مراقبه چیست؟
در اینجا یاد می گیرید که مراقبه چیست و چه کمکی به شما می کند.
درفقدان مراقبه
هر روز تکنولوژی بیشتر می شود و هر روز نسبت به قبل حواس پرتی های زیادی ما را در بر می گیرد که از متن زنگی غافل می شویم درگیر ی روزمره و هیاهو رقابت پیشرفت تکنولوژی و غیره و غیره ما را از خود واقعی مان غافل کرده است از این که الان و اکنون و لحظه حال را از دست می دهیم یا در فراغ گذشته هستیم یا به امید آینده ای که بیاید و ما را نجات دهد کار می کنیم بدوبدو می کنیم هر چه قدر می دویم با اینکه چیزهای زیادی برای شاد بودن داریم ولی نمی توانیم شاد باشیم و حال دل مان خوب نیست .
از دست دادن لحظه حال و مراقبه
دیگر صدای پرندگان را نمی شنویم آسمان زیبای آبی را نمی بینیم و صدای باران را نمی شمویم و نسیم زیبا را روی پوستمان حس نمی کنیم . غروب و طلوع زیبا که هر روز به زیبایی خاصی آسمان را رنگارنگ و ارغوانی و نارنجی و زرد و طلایی می کند نمی بینیم به امید آینده شتابان می دویم در صورتی که متن زندگی در اکنون است گذشته و آینده توهم است و وجود ندارد چیزی که هست لحظه حال است و اکنون . به مقاله لحظه حال مراجعه کنید.
سکوت کن
همین حالا سکوت کن و خودت را بسپار ببین چه احساس می کنی چه می شنوی و چه می بینی به نفسهایت به وجود و انرژی که در تو جریان دارد توجه کن به تنفس شگفت انگیزت توجه کن این است زندگی .تو برای شادی و آرامش به هیچ عاملی بیرون از خودت نیاز نداری چرا که خداوند طبیعت شگفت انگیز را که خودت هم شاملش می شوی به رایگان در تو نهاده است.
در این لحظه
من هم اکنون که دارم این مقاله را می نویسم بارانی آرام بخش در حال باریدن است صدای برخورد باران به سطوح سنفونی زیبایی از طبیعت را برایم می نوازد و حضور ابرها یی که خورشید را پوشانده اند نور اتاقم را با عاشقانه هاو عشق بازی با معبودم هماهنگ ورویایی و تاریک کرده صدای چرخ ماشین ها که روی آب سر می خورند و آبهای باران را که از رویشان می غلطند و چرخها را به شور و بازی دعوت کرده اند نوای دلچسب زیبایی دارد و صدای پرندگان زیبا که هم نوا با طبیعت است ترکیبی از لحظه حال را برایم تداعی کرده است که با لذت تمام نوشتن مقاله را با تایپ انگشتانم که اتصالی با مغز شگفت انگیزم برقرار می سازد و به صورت کلمات با شما ارتباط زیبایی را بر قرار سازد.
لحظه حال
این قطعه ی کوچکی از لحظه ی حال بود که برای شما تداعی کردم از خودم بگویم که در گذشته ای نه چندان دور من هم انسانی به شدت ماشینی و مکانیکی بودم یعنی فقط در حال انجام رساندن شلوغیهای دور و برم بودم و همین شلوغی ها و هیاهوی بیشتری را نسیبم می کرد و من هر چه تلاش می کردم سردر گم تر بودم و هر چه را که به دنالش بودم(آرامش ) کمتر به دست می آوردم بله من به دنبال آرامش بودم و در جستجو بودن مداوم تورا به تعویق می اندازد تو باید بشوی آنچه که می خواهی باشی.یعنی در لحظه همان که می خواهی باشی و تمام وجودت بشود آرامش و مراقبه.
اصل مراقبه برای چیست؟
حالا همه اینها چه ارتباطی با مراقبه داشت پیش نیازش این است که بدانی اصل مراقبه به چه کار می آید؟ مراقبه برای تغییر در توست برای رساندن به آرامش اگر مراقبه را انجام دهی و تغییری در تو حاصل نشود یعنی یا درست مراقبه نمی کنی یا نگرش اشتباهی از مراقبه در ذهنت داری مراقبه ،بودن و حضور در لحظه حال است و سکوت کامل ذهن و نبودن در گذشته و آینده که توهمی بیش نیست گذشته که اکنون نیست و آینده هم هم اکنون وجود ندارد . فقط با زمان حال است که درک می کنی پس تمام تمرکزت را روی لحظه حال بگذار و این می شود مراقبه دائمی که درک شگفتی حضور تو در این جهان میسر می سازد.
مراقبه زمانی
تو می توانی مراقبه زمانی هم داشته باشی یعنی زمانی را اختصاص به مراقبه بدهی مثلا یک تا دو بار یا بیشتر در روز که ذهنت را آرام کنی و از روزمرگی به آرامش و تجربه عمیق تر زندگی دست بیابی.در اینجا به تو مراقبه ای را یاد می دهم که در عین سادگی با تداوم در انجامش به قسمتهایی از درونت دست پیدا می کنی که علاوه بر تجربه سکوت و زیبایی لمس و درک لحظه خلاقتر می شوی و شهود و الهامات رادریافت می کنی و ارتباط معنویت با معبودت را عمیقتر درک خواهی کرد.
تمرین مراقبه
در جایی خلوت آرام با لباسی راحت بنشین
هر چیزی که ممکن است حواست را پرت کند از خودت دور کن .مثل گوشی ویا هر چیز دیگر…
روی در اتاقت کاغذی بچسبان در حال مراقبه لطفا رعایت کنید.
حالا آرام روی زمین جهار زانو یا روی صندلی بنشینید.
در اوایل تمرین دراز نکشید چون ممکن است خوابتان ببرد.( ما می خواهیم هوشیاریتان را داشته باشید)
دستهایتان را رها و راحت در کنار یا روی زانو قرار دهید.
کف دستها به سمت بالا باشد.
ستون فقرات را صاف کنید.
بدنتان در حالت راحتی باشد که خیلی نیاز به جا به جایی نداشته باشید.
حالا به تنفس خود توجه کنید.
نفس عمیق و شکمی بکشید.
تا پنج شماره دم تا پنج شماره نفس را نگه دارید و تا پنج شماره تخلیه کنید.
در هنگام دم شکم شما بالا بیاید و در بازدم شکم پایین برود.
تمام توجه و تمرکز خود را به تنفس خود بدهید.
بدن خود را از بالای سر به ترتیب تا کف پا رها و ریلکس کنید.
در هنگام مراقبه مانترای آرامش یا عشق الهی را تکرار کنید.
تقریبا یک ربع زمان بگذارید .
در پایان مراقبه به آرامی چشمان خو.د را باز کنید.
این تمرین مراقبه به طور مداوم و منظم شما را به آرامش زیادی می رساند و اجازه می دهد در لحظه حال باشید.
در سایت nytimes و wikipedia هم در این مورد مطالبی هست.
دوست دار شما
آزیتا مهدی پور
دیدگاهها (0)