چهار میثاق زندگی کدامند و چه پیامی برای ما دارند ؟
در این مقاله می خواهیم از چهار میثاق مهم زندگی که آقای دون میگوئل روئیز، نویسنده کتاب از آن ها گفته اند، برایتان بگوییم.
چهار میثاق کدامند ؟
همان طور که می دانیم کتاب چهار میثاق اثر آقای دون میگوئل روئیز، یکی از جذاب ترین و شگفت انگیزترین کتاب ها می باشد. آقای روئیز در کتاب خود می خواهد بگوید که ما در قلمروی زندگی خودمان این قدرت را داریم که باورهای منفی را به تدریج تغییر دهیم و کمک کنیم تا این رویای دورخی به رویای بهشتی تبدیل گردد. قطعا این کار آسان نیست و انجام آن نیاز به زمان دارد. به این دلیل که ریشه در اعتقاد ما و نسل های قبل ما داشته و در حقیقت تبدیل به نوعی تعصب در ما گردیده است.
چهار میثاق مطرح شده در کتاب عبارتند از ۱- با کلام خود گناه نکنید. ۲- هیچ چیز را به خود نگیرید. ۳- تصورات باطل نکنید. ۴- همیشه بیشترین تلاش خود را بکنید. حال در ذیل به معنی این چهار پیام مهم زندگی خواهیم پرداخت:
۱- با کلام خود گناه نکنید:
کلام یک ابزار قدرتمند می باشد که می تواند مانند شمشیری دو لبه عمل نماید. در واقع کلام می تواند زندگی ما را تبدیل به بهشت کرده و یا بر عکس زندگی مان را به جهنمی تبدیل نماید. ممکن است خیلی پیش آمده باشد که ما حرف ها یا جمله هایی را به دیگران گفته باشیم و ندانیم که این جمله ما در آینده برای آن شخص به یک باور تبدیل شده و زندگی او را تحت تاثیر قرار می دهد. حال این تاثیر می تواند در جهت مثبت و یا منفی باشد. بنابراین می توان درک کرد که چقدر کلام ما قدرت دارد و چه آثاری می تواند از خود به جای بگذارد.
۲- هیچ چیز را به خود نگیرید:
گاهی برایمان اتفاق افتاده که کسی حرفی زده و ما آن را به خود نسبت داده ایم و با خود گفتیم حتما او منظوری داشته که این حرف را زده و شاید هم اصلا به خاطر من این حرف را زده است. اما باید بپذیریم که هر شخصی دنیا را می تواند با دید خودش ببیند و دنیای همه ما انسان ها با یکدیگر متفاوت است. اگر ما در مورد چیزی با دیگران درک متفاوت داریم این اصلا اشکالی ندارد و هر شخصی مختار است به مسائل با دید خود بنگرد. بنابراین این قدر باید قوی باشیم که هیچ حرفی از طرف دیگران نتواند روی ما تاثیر منفی داشته باشد. در این شرایط است که هیچ شخصی نخواهد توانست، آسیب های ذهنی و روحی را به ما وارد نماید.
۳- تصورات باطل نکید:
اکثر اوقات ما یک سری باور غلط و تصوراتی در ناخودآگاه خود داریم که هیچ پایه و اساسی ندارند، اما ما آن ها را باور داریم و تصور می کنیم که آن ها حقیقت دارند. هنگامی که این تصورات را به درون خود راه می دهیم، ذهن ما به صورت ناخودآگاه به دنبال مشکلات و مسائل منفی زندگی می گردد. مثلا ما تصور می کنیم که همیشه مورد قضاوت دیگران قرار می گیریم، بنابراین هنگامی که در حضور دیگران قرار می گیریم، عزت نفس خود را از دست می دهیم و از این وحشت داریم که خود واقعی مان باشیم تا مبادا مورد قضاوت دیگران قرار بگیریم. برای درک بهتر این مطلب می توانید دوره عزت نفس را تهیه نموده و از آن بهره ببرید. در واقع انسانهایی که عزت نفس بالایی دارند، شجاعت پذیرش خود را داشته و خود ارزشمندی را یاد گرفته اند.
۴- همیشه بیشترین تلاش خود را بکنید:
اگر ما برای انجام کارها و یا حل مسائل بیشترین تلاش خود را داشته باشیم، آن وقت است که می توانیم خود را همان گونه که هستیم بپذیریم. نکته مهم این است که هنگامی که ما کاری را می خواهیم انجام دهیم، اگر آن را قلباْ دوست داشته باشیم، انگیزه ما برای تلاش بیشتر، افزون می گردد. یعنی تمام تلاش خود را می کنیم که آن کار به بهترین شکل ممکن انجام گردد. حال به رابطه آخرین میثاق به سه میثاق مطرح شده بالا پی خواهیم برد. یعنی اگر ما در همه مراحل زندگی بتوانیم بیشترین تلاش خود را داشته باشیم، باعث می شود سه میثاق دیگر نیز بهتر انجام شوند و یا برعکس برای انجام سه میثاق دیگر، نیاز داریم که بیشترین تلاش خود را انجام دهیم.
چکیده :
به عنوان نکته آخر و درسی که از این کتاب می توان گرفت باید بگوییم که تنها راهی که به بهبود زخم های ما کمک می کند، بخشش است. نویسنده کتاب چهار میثاق می گوید هر کسی را که در گذشته به شما ظلم کرده است، ببخشید. نه به این دلیل که او متسحق بخشش است، بلکه به این دلیل ببخشید چون شما شایسته زندگی کردن با آرامش و عشق عمیق هستید. پس اول از همه می توانید از خودتان شروع کنید، خودتان را ببخشید و بپذیرید. پذیرش خود به همان شکلی که هستید، باعث می شود شما به انسانی رها و آزاد تبدیل گردید، ضمن این که به سمت زندگی مملو از آرامش و سعادتمندی پیش خواهید رفت.
دیدگاهها (0)