😎 بزرگ ترین دوره عزت نفس هوشیاری منتشر شد 🎉 مشاهده دوره

هوشیاری

مسئولیت پذیری چیست ؟ راه های تقویت آن کدامند ؟

مسئولیت پذیری

یکی از مهم ترین ارکان زندگی هر شخصی مسئولیت پذیری می باشد که کمک میکند تمام کارها درست و به بهترین شکل ممکن پیش بروند.

مسئولیت پذیری یعنی چه ؟

در واقع مسئولیت پذیری یک نوع مهارت است که هر شخصی باید آن را یاد بگیرد. وقتی در خانواده ، محل کار و یا جامعه وظایفی بر عهده ما است، ما ملزم هستیم که به آن عمل نماییم. در تعریفی دیگر نیز می توان گفت انجام کارها بدون این که به شخص گفته شود و اگر همه نتیجه مثبتی نداشت، باز شخص مسئولیت آن را بپذیرد. هر شخصی با عملکرد خود می تواند شخصیت خود را شکل داده و به دیگران معرفی نماید. احساس مسئولیت چیزی نیست که از بدو تولد در فرد باشد، بلکه با بالاتر رفتن سن و ورود به مدرسه و اجتماع در زندگی کسب می گردد.

مسئولیت پذیری یعنی چه ؟
مسئولیت پذیری یعنی چه ؟

راه کارهای تقویت مسئولیت پذیری کدامند ؟

  • در زندگی خود هدف گذاری داشته باشید. هدف گذاری مسیر شما را جهت دریافت مسئولیت ها تعیین می نماید.
  • اگر اشتباهی را مرتکب شدید مسئولیت آن را بپذیرید، به جای این که دیگران را سرزنش کنید. دلایل به وجود آمدن اشتباهات را بیان کنید و یا این بگویید که چرا نتوانستید آن کار را به درستی انجام دهید.
  • همیشه از زمین و زمان شاکی نباشید. شکایت کردن را کنار بگذارید و مسئولیت کار های خود را به عهده بگیرید. اگر از نحوه کاری که قرار است انجام دهید راضی نیستید، واقعیت را مطرح کنید تا به نتیجه برسید. زیرا با نق زدن و شاکی بودن کاری از پیش نمی برید.
  • در مورد مسائل مالی دقیق تر عمل نموده و برنامه ریزی صحیح برای آن داشته باشید. نحوه هزینه کردن صحیح درآمد و مدیریت درست مالی مسئله بسیار مهمی است که کمک می کند نظم زندگی شما به هم نخورد.
  • از وقت خود به خوبی استفاده نمایید و اوقات خود را به بطالت نگذرانید. اشخاص موفق قطعا افرادی سخت کوش و پر تلاش هستند. اگر به دنبال موفقیت در زندگی خود هستید پس وقت گران بهای خود را تلف نکنید و از آن به بهترین شکل ممکن استفاده نمایید.
  • اگر وظیفه ای به شما محول گردیده، آن را به صورت کامل و درست به سرانجام برسانید. این درست همان کاری است که یک شخص مسئولیت پذیر در زندگی خود انجام می دهد. بنابراین تلاش کنید که کار ها را نیمه کاره رها نکنید و سفت و سخت در جهت پایان موفقیت آمیز آن ها تلاش نمایید.

چرا در زندگی باید مسئولیت پذیر باشیم ؟

قطعا تبعات عدم مسئولیت پذیری یک شخص می تواند در کل زندگی گریبان او را بگیرد. حتی می توان گفت این کار او در فعالیت های گروهی نیز تاثیر منفی داشته و همه تیم را به دردسر می اندازد. حتی اگر شما سرپرست یک گروه نیستید و فقط به عنوان یک عضو در گروه فعالیت دارید، این را بدانید که بی نظمی و سهل انگاری شما می تواند آسیب جدی به گروه و اهداف آن وارد نماید. به این شکل که حتی زحمات دیگر افراد گروه نیز به نوعی به هدر می رورد، چون نتیجه دلخواه را دریافت نکرده اید.

چکیده :

افراد مسئولیت پذیر ویژگی هایی دارند که به آن ها کمک می کند در زندگی موفق تر عمل نمایند. مثلا برای انجام کار ها به صورت خودکار و درونی احساس وظیفه دارند و نیازی نیست دائما کسی مسئولیت آن ها را یادآوری نماید. یا این که اگر از آن ها اشتباهی سرز بزند، بدون هیج بهانه و سرزنش نمودن خود یا دیگران سعی در جبران آن اشتباه می نمایند.

مهم تر از همه این اشخاص از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار هستند، چون که اگر از عهده کاری برنیایند، صادقانه آن را مطرح می نمایند. آن ها منظم هستند و وقت شناسی از مهم ترین ویژگی های این افراد است. قطعا این گونه افراد در زندگی خود موفق تر هستند و دسترسی به اهداف و خواسته هایشان، بیشتر امکان پذیر است. زیرا آن ها با استفاده از این همه ویژگی های خوب، راه رسیدن به موفقیت را راحت تر طی می نمایند.

دیدگاه‌ها (0)

*
*

×