منفی ایجاد نماید، به راحتی درک و هضم کرده و قدرت نه گفتن را خواهد داشت.
به طور کلی در تعاملات اجتماعی، هر شخصی باید بداند که چگونه مرز هایی را برای روابط خود با دیگران ایجاد نماید، تا از ورود آسیب های های روحی و روانی به خود جلوگیری نماید. این که هر شخصی بتواند هنگام شنیدن انتقاد، حال چه درست و یا خصمانه، اما او با آرامش کامل و بدون خشم پاسخ مناسب ارائه نماید، این بهترین اتفاقی است که برای شخصیت او و درونش رخ داده است.
دیدگاهها (0)