😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

نحوه انجام مراقبه به چه صورت است ؟

نحوه انجام مراقبه

هنگامی که هدف از انجام مراقبه را بدانیم، آن وقت است که ارزش آن بیشتر می شود. در این مقاله به اهمیت و چگونگی نحوه انجام مراقبه خواهیم پرداخت.

مراقبه چیست ؟

مراقبه عملی است که در آن ضمن این که استرس در شخص کاهش می یابد، ذهن نیز از پراکندگی رها شده و تمرکز بیشتری پیدا می کند. در واقع مراقبه، تمرین های ذهنی است که بسیار آرام بخش بوده و تنش، اضطراب، احساسات منفی و غم را از فرد دور می سازد. مراقبه خیلی ساده تر از آن چیزی است که برخی از ما در مورد آن فکر می کنیم. مراقبه در واقع همان بودن در لحظه حال است. به این صورت که در هر جایی که حضور دارید و می توانید به آرامش برسید، دقیقا همان جا می توانید مراقبه را انجام دهید.

نحوه انجام مراقبه چگونه است ؟

انجام مراقبه انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها مفید و منحصر به فرد هستند. اما ما می خواهیم بدون این که این کار را برایتان سخت کنیم، ساده ترین آن را برای شما توضیح دهیم. ابتدا مکانی آرام را انتخاب کرده و به پشت دراز بکشید یا این که صاف بنشینید. سعی کنید تنفس عمیق داشته باشید. مهم است که روی ریتم تنفس خود بیشتر تمرکز داشته باشید. هوا را از راه بینی به داخل داده و به بیرون خارج کنید. کمی تنفس عادی داشته و سپس دوباره تنفس عمیق داشته باشید.

نحوه انجام تنفس صحیح و تمرکز روی آن بسیار مهم است. سپس چشم های خود را ببندید و سعی کنید افکارتان آزاد باشد. اگر بخواهید در برابر افکار خود مقاومت کنید، صدای آن ها در ذهن شما بلندتر می گردد. پس با بردن تمرکز روی تنفس، کم کم ذهن نیز آرام می گیرد. در همین زمان که روی تنفس تمرکز نموده اید،‌ به آرامی سعی کنید به درون خودتان سفری داشته باشید. آن گاه است که سفری هیجان انگیز را تجربه خواهید نمود.

هنگامی که می خواهید مراقبه را تمام کنید، به آرامی تمرکز را از روی بدن خود برداشته و به تنفس عمیق ادامه دهید. سپس تمرکز خود را از اکسیژن بر داشته و روی صدای نفس خود تمرکز کنید. در آخر و هم زمان که به چیزی فکر نمی کنید، به آرامی چشم های خود را باز نمایید.

نحوه انجام مراقبه چگونه است ؟

چرا انجام مراقبه مهم است ؟

انجام مراقبه به ما در کاهش اضطراب و ایجاد آرامش درون کمک به سزایی می کند. زیرا مراقبه باعث می شود، بیشتر روی زمان حال تمرکز کنیم و همچنین باعث می شود صبر و تحمل در ما افزایش یابد. ضمن این که روی سلامت جسم ما نیز تاثیر مطلوبی دارد. برای درک بهتر این مطلب می توانید مقاله مراقبه چیست را مطالعه نموده و از آن استفاده نمایید.

مراقبه در واقع تمرینی است که هدف اصلی آن متمرکز کردن ذهن و پاک سازی آن می باشد. ضمن این که کمک به تقویت سلامت عاطفی ما می نماید. یکی دیگر از مهم ترین دلیل انجام مراقبه، کاهش استرس است. هنگامی که ما استرس داریم میزان کورتیزول در ما افزایش می یابد که این امر در بلندمدت می تواند اثرات نامطلوبی روی ما به جا بگذارد.

همچنین مراقبه کمک می کند که مدت زمان عمر حافظه افزایش یابد. زیرا مدیتیشن، با افزایش میزان تمرکز و توجه کمک می کند، ذهن ما جوان تر بماند. حتی انجام مراقبه در وضعیت خواب افراد نیز تاثیر به سزایی دارد. به خصوص افرادی که از اختلال خواب رنج می برند، برای آن ها بسیار کاربردی و اثر گذار می باشد.

چکیده :

نحوه انجام مراقبه و فواید آن را برای شما توضیح دادیم. اما ذکر این نکته را نیز ضروری دانستیم که بگوییم، زمانی مراقبه را انجام دهید که ذهن شما دسترسی راحت تری به ناخودآگاه شما دارد. شب ها قبل از خوابیدن و صبح ها بعد از بیدار شدن، معمولا این دسترسی را به شما بیشتر خواهد داد.

اگر از همین امروز شروع کنید به انجام تمرینات مراقبه، بعد از مدتی خواهید دید که انجام این کار برایتان ساده تر شده و تقریبا به صورت یک عادت در آمده است که به سادگی آن را انجام خواهید داد.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×