علت ترس های بی مورد چیست ؟
ترس یکی از قوی ترین احساسات در انسان ها است و می توان گفت اثر بسیار زیادی در ذهن و جسم افراد می گذارد. حال در این مقاله به این می پردازیم که علت ترس های بی مورد در ما چه چیزی است ؟
علت ترس های بی مورد معمولا چه چیز هایی است ؟
ترس می تواند در مدت زمان کوتاهی اتفاق بیفتد و خیلی زود به پایان برسد. اما گاهی این احساس مدت زمان بیشتری در ما باقی می ماند و آن وقت است که زندگی مان را تحت تاثیر قرار می دهد. حتی می توان گفت در صورت طولانی شدن ترس، سلامتی ما نیز تحت تاثیر آن، دچار مشکلات بسیار زیادی می گردد.
خیلی از مسائل هستند که در ما ایجاد ترس می نمایند. گاهی اوقات برخی از آن ها نیز به جا بوده و برای ایمن نگاه داشتن ما از خطر، ضروری هم می باشند. اما چگونگی برخورد کردن با ترس ها در هر شخصی متفاوت است. ابتدا باید بدانید که چه چیزی باعث ترس در شما می گردد و این که چرا این مسئله باعث ایجاد ترس در شما شده است.
اضطراب نیز در واقع نوعی ترس محسوب می گردد. مخصوصا هنگامی که ترس شما مربوط به رویدادی در زمان آینده باشد. وقتی شما احساس ترس یا اضطراب دارید علائمی چون افزایش ضربان قلب، افزایش تعریق، سرگیجه، تنفس سریع، تنش عضلانی و … در شما بروز می نماید.
چرا این ترس های بی مورد در من از بین نمی روند ؟
یکی از این علت ها، پانیک اتک است که در مقالات قبل کامل آن را توضیح داده ایم. اشخاصی که دچار این حملات می شوند، معمولا نگران هستند که مبادا دوباره دچار حمله شوند و کنترل خود را از دست بدهند. یا مثلا وجود فوبیا های مختلف نسبت به حیوان ها یا مکان و موقعیت های خاص می تواند این ترس را در ما ایجاد و ادامه دار نماید.
افسردگی نیز به نوبه خود می تواند در افراد ایجاد ترس نماید. در هنگام افسردگی شخص حتی ممکن است در خوابیدن نیز دچار پریشانی و اختلال گردد. بنابراین تا زمانی که بیماری افسردگی در او درمان نگردد، این ترس در فرد همراه او است. جهت آشنایی بیشتر با مبحث رهایی از افسردگی می توانید دوره مربوطه را تهیه و از آن استفاده نمایید.
همچنین علت ترس های بی مورد در افراد می تواند دلایلی چون مشکلات روانی، بیماری های جسمی، مصرف مواد مخدر، مصرف الکل و … باشد. اما هنگامی که این ترس شدت یابد و به نقطه ای برسد که فعالیت های روزمره شخص مختل گردد، قطعا روی کیفیت زندگی او نیز تاثیر منفی می گذارد. بنابراین بهتر است ابتدا دلیل وجود این ترس را پیدا نموده و در جهت رفع آن اقدام نمایید.
روش های درمان ترس های بی مورد چگونه است ؟
درمان ترس معمولا یا رویکرد درمانی دارد یا رویکرد روانشناختی. در خصوص رویکرد درمانی، قطعا با مراجعه به متخصصین، دلیل ترس ریشه یابی شده و سپس به وسیله دارو، مراحل درمان شروع می گردد. اما در خصوص رویکرد روانشناختی که مورد بحث مقاله ما نیز می باشد، درمانگر تفکرات و ناخودآگاه فرد را بیرون کشیده و آن ها را به چالش می کشد تا علت بیماری مشخص گردد. در واقع در این روش درمان به وسیله تکنیک هایی از قبیل تغییر نگرش شخص، تحلیل تفکر ، انجام تمرین های تنفسی، تمرین های بدنی و … صورت می گیرد.
اما گاهی جهت درمان افراد نیاز است که درمان روانشناختی و درمان دارویی در کنار یکدیگر عمل کنند. پس از انجام بررسی های لازم، با توجه به شرایط بیمار، در نهایت بهترین روش جهت درمان ارائه می گردد.
چکیده :
بدن ما انسان ها در موقعیت خطرناک، واکنش هایی را از خود بروز می دهد و بدن نمی تواند تشخیص دهد خطر که واقعی است یا غیر واقعی. اما به هر دوی آن ها واکنش نشان می دهد. در این صورت علائمی چون تعریق، تپش قلب، ضعف عضلات بدن، حس خفگی، خشک شدن دهان، تهوع، افزایش فشار خون و … را خواهد داشت. بنابراین اگر احساس می کنید به هر شکلی با این مشکل رو به رو هستید، هر چه زودتر از مشاورین و متخصصین این امر کمک بگیرید تا غیر از آسیب های روحی وارده ، از نظر جسمی نیز آسیب کمتری دریافت نمایید.
دیدگاهها (0)